Austatud haiglate arstid ja teised töötajad – näete ja teate, aga vaikite?


Eelmisel nädalal arutasin praegustel tervisekriisi puudutavatel teemadel ühe teadusinimesega, kus meie jututeema seisnes vatsineeritud ja vaktsineerimata inimeste haigestumises ning teiste nakatamises. Vaadates numbreid ja uudiseid nii meilt kui ka mujalt maailmast, siis jõudsime ühisele arusaamale, et hetkel on nukker olukord, kus nakkust levitavad kõik inimesed sõltumata vaktsineerimisest. Numbreid saab küll analüüsida erinevalt, aga päris selget tõde ei ole teada, kui palju levib viirus vaktsineeritute ja kui palju vaktsineerimata inimeste hulgas. Hetkel lihtsalt ei ole piisavalt andmeid avalikustatud, et saaks väita, et ühed levitavad rohkem, kui teised või vastupidi. Sellises olukorras tuleks lähtuda sellest, et mõlemad kategooriad on ühtviisi ohustatud.

https://www.delfi.ee/artikkel/94170729/uuring-vaktsineeritud-inimesed-voivad-olla-sama-suured-superlevitajad-kui-kaitsepookimata-nakatunud 

Küll aga teades, et mistahes vaktsineeritud inimene võib olla viiruse levitajaks, siis on väga kummaline, kuidas riigijuhid, mitmete ametkondade inimesed ja isegi haiglatöötajad annavad võimaluse vaktsineeritud isikutel vabalt liikuda ja võimalikku nakkust levitada.

Algselt ei suutnud ma uskuda, et haiglasse pöörduja ei pea end testima, kui ta on vaktsineeritud ja covid testi nõutakse vaid vaktsineerimata inimestelt ja osadelt neilt, kes on haiguse läbi põdenud. Ka haigla külastajaid ei testita, kes tõendavad enda vaktsineeritust. Seetõttu saatsin kirjalikud küsimused kolmele suurele haiglale (PERH, LTKH ja ITK). 

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ilmselt kardab juba kirjalikke vastuseid välja anda ja nemad otsustasid mulle helistada ning mitte vastata kirjalikult. Nende suuline vastus aga kinnitas ülaltoodut – vaktsineeritu isikud saavad viibida nii haiglaravil, kui ka teiste patsientide külastajatena täiesti testimata. Kuigi on teada, et ka nemad võivad olla viirusekandjad ja isegi superlevitajad. PERH puhul tuli suusasõnalisest vastusest välja ka asjaolu, et haiglat saavadki külastada ainult vaktsineeritud isikud, mis oma sisult on diskrimineeriv ja ebateaduslik, sest kui lähedasi ei saa minna külastama testiga nakkusohutust tõendades või haiguse läbipõdenud isik. Ka ei ole võimalik kasutada viiruselevikut takistavat ninaspreid. Seega on loodud väga kitsas piirang, mis soodustab ainult vaktsineeritud inimesi, kelle puhul ei ole mingit vahet, kas nad on nakkuse levitajad või mitte.

 

LTKH andis ilusa ja selge vastuse kirjalikult:

Kõikidele COVID-19 suhtes mitteimmuunsetele (vaktsineerimata või läbipõdemata) patsientidele, kes tulevad plaanilisele haigla- või päevaravile, tehakse eelnevalt SARS-CoV-2 test.

LTKH töötaja võtab  ühendust ja broneerib testimiseks aja.

COVID-19 proov võetakse kuni 72 tundi enne päevaravile/statsionaarsele ravile tulekut. Testi tulemus peab olema negatiivne.

Proovi võtmine toimub kokkulepitud ajal aadressil Merelahe 6 (moodulmaja), mis asub nakkuskliiniku polikliiniku (Paldiski mnt 62) taga.

Covid-19 positiivse tulemusega patsient paigutatakse eraldi osakonda. Täpsemat informatsiooni saab anda raviarst, kes suunab plaanilisele haiglaravile.

Sealt on samuti selgelt võimalik välja lugeda, et vaktsineeritud isikute võimalikku nakkusohtlikust ei kontrollita ja seega on täiesti võimalik stsenaarium, et haiglate osakondades viibivad nakkusohtlikud isikud, kes seal nakatavad kõiki teisi niigi halvas tervislikus olukorras patsiente.

Kuidas on selline asi aga võimalik ja ükski meditsiinivaldkonna inimene ei pööra sellele tähelepanu ega näe seal suurt ohtu? Samal ajal on kogu vaktsineerimiskampaania peamiseks argumendiks olnud vajadus tagada haiglakoormuse kontrolli all hoidmine ja nende kokkukukkumise vältimine. Samal ajal istutakse sisuliselt tiksuva pommi peal, mida kõik näevad, kuid ei võta midagi ette.

 

Vaktsineeritud haigestuvad ja nakatavad teisi

Tänaseks pole mingit kahtlust selles, et vaktsineeritud isikud levitavad nakkust, nakatuvad ja satuvad ka haiglaravile. Kuna hetkel testitakse valdavalt mittevaktsineerituid ja vaktsineeritud isikud on enamasti testimisest priid, siis ei ole ka selgeid võrdlusandmeid, kui suur on positiivsete isikute täpne osakaal ühes või teises kategoorias. Küll aga näitavad praegused andmed seda, et vaktsineeritud isikute hulgas on haigestumine piisavalt suur, et sellised kehtestatud reeglid on loogikavabad, reaalsed ohu allikad ja sisuliselt selle oksa saagimine, millel kogu süsteem ise istub.


Rahvusvahelisest uudistekanalist CNN uudis, kus CDC (USA Haiguste tõrje ja ennetamise keskus) direktor Dr. Rochelle annab avalikult teada, et täielikult vaktsineeritud inimene võib nakkust levitada sama moodi vaktsineerimata inimesele.

Hetkel on suur suvi ja tavapärane viirustehooaeg pole veel alanud. Mis saab aga alates oktoobrist-novembrist, kui samasugune süsteem jätkub, kuid erinevate viirushaiguste levikud mitmekordistuvad? Kas sellele üldse keegi mõtleb või ollakse niivõrd ametis vaktsiinipropaganda levitamisega, et tegelikele probleemidele ei pööratagi tähelepanu?

Teadusnõukoja esinaine Irja Lutsar tõi välja, et kaalumisel on vaktsineeritutele ka kolmanda doosi süstimine, sest ka tema näeb selgelt, et praegune kahe doosiga vaktsineerimine ei anna soovitud tulemust. Järelikult ei ole hetkel mitte kuidagi õigustatud ega põhjendatud vaktsineeritud isikute soodustamine nii vaktsiinipassi alusel ja nende tegeliku nakkusohtlikkuse kontrollimata jätmine. Pole seda tõendust ka siis, kui inimene on saanud ka kolm vaktsiinidoosi või neli või viis. Seda teadmist ja infot tänaseks lihtsalt ei ole - on ainult oletused ja ennustused, mis aga läheb juba pigem ebateaduse valdkonda.


      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Pikemalt sellest: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid