AMETLIK STATISTIKA › Mida kõrgem on vaktsineeritus, seda enam levib viirus?

Üle pika aja otsustasin vaadata veidi numbreid ja hinnata koroona olukorda vastavalt ametlikele andmetele. Täna ei hakkagi siin väga pikka juttu kirjutama, vaid toon välja tabeli erinevate riikide seisuga täna ja 5 päeva tagasi, kus andmed räägivad enda eest ise.

Tabelis on seitse lahtrit:

1. Riigi nimi
2. Riigi rahvaarv (milj.)
3. Täielikult (2-doosiga) vaktsineeritute protsent riigis
4. Nädala keskmine nakatumiste arv 21.01.2022 seisuga
5. Nädala keskmine nakatumiste arv 26.01.2022 seisuga
6. Nädala keskmine nakatumiste arv 21.01.2022 seisuga 100 000 elaniku kohta
7. Nädala keskmine nakatumiste arv 26.01.2022 seisuga 100 000 elaniku kohta


Võrdlusesse valisin pisteliselt riike võimalikult samast regioonist, kus on kõrgemad vaktsineeritused ja madalamad. Teadlikult ei valinud sinna riike teiselt poolt maakera, kus on parajasti suvi, vaid just selliseid, mida annaks võrrelda.

Tabelist tuleb selgelt välja, et madalama vaktsineeritusega riikides on nädala keskmised nakatumiste arvud oluliselt väiksemad. Tabeli konkurentsitu liider on Iisreal ja väga kõrge nakatumisega riik on Taani, kelle eduloost saime põhjalikult lugeda suve lõpus ja sügise hakul, kus toodi ERRi artiklis välja, et seal kaovad koroonapiirangud just tänu vaktsiinile, mis on viinud nakatumise väga madalaks. Nüüd vaid mõni kuu hiljem on tegemist riigiga, kus nakatumised on enneolematult kõrged. Kas on seos vaktsiiniga või mitte – seda ei ole mina pädev hindama. Küll aga räägivad numbrid enda eest.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid