PIINLIK LUGEMINE › Terviseameti ja Delfi tegelik tase ehk IMBETSILLIDE VABARIIK


Ma küll võtsin mõni aeg tagasi seisukoha, et ma ei kirjuta rohkem sellest koroona-jaburusest, numbritest, testidest ja kõigest sellest madalalaubalisest, mida läbi Terviseameti uudiste ja meedia meile edastatakse, sest see kõik ongi nii mõttetu. Kogu see info ongi suunatud ainult nende nõdrameelsete uhhuu-gruppide ja „valguse võit“ gruppide rahvale, kellele võibki igasugust lollust ette loopida ja nad tarbivadki seda suu ammuli ja usuvad iga sõna, missest, et see on igas mõttes täiesti lambi-teadus.

Täna jäi mulle aga ette Delfi uudis, mille pealkiri on:

„Koroona haiglaravi vajadus on muutumas ennustamatuks. Meie olukorra teeb teistest riikidest ärevamaks mitu korda madalam vaktsineeritus“

MITU KORDA MADALAM VAKTSINEERITUS? Võtsin lahti tänase Terviseameti uudise, kus on selgelt kirjas: „Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 62%.“. Tahaks nüüd näha neid riike, kus vaktsineeritus on 62 protsendist mitu korda kõrgem. Kui kõrge see seal riikides siis on -180%, 250% või veel kõrgem? Mida see siis peaks tähendama? Et mingites riikides on vaktsineeritud rohkem inimesi, kui selles riigis on elanikke? Tahaks kohe näha, kus on selline riik, kus on vaktsineeritud rohkem inimesi, kui seal üldse inimesi elab? Lausa piinlik on sellist jaburust välja tuua.

Kellele Delfi sellist lauslollust kirjutab? Nagu päriselt ka? Idiootsemaks on ju raske minna.


Terviseameti peadirektori, Mari-Anne Härma, järjekordne geniaalne prognoos

Samas Delfi artiklis on lõik: „Praeguse prognoosi järgi jõuab haiglaravi võimekuse piir kätte veebruari alguses, optimistlikuma stsenaariumi järgi veebruaris-märtsis, märkis täna terviseameti peadirektor Mari-Anne Härma.“

Vaatame siis numbritele otsa. Tänane Terviseameti uudis ütleb, et haiglas on 322 patsienti, kellest raskeloomulise Covidiga vaid 227 patsienti. Tehti 12 321 testi, millest 3845 osutus positiivseks.

Täna täpselt aasta tagasi tehti 4997 testi, millest 603 olid positiivsed. Haiglas viibis 406 patsienti.


Võrdleme neid andmeid

Tänased andmed näitavad, et 3845 positiivse testi kohta on haiglas vaid 322 patsienti. Kui aasta tagasi oli 603 positiivse kohta haiglas 406 patsienti. Jah, sinna tuleks sisse arvestada ka paarinädalane nihe testide ja haiglaseisu vahele, kuid suures plaanis see ei muuda seisu. Kui vaadata ka paarinädala tagust positiivsete hulka ja võrrelda seda aasta tagusega, siis jääb see erinevus ikka samaväärseks.

Ilmselgelt on näha see, kui päevane postiivsete hulk on aastaga kasvanud üle 6 korra, siis haiglaravi vajajate hulk on vähenenud 20-25%. Ehk siis kokkuvõttes on aastane erinevus 8 kordne. Mis tähendab, et see praegune haigus on umbes 8 korda leebem aasta tagusest.


Piirangud ei tööta. Pole kunagi töötanudki

Veel suurem erinevus aastatagusega on see, et aasta tagasi ei olnud nii ulatuslikke piiranguid, aga ometi oli viiruse levik tunduvalt väiksem. Tänaseks on Covid-passi põhine piirang  kehtinud peaaegu 5 kuud, millest 3 kuud on kehtinud piirang vaktsineerimata inimestele, kus nad ei pääse avalikku ruumi ka negatiivse testiga. Mida me näeme selle kolme kuuga – ainult suurenenud positiivsete testide arvu. Seega need piirangud ei takista mitte kuidagi viirusel levimist. Ja ikkagi püüab Terviseamet ja meedia meeleheitlikult süüdistada vaktsineerimata inimesi ja näidata, et just vaktsineerimata inimeste kaudu haigus levib. Aga vaktsineerimata inimesed ei pääsegi kuskile juba mitu kuud. Maskinõue on üleriigiline ja kõikjal avalikus ruumis. Numbrid aga ei vähene, vaid teevad ulmelisi rekordeid.

Need piirangud ei tööta. Maskid ei tööta. Vaktsiinipass ei tööta. See pole enam mingi oletus, vaid see on väga selge fakt. Numbrid näitavad ju seda enam kui selgelt. Piirangute ega ka Covid-passi eesmärk pole mitte kunagi olnud viiruseleviku takistamine. See peaks tänaseks olema rohkem kui ilmselge.


Maagiline haiglaravi võimekuse piir?

Mis asi on ikkagi see haiglaravi võimekuse piir? Mis siis on see tegelik piir, kus see haiglavõimekus krõpsti nagu kõrsik pooleks murdub? Kui eelmise aasta märtsis ületas päevane haiglaravil viibivate patsientide hulk 700 piiri ja tänaseks on see sellest poole väiksem, siis millel põhineb Terviseameti direktori prognoos, et võimekuse piir jõuab varsti kätte? Kui meil isegi tuhande ja paarituhande positiivse testi kohta ei tõuse oluliselt haiglasviibivate patsientide hulk ja see number on ikkagi väiksem, kui täpselt aasta tagasi, siis millel suure ameti direktori väide põhineb?

Kui see pole järjekordne hirmutamistaktika ullikestele, siis mis see ikkagi on? Teadus?

Kui see on teadus, siis teen pöördumise päris teadlastele: 

„Vahetage kiiresti ametit või oma ametinimetust, sest nii haiget mõnitamist ja teie ameti naeruvääristamist pole te ilmselt veel kunagi pidanud taluma. Terviseameti peadirektor laseb teile kõrge kaarega kraevahele ja teeb teist täielikud külanarrid. Seda on teiega tehtud juba pea kaks aastat järjest ja nagu näha, siis lõppu sellel tsirkusel ei paista tulevat. Kaua te lubate sellist asja? Kus on teie taluvuspiir, et lasete päevast-päeva mingitel kinnimakstud libateadlastel esitada mingeid suvalisi andmeid, arve, prognoose, mis ei küündi isegi lasteaia tasemeni ja te vaatate seda pea viltu pealt ning lihtsalt alandlikult lasete sellel toimuda. Kas natukenegi piinlik pole?“


Siinkohal oma tänase loo lõpetan, sest ei näe eriti mõtet rohkem kirjutada, sest see kõik ongi nii jabur. Isegi piinlik on seda kõike kirjutada. Selline tunne nagu osaleks lasteaia laste viktoriinis, kus kõik on nii lihtne ja läbinähtav, aga ometi pean seda tegema, sest mingi hulk täiskasvanud inimesi ei küündi oma mõtlemisvõimega isegi nende laste tasemeni ja nende jaoks toobki suur ajakirjandus iga päev välja järjest absurdsemaid uudiseid, mida inimesed võtavad endiselt tõe pähe. Isegi suure riikliku ameti direktor võib välja käia kõige jaburamaid prognoose ja suur osa inimestest isegi ei kahtle selle tõelisuses. 

Kõige nukram on see, et Terviseamet ja meedia ei oma isegi niigi palju loovust, et tuleks välja millegi uuega – hoopis täpselt seesama labane hirmutamistaktiga samade argumentidega nagu kaks aastat tagasi, kus sisu on selles, et paari nädala pärast on olukord nii ja naa hull ning kohe-kohe kukub kõik kokku ja elu siin riigis saab otsa. Seesama tekst oli märtsis 2020 ja nüüd pea kaks aastat hiljem täpselt sama jutt. See ju näitab seda, et nendel inimestel puudub igasugune loomingulisus ja veel enam on see märk sellest, et suurel osal selle info tarbijates puudub isegi elementaarne mõtlemisvõime, et ei suuda sellest labasest petmisest isegi kahe aasta jooksul läbi näha.

Oehh…tõesti piinlik on sellist asja pealt vaadata ja kuidagigi endale öelda, et selline ongi see päris elu ja tegelik inimkonna ajukapasiteet.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid