LEIAME KOOS LAHENDUSED -> ehk mis me siis ette võtame? Paku oma idee?


Eesti Energial üsna savi sellest, et suur osa inimestest on rahalistes raskustes ja lähikuudel olukord muutub ainult hullemaks. Valitsusel on aga täiesti suva – no neile ei lähe see asi üldsegi korda, sest ilmselt nad ju ise ongi selle nii planeerinud. Osad inimesed kurdavad, teised parastavad, aga ühtselt midagi ette võtma pole ka keegi nagu nõus – pigem kannatatakse vaikselt või kui pole veel häda käes, siis istutakse ja oodatakse, et küllap olukord paraneb ise kuidagi või ehk mingi ime läbi ei puuduta see teda.

Seega ongi üks äärmiselt kummaline seis – kaks aastat on kestnud see koroonahullus, mida on vahelduva eduga nimetatud pandeemiaks, kus räägitakse haiglate „kohe-kohe“ kokkukukkumisest sõltumata tegelikust olukorrast - kui haiglates oli parajasti 100 koroonapatsienti, kui seal oli 400, kui seal oli 700 ja hetkel kõigub see number seal 200-250 vahel. Vahet ei ole, kui mitu patsienti seal reaalselt korraga sees on, siis meediast kõlab ikka üks ja sama mantra.

Selle kahe aasta jooksul on olukorrad muutunud vahepeal lausa 180 kraadi – vabanduseks see, et tegemist uue olukorraga ja infot on liiga vähe. Samal ajal on kümned vandenõuteooriad osutunud tõeks, kõik on täielikult avalik ja igale soovijale täielikult selge, kuid ikkagi käib edasi samasugune ajupesu riigijuhtide, ametkondade ja meedia kaudu. Lisaks on terve hulk fanaatilisi inimesi, kes seda kõike endiselt takkakiidavad ja usuvad kasvõi kõige võimatumaid muinasjutte, mida ainult uudistest ette pasundatakse.

 

Mis siis aga teha sellises äärmiselt segases olukorras?

Ilmselge on see, et suuremat rahva üksmeelset väljaastumist ei ole tulemas, sest enamik inimestest eelistab lihtsalt vaikselt masendusse vajuda ja lihtsalt hääbuda – ollakse valmis kasvõi enne nälga surema, kui enda eest seisma hakata. Suures plaanis ju üsna nukker seis, aga ometi on see tänane reaalsus. Kui ma avan sotsiaalmeedia, siis vaatavad vastu kümned postitused, kust on selgelt näha, et iga päevaga läheb olukord järjest nukramaks, aga ometigi ei ole võimalik lugeda kuskilt mingite toimivate lahenduste kohta. Ei ole ka ühtegi asjalikku ideed kuskil. Uppuja päästmine on endiselt uppuja enda mure.

Pole isegi näha mingeid humoorikad või kasvõi halenaljakaid ettepanekuid, mida varasemalt ikka mõned naljahambad välja pakkusid. Kasvõi midagi sellist, et hakkame vahetama suuremaid lumekoormaid kütuse või elektri vastu lõunamaadega, sest neil seal kuumuses polegi elektrit eriti vaja, aga jahutavat lund ja jääd vajaksid nad küll. Meil siin jällegi vastupidi. Leiduvad küll mingid meemid valitsuse aadressil, aga see on ka kõik.

 

Tule ja paku välja mingigi idee või lahendus?

Teen ettepaneku, et selle postituse all Blogi facebooki lehele tuleks iga lugeja ja kirjutaks mingi idee, mis aitaks seda hullust kuidagi leevendada. Olgu selleks siis mõni asjalik mõte, aga võib kirjutada mistahes idee või kasvõi midagi pooljaburat – ka sellistest mõttekildudest on varasemaltki arenenud lõpuks välja täiesti toimiv lahendus. Mind väga huvitaks näha, milline see hetkeseis on ja mis seisukohal on minu blogi lugejad? Ehk suudame koos leida mingidki suunad, millega saame üheskoos edasi liikuda?

Kuna segaseid valdkondi ongi hetkel mitmeid – tervise teemad, poliitika, riigijuhtimine, majandus, elukallidus jne, siis ootangi erinevaid ideid ja mõtteid, mis just kellegi jaoks südamelähedasem on ja mille osas mingeidki mõtteid või lahendusi oskate välja pakkuda?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid