Jüriöö Toompeal - reedel, 23.04.2021. Seisame ja laulame turvalise Eesti eest!

 



Terve internet kihab infost, et Eesti rahvas koguneb reede õhtul, 23. aprillil Toompeale lossi ette platsile, et tähistada üheskoos Jüriööd, mis oli ju 678 aastat tagasi just see öö, mil rahvas astus välja enda vabaduse eet ning süüdati märgutuled, mis ühendas kogu riigi ja rahva. Mitmed pidid Toompeale suunduma juba päevasel ajal, aga muud inimesed siis peale tööpäeva lõppu alates kella 17st.

Viimastel nädalatel on toimunud mitmeid hirmsaid sündmusi, kus Eesti Politsei astus omaenda rahva vastu põhjustades kannatusi nii vanuritele, naistele kui ka lastele. Tänaseks pole mitte ükski juhtivtöötaja ega ka poliitik võtnud vastutust sellise korralageduse eest. Meedias külvatakse rohkelt valesid ja ainult õigustatakse kogu seda käitumist läbi otseste ja kaudsete valede.

Mul on äärmiselt kahju, et tänu sellele on määritud nii paljude ausate ja korralike politseinike ametinimetus, sest tänu nende juhtidele ja ministritele ei leia olukord lahendust ning probleem ainult süveneb. Ka nende ausate vormikandjate maine on vaja päästa ja ameti usaldusväärsus taastada.

Meie inimsed tulevadki kokku Toompeale, et üheskoos seista selle eest, et õiglus saaks taas jalule, vale vajuks ja tõde tõuseks. Meil kõikidel on õigus tunda end turvaliselt siin riigis teadmises, et meie korrakaitsjad seisavad ikka eelkõige rahva kaitseks, mitte ametkondade ambitsioonide täitmiseks.

Tulevad nii väelaulikud, trummid, kitarrid, ukuleled ja ka parmupillid.

 

Millest siis räägitakse?

Minuni jõudis kuuldus, et juba ööl vastu 23. aprilli süüdatakse lõkked kõige pühamates hiiepaikades üle Eesti, kust see tuli jõuab siis reede õhtuks ka Toompeale, et seal süüdata lugematul arvul tõrvikuid. Kohale tuleb rohkelt väekat Eesti rahvas, kes laulavad nii väelaule, kui ka kostub trummipõrinat. Kuulduse järgi on Riigikogu andnud selleks ajaks eriloa kasutada lossi esist väljakut. Ka levib kuuldus, et politseiametit informeeritakse sellest üritusest, missest, et tegemist on iseoraniseeruva kogukondliku algatusega, kus iga hing seisab enda ja oma mõttekaaslaste eest.

Meie vägi väljendub selles, et oleme kõik ühtselt ja rahumeelselt koos, lausume väekaid sõnu, laulame väekaid või kõikidele tuntud laule. Igaüks pidavat tulema rahumeelselt koos oma parima seltskonnaga võttes kaasa oma tõrvikud ja oma muusikainstrumendi ning enesekindla, kuid hea meelestatuse.

 

Mis on eesmärgiks?

Kuna eesmärk on väga tõsine ja üllas, sest julgeolek siin maal on oluline nii väiksele, kui suurele, nii noorele, kui vanale siis jätkatakse seismist ka laupäeval ja pühapäeval kuni lõpuks on toodud inimeste silme alla kogu see dokumentatsioon, kogu see käsuliin, kogu see planeerimisprotsess, mis tegi võimalikuks olukorra, kus korrakaitsjad astusid suurte jõududega meie oma inimste vastu.Siseminister peab võtma selge vastutuse, sest arglikult öelda, et tema ei teadnud midagi, on naeruväärne. Kui ta ka ei teadnud midagi, siis tähendab see seda, et tema valitsusalas lokkab täielik korralagedus. Ka see on põhjus tagasiastumiseks.

Oluline on mõista, et rahvas seisab kõikide ausate, õiglaste ja väärikate inimeste eest, kes on ka tööl politseiametis endas, et nad saaksid jälle uhkusega tõmmata selga mundri ja ei peaks häbenema oma kolleegide kokku keeratud sigaduste pärast.

 

Toompeal ka juba päev enne seda - neljapäeval kell 11.00

Juba homme, neljapäeval, toimub Toompeal üritus „Seisame Toompeal“, mille kohta rohkem informatsiooni siin -> https://www.facebook.com/events/211440253692934 

Ja siis ka homme veel: https://www.facebook.com/events/292833315624633/


Rahva seas levib lause: „Toompeale on oodatud kõik Eestimaa Jürid – tulgu nad jalgsi või rattaga!“

 

Riigikogu liige, Peeter Ernits kirjutas täna nii:

„PPA juht Elmar Vaher kinnitas ju st praegu , et tema informeeris peaminister Kaja Kallast ja siseminister Kristjan Jaanit plaanist kiirreageerijad ja koerad välja tuua kolmapäeva, 7. Aprilli õhtul. Asja arutati järgmistel päevadel korduvalt lisaks peaministri ja siseministriga ka riigikogu esimehe Jüri Ratase ja terviseminister Tanel Kiigega. Politseijuhi toetus kapo ohuhinnangule, mille järgi tahtsid meeleavaldajad sarnaselt kapitooliumi vallutamisega hõivata Riigikogu. Peaminister Kaja Kallas ja siseminister Jaani kinnitasid meile nädal hiljem 14. Aprillil, et nemad seda ei teadnud.

Seega- peaminister ja siseminister on meile valetanud.

Valetanud on ka üks kahest- kas PPA või KAPO peadirektor.“


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev


 

Kommentaarid