Kuidas mõne üksiku teadusinimese väited meedias kujundavad üldpilti

 


Minule on jäänud silma meedia vahendusel Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimetsa sõnavõtud, mis on kohati üsna vastuolulised ja mul tekib tõsine kahtlus, keda või mida see teadlane siiski esindab.

24. jaanuaril 2020 tõi seesama teadusinimene ERRi vahendusel välja PCR testide teema, kus selgelt kirjutas, et testide liigne võimendatus moonutab tulemusi ja seetõttu võivad positiivse testi anda ka inimesed, kelle organismis on viiruseosakesi niivõrd vähe, et nad ei ohusta kedagi:

Nii võib positiivse proovi anda ka asümptomaatiline või lausa mittenakkusohtlik inimene. Siiski rõhutas Maimets, et veel ei ole lõplikku selgust, kas ka asümptomaatilised inimesed levitavad viirust või ei.

Viide: https://novaator.err.ee/1608084907/rakubioloog-praegu-kasutatav-koroonatest-voib-olla-liiga-tapne

Lisaks tõi teadlane välja selgelt selle, et pole isegi selgust, kas asümptomaatilised inimesed üldse viirust levitavad. Aga just sellel asjaolul ongi loodud kõikide inimeste maskinõue ja ka kõik riiklikud piirangud. Ometi pole üldsegi teada, kas sellel ka mingi teaduspõhine alus on. Tegemist siiski ju vaid oletusega.


Ebateadusel põhinevad meetmed ja piirangud ei saagi avaldada mõju

Seetõttu on ka ilmselt olukord, kus positiivsete testide arv ei muutu mitte kuidagi tänu meetmetele ehk ka hetkel näeme, et 23 päeva on möödas sellest, kui maskinõue läks meie riigis kordades karmimaks. 12 päeva on möödas väga ulatuslike piirangute loomisest, kuid tänaseks pole näha mitte mingit stabiliseerumist või langust positiivsete testide osas. Tänaseks on täpselt kuu aega olnud igapäevased nakatumiste arvud 1000+ (vaid kahel päeval alla 1000) ja protsentuaalselt moodustab igapäevaste positiivsete testide arv testitutest 17-23%, mis kõigub üles-alla, kuid ei ole sellest vahemikust kordagi väljunud – seega mingit langust ei ole olnud.

Saan teha selgel järelduse, et mitte ükski piirang ega meede ei oma selget mõju, vaid tegemist ongi oletustel põhineva ehk ebateaduslike meetmetega, mille osas püütakse jätta kuvandit, et selle taga on teadus. Ei ole. Selle taga on puhtalt oletused ja isegi ei ole selgelt uuritud eelnevate piirangute mõju, et teha neist teaduspõhiseid järeldusi. Kuidas saakski hinnata mingi meetme mõju, kui pea iganädalaselt neid meetmeid muudetakse. Pole olnud sellist aegagi, et saaks teha selgeid uurimisi või järeldusi.

Tänaseks on 12 päeva viimastest karmidest piirangutest ja seega peaks tänaseks juba näha olema selged tulemused. See on piisavalt pikk aeg arvestades seda, et selle haiguse väidetav keskmine peiteaeg on 5-7 päeva. Me aga ei näe muutusi ja saame teha sellest vaid selge järelduse, et maskinõue on kindlasti olnud põhjendamatu ja muud piirangud pole samuti andnud tulemusi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist. Tänaseks on juba mitmed inimesed mulle seeläbi toetust avaldanud ja ma tänan Teid kõiki südamest selle eest. Küll aga on hetkel kogusumma veel üsna tagasihoidlik ja see ei võimalda mul veel teha neid samme, mis on plaanis. Sellest saad lugeda pikemalt minu eilsest loost: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Professor Maimetsa erapooletus?

Kui TÜ rakubioloogi arvamus avaldati 24. jaanuaril, siis väga huvitav on see, et juba neli päeva hiljem ilmub Maalehe vahendusel teinegi arvamuslugu samalt teadusinimeselt, mille pealkirjaks on aga:

„Professor Toivo Maimets: teadlasena ma ei näe muud võimalust, kui muuta vaktsineerimine kohustuslikuks“

Viide: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/92373413/professor-toivo-maimets-teadlasena-ma-ei-nae-muud-voimalust-kui-muuta-vaktsineerimine-kohustuslikuks

Minul lõi küll see olukord silme eest kirjuks, sest kui mõni päev tagasi esitas seesama teadusinimene selgeid väited selle kohta, et testimisega on probleeme, kus me ei saa isegi selget infot, kas ja kui palju on üldse nakatumisi. Saime teada, et pole isegi selgust, kas asümptomaatilised viirust levitavad, siis nüüd tuleb seesama inimene välja arvamusega, et tuleks kõiki inimesi sunniviisiliselt süstida.

Mille vastu neid siis on vaja vägivaldselt süstida, kui pole isegi teada viiruse tegelikku ulatust?

Mina tõstatan hoopis küsimuse, mis toimus nende nelja päeva jooksul, kus seesama teadusinimese seisukohad teevad läbi niivõrd suure muutuse? Kuidas läks nii, et seesama inimene esitas selgeid väiteid, et testid ei anna selgust viiruse ulatuses, ei ole teaduspõhist selgust asümptomaatiliste osas ja siis juba mõni päev hiljem arvab, et tuleks hakata tegema sunniviisilist vaktsineerimist, mis läheb vastuollu täielikult nii Eesti põhiseaduse kui ka inimeste õigusega ise otsustada enda keha üle.


WHO ei oma infot, aga ometi allkirjastatakse kahtlaseid dokumente

Nagu sellestki veel vähe oleks, siis ilmus samalt teadusinimeselt 18. märtsil pikk lugu taaskord ERRi vahendusel, mille pealkirjaks on:

„Maimets: vaktsineerimata lapsed on uute koroonatüvede katel“

Viide: https://novaator.err.ee/1608146809/maimets-vaktsineerimata-lapsed-on-uute-koroonatuvede-katel

Lugu sellest, et juba sügisest alates käivad vaktsiinitootjatel katsetused laste vaktsineerimiseks. Nüüd alustatakse juba ka imikute ja väikelaste peal katsetamist. Ma teen siin vahepeal põike aga hoopis teisele nüansile. 7. Septembril 2020 ilmus meie meedias lugu „WHO ei usu uue koroonavaktsiini kasutusele võtmist sellel aastal“.

Maailma suurim ja juhtiv tervise eest tegutsev organisatsioon, kus on tööl maailma parimad spetsialistid ja eksperdid andis septembris teada, et vaktsiin ei valmi eelneval aastal ja ennustasid, et see saab valmis alles selle aasta keskel. Meil on nüüd käes selle aasta esimese kvartali lõpp, vaktsiin on olnud massilises süstimises juba alates eelmise aasta detsembrist üle terve maailma.

Nüüd saame teada veel seda, et laste peal katsetamised on toimunud samuti alates sügisest, missest, et see haigus isegi lapsi ei ohusta massiliselt. Maailma suurim terviseorganisatsioon ei teadnud aga septembris, et juba 3 kuu pärast on vaktsiin saanud kõik müügiload, läbinud kontrollid ja seda süstitakse massiliselt. Kuidas see küll võimalik on?

Lisaks on meil teada veel väga nukker asjaolu, et meie oma riigi peaminister (sellel hetkel oli Jüri Ratas) allkirjastas juba 5. Oktoobril 2020 WHOga lepingu, mille sisuks on ühe osana:

„Töötada välja toimiv digitaalselt toetatud rahvusvahelise vaktsineerimistõendi (kollase kaardi) kontseptsioon, et suurendada ja tugevdada COVAXi ning muude vaktsineerimise läbiviimise ja seire protsesside tõhusust, et võimaldada laiendamiskõlblikkust kogu maailmas“

Selline dokument allkirjastati vähem kui kuu aega peale seda, kui tuli meie meedias WHO teade, et nad ei tea, millal vaktsiin valmib. Küll aga juba allkirjastati meie peaministriga selline dokument. Millal see dokument ette valmistati ja kui pikalt see ettevalmistus ikkagi toimus? Sellised asjad ei juhtu üleöö või loetud päevadega. Täpselt nagu ei toimu loetud päevadega vaktsiinidele müügilubade väljastamised ja ettevalmistused massvaktsineerimiseks.

Iga lugeja peaks aru saama, et kogu see vaktsineerimist puudutav osa sisaldab väga palju vastuseta küsimusi ja annab selgelt alust kahelda kõiges, mida meile avalikult esitletakse ja öeldakse. Lihtsalt see ajaline vorm ei klapi mitte kuidagi.

 

Lapsed uuteks ravimikatsetuste eksperimendiks? 

Tulles tagasi TÜ rakubioloog Toivo Maimetsa arvamuste juurde, siis viimases artiklis on lause:

„Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimetsa sõnul on laste vaktsineerimine uue koroonaviiruse lõplikuks võitmiseks hädavajalik.“

 Mina püstitan siinkohal hoopis küsimuse, kas tegemist on erapooletu teadusinimese või hoopis ravimifirmasid esindava müügiagendiga? Mees, kes 24. Jaanuaril rääkis PCR testide murepunktidest ja siis 4 päeva hiljem avaldab arvamust, et tuleks sisse viia vägivaldne rahva vastutahtmist vaktsineerimine. Siis paar kuud hiljem tuleb välja arvamusega, et lisaks peaks süstima ka kõige kaitsetumad – lapsed. Seda kõike veel olukorras, kus vaktsiinidel on vaid tingimuslik kasutusluba ja nende tegelikud uuringud alles käivad ning igapäevaselt tuleb murettekitavat infot rohkete kõrvaltoimete kohta ja ka surmade osas üle maailma. Ka meie enda meedia kaudu on nüüd juba üsna selgelt välja toodud, et noore täisjõus päästetöötaja surm võiski olla vaktsiini kahjustus. Loe siit:

„Ravimiamet: päästetöötaja surmas ei saa vaktsiini mõju välistada“
https://www.err.ee/1608148876/ravimiamet-paastetootaja-surmas-ei-saa-vaktsiini-moju-valistada


Tegelikult on sellist infot liikvel rohkelt. Ka mulle helistas üks inimene, kes rääkis loo oma vanaemast, kes suri vaid mõned päevad peale vaktsineerimist, kuid mis paraku ei märgitud surmatunnistusel vaktsiiniga seostatuks ja seega ei leidnud see juhtum laiemat kajastust. Selliseid olukordi on aga ju veel – neist ei räägita avalikult.

Kui näiteks ka Sinul on selget ja tõendatavat infot samaväärsetest juhtumitest, siis palun võta minuga ühendust ja anna mulle neist teada. Ma garanteerin Sinu anonüümsuse, kuid ma koguksin kokku tõendeid, et sellised olukorrad eksisteerivad.

 

Hirmutamine leetritega, sest hirm toimib hästi mõjutusvahendina

Oma artikli lõpus võrdleb professor Maimets tänast olukorda 1960ndate alguse ja leetritega. Mul oli äärmiselt kurb lugeda tema öeldut:

„Veel võrdleb rakubioloog praegust koroonaviirust 1960. aastatel palju kahju teinud leetritega. Mõlemad haigused kulgevad lastel kergelt ja vanematel inimestel raskekujuliselt. Leetrivaktsiin sai valmis 1960. aastate algupoolel. Kuna leetreid ei kanna vaheperemehena edasi ükski loom, saadi nakkusest maailmas lahti kuni viimase ajani, mil inimesed üha vähem leetrite vastu vaktsineerivad.“

Mina ei ole teadusinimene, ma ei ole professor, ma ei ole omandanud meditsiinilist haridust, aga isegi mina tean sellest perioodist rohkem, sest ma olen seda uurinud. Seega toon välja tõendatult tegeliku olukorra 1950ndatest ja 1960ndatest aastatest seoses leetritega. Seega saab iga lugeja ise hinnata, kas tasub kuulata ja usaldada selliste teadlaste suvalisi väiteid või tasuks ikkagi usaldada dokumenteeritud tõendeid.

Terviseameti kodulehelt on leitav järgmine dokument:

NAKKUSHAIGUSTE TÕRJE TULEMUSI EESTIS

https://www.terviseamet.ee/sites/default/files/content-editor/Nakkushaigused/Statistika/Statistikakogumikud/nh_torje_tulemused_a._jogiste.pdf

 Leheküljel 28 algab teema leetritest, kus on välja toodud isegi selged graafikud haiguse levikust.

„Ajavahemikul 1919.–1939. oli leetrite letaalsus ca 3%“

„Ajavahemikul 1945.–1966. a on registreeritud 196 510 haiget. Haigestumus oli 758 100 000 elaniku kohta keskmiselt aastas. Letaalsus oli 0,04%“

Siit saame selgelt välja lugeda seda, et paarikümne aastaga oli selle haiguse suremus vähenenud 3% pealt lausa 0,04% peale. See on 75 kordne vähenemine. Kusjuures see toimus eelmise sajandi keskpaigas, kus meie riik oli sõja üle elanud, räsitud. Meditsiin tänasega võrreldes lapsekingades, valitsesid üsna nigelad olud elatustasemes. Hügieen polnud ligilähedalegi tänasega. 1950ndatel toimusid suured rahvaste ränded Eestisse, kus üle Nõukogude liidu toodi siia riiki elama rohkelt inimesi.

Kõige olulisem on teada, et vaktsiini polnud veel leiutatudki. Ometi oli haiguse suremus niivõrd langenud. Haigust ennast küll esines, kuid kõige karmimaks võib pidada aastat 1958, kus oli ca 18 000 haigusjuhtumit. See moodustas kogu elanikkonnast ca 1,4%. Kui vaadata aga 1950ndate aastate keskmist, siis oli aastane haigestumine elanikkonnast keskmiselt 0,7%.

Tegemist leetritega. Meile tänasel päeval väidetakse, et see haigus on niivõrd nakkav, et haigusega nakatuvad 98 inimest 100st, kes pole vaktsineeritud. 50ndatel aastatel olidki kõik vaktsineerimata, sest vaktsiini polnud veel olemaski. Ometigi ei nakatunud mitte kogu riigi elanikud, vaid suhteliselt tühine protsent elanikkonnast. See sai olla ainult seetõttu, et mitte kõik ei nakatunud ja oli juba tekkinud väga arvestatav loomulik karjaimmuunsus, sest paljud inimesed olid haiguse läbipõdenud ja omasid immuunsust. Eksisteerisid küll veel üksikud surmajuhtumid – keskmiselt oli neid 4 juhtumit aastas. Toon võrdluseks selle, et tõenäoliselt on hetkel covid vaktsiinide põhjustatud surmasid juba sellest rohkem (see on nüüd minu oletus, sest ei ole võimalik kätte saada tõeseid ja tegelikke andmeid).

Nüüd aga kõige olulisem info, mis läheb selgelt vastuollu professor Maimetsa väitega:

"Veel võrdleb rakubioloog praegust koroonaviirust 1960. aastatel palju kahju teinud leetritega."

Terviseameti poolt avaldatud dokumendis on aga järgnev lõik:

„Nakatumisohus olnud lastele süstiti immuunseerumit vältimaks haigestumist. Aga meetod ei osutunud efektiivseks. Immuunseerumit süstiti 76 460 nakatumisohus olnud lapsele, kuid nendest haigestus 12 655 (16,6%). Laste järjepidev vaktsineerimine algas 1967. a. Selleks kasutati termolabiilset elusvaktsiini.“

Ehk siis enne vaktsiini kasutusele võtmist oli kasutusel immuniseerum, kus lausa 16,6% seda saanud lastest haigestus – ehk siis kokku 12 655 haigestumist. Vaatame nüüd seda graafikut veel ja näeme, et aastatel 1965 ja 1966 olid rekordilised nakatumiste arvud. Enne seda polnud olnud kordagi nii suuri haiguspuhanguid. Kas võin tõstatada selge kahtluse, et haiguspuhangud läksid suureks just siis, kui teadus sekkus haiguse loomulikku kulgu ja tekkisid väga kriitilised puhangud, mis olid kõige karmimad võrreldes eelneva mitmekümne aastaga?

Ma siinkohal pikemalt ei peatus sellel teemal, kuid tõin selle välja selleks, et näidata, kuidas professor Maimets manipuleerib infoga ja püüab luua kuvandit, et vaktsiinid on ülitõhusad ning haigus ülikarm. Täpselt selliselt toimibki ju propaganda, kus moonutatakse andmeid ja püütakse luua näilist kuvandit, et tekiks hirm ja selle hirmufoonilt nüüd saaks hakata tegema ravimikatsetusi meie laste peal.

Mina kutsun üles tõesti kriitiliselt hindama kõike, mida meie peavoolu meedia välja toob – olgu seal siis välja toodud mistahes teadlaste sõnumeid. Olge kriitilised iga info osas ja kontrollige enne fakte ning mõelge loogiliselt. Mina annan endast parima, et välja tuua neid vastuolusid nii palju, kui vähegi jaksan.

 

Professor Toivi Maimetsa venna osas varasemalt karmid kahtlustused

Pean veel oluliseks välja tuua TÜ professori venna juhtumit kõigest mõned aastad tagasi. ERR kirjutas tema venna kohta selliselt:

„Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Infektsioonhaiguste Seltsi esimehe, Tartu Ülikooli Kliinikumi sisekliiniku nakkushaiguste osakonna juhataja ja ülikooli infektsioonhaiguste õppetooli juhataja, dotsent Matti Maimetsa. Teda kahtlustatakse sotsiaalministeeriumi HIV-i ravimite komisjoni liikmena korduvas altkäemaksu võtmises mitmetelt ravimfirmadelt.“

Viide: https://www.err.ee/862091/politsei-kahtlustab-hiv-i-ravimite-komisjoni-liiget-altkaemaksu-votmises

Ma olen väga hästi teadlik, et see ei ole veel mingi alus kahtlustada üht venda teise korruptiivses käitumises, aga teatav kahtlus ju tekib siiski. Seetõttu pidasingi oluliseks selle kahtluse siin ka välja välja tuua.


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid

  1. See kõik ju ettevalmistatud asi ja rumalamad annavad allkirja enne kui millelegi pihta saavad. Nad ise arvavad, et on kangesti nutikad.

    VastaKustuta

Postita kommentaar