Meelelahutussektor, mis on kogu aeg avatud – ehk kuidas veeta kaunis ja maagiline päev ilma muremõteteta.


Praegune aeg on vist kõige segasem ajajärk, mida mina oma elus mäletan – kuigi olen sündinud Nõukogude Liidus, üle elanud selle suurriigi lagunemise, Eesti iseseisvuse, segased 90ndad ja nüüd võimalus kogeda ülemaailmset koroonahullust.

Olen olnud ise väga aktiivne välja uurimaks ja selgitamaks, mis siis tegelikult toimub, kui kriitiline on see olukord ja milline info on tõene ja milline on moonutatud. Tänases päevas on aga infot kordades rohkem, kui ükski inimene suudab seda vastu võtta. Kogu see suures infos orienteerumine, pidev lugemine ja erinevate arvamuste läbitöötamine väsitab meeletult. Seega on hädasti vaja vahepeal aeg maha võtta ja tegeleda millegi täiesti erinevaga.

Samal ajal tegelen ka oma põhitööga, milleks on fotograafia. Selles töös püüan end aga täielikult välja lülitada sellest argipäevasest hullusest ja annan endast parima, et sellise atmosfääri luua ka kogu fotosessioonile tervikuna.

Nuputasime koos Müstika stuudio omaniku Berit Aicha Villiga, kuidas saaks kõige paremini luua muinasjutulise ja maagilise seikluse, mille saaks praegusel ajal vormida teenuseks, mis oleks ühtlasi igati ohutu, aga samal ajal just selline, mis annaks inimestele võimaluse lülitada end täiesti teisele lainele ning unustada paariks tunniks kõik muremõtted. 

Beritil on Tallinna kesklinnas suured ja kaunid Müstika Tantsustuudio ruumid, mis sobivad ideaalselt ka fotosessioonide läbiviimiseks. Panime üles maagilise fotostuudio, kus on võimalik kasutada nii fotostuudio kui tantsustuudio kauneid kostüüme ja aksessuaare, mis võimaldavad kehastuda kiirelt mistahes müstiliseks tegelaskujuks.



Maagiline valgus, eriefektid ja kaunis udu

Kasutame sessioonidel väga erinevaid valguslahendusi, millega on võimalik muuta kogu olustikku veelgi maagilisemaks, loome erinevaid värvilahendusi ja lisaks tossu- ja udumasinale saab veelgi erinevaid efekte lisada.

Kui tegime sessioonide proovipäeva, et saaksime kauneid reklaam- ja näidispilte, siis oli meil korraga sessioonil kolm kaunist naisterahvast, kellest kaks valmistasid end ette, vahetasid kostüüme ja tegelesid jumestusega ja samal ajal kolmandaga pildistasime. Seejärel tuli pildistama järgmine ja teised said samal ajal vaadata, kaasa mõelda ning omavahel kogemusi jagada. Avastasime, et selline mudel on kõige ideaalsem sessioonide läbiviimiseks, sest sellega lisandus fotosessioonidele ka meeldiv sotsiaalne mõõde ja vahetu kogemuse jagamise võimalus.

Ka minul fotograafina oli väga kasulik kuulda, millised emotsioonid ja muljed tekkisid, sest tihti ma sellist vahetut tagasisidet ei saa. Küll aga annab selline info mulle endale võimaluse areneda ja järgmisel korral ehk ühtteist muuta või parandada.


Kuidas kogu sessioon ikkagi välja näeb?

Beritiga koos paneme hommikul välja kõikvõimalikud kostüümid, kleidid ja muud aksessuuaarid, mille vahelt klient saab ise valida endale kõige meeldivamad, kus me ka kõrvalt nõustame, millised detailid oleksid ehk sobilikumad ja kuidas lõpptulemusena piltidelt kõige paremini esile tõusevad.

Järgmiseks räägin inimesega lühidalt enne sessiooni ja tutvustan, mida ja kuidas hakkame tegema. Kuulan ära inimese enda mõtted, täpsed soovid ja siis pakun välja ka omapoolsed ideed. Fotosessiooni käigus juhendan kogu aeg detailselt, millises poosis inimene olema peaks, kuhu poole pilgu suunama, kuidas asetada käed ja milline näoilme oleks kõige sobivam. Enamasti teeme ühe võtte ajal pilte 3-4 erinevas poosis, kus vahepeal kiirelt muudan ka valguseseaded – oluline on kätte saada rohkelt erinevaid pilte, et pärast tekiks suurem valik, mille hulgast klient saab valida endale meelepärasemad pildid.

Seejärel on võimalus vahetada kostüümi ja valmistuda ette järgmiseks pildistamiseks. Kui parajasti on sessioonil mitu klienti, siis mina hakkan tööle järgmise inimesega ja teised saavad samal ajal taustal kogu protsessi jälgida, vahetada oma muljeid ja mõelda kaasa, kuidas ise järgmisel hetkel võiks poseerida ja millele rohkem tähelepanu pöörata.

 


Valehäbi naiste hulgas, kes arvavad, et pole kunagi piisavalt sobiv hetk fotosessiooniks

Kohtame rohkelt just naisterahvaste seas hoiakut, kus väga tahetakse endast teha kauneid pilte, mis jääb enamasti aga valehinnangute ja madala enesehinnangu taha. Naistel kipub alati olema arvamus, et kõik teised naised on nii fotogeenilised, kaunid ja saledad, aga ise ei ole enda osas kaugeltki mitte nii optimistlikud.

 

Oma kogemust jagab Müstika Stuudio omanik Berit Aicha Vill:

Te ei kujuta ette, kui palju fotosessioone ma olen maha maganud, edasi lükanud või ära jätnud. Sest "aeg" pole olnud sobiv, tihti on aga pildistamine jäänud ajutise ebakindluse taha.

Ja mitte ainult minul vaid tean veel mitmeid sõbrannasid, kes on seda öelnud ja olen seda märganud paljude naiste juures, kes ütlevad, et pole fotosessiooniks valmis või kõlbulikud, kuigi ise väga tahaks.

Me võiksime alati ootama jääda seda "õiget" hetke... millal pildistama tulla. Kuid aega tagasi keerata me ei saa ja nooremaks me samuti ei lähe. Seega tasuks kasutada võimalust ja lugeda märke just siis, kui su süda tunneb, et tahaksid  fotosessioonile tulla. 🙂 

Me oleme kaunid ja võimsad ning Tarvol õnnestub see imeliselt hästi ka pildile püüda. Kuid kindlasti ei pea Sa ka muretsema, kui mõni vistrik sind hommikul üllatab või kui kõht on päevade ajal ebameeldivalt punnis. Kui sa soovid, on sul võimalik professionaalsel fotograafil lasta mõni pisidetail väiksemaks maalida nii, et üldmulje jääks võimalikult naturaalseks ja tõepäraseks. Kuid Tarvol on ka olemas vahendid, et teha Sinust kerge haldjas või kahemeetrine sõjajumalanna, kui sa seda vaid soovima peaks! 

Fantaasiafotograafia teebki eriliseks just see, kui saad kehastuda kellekski ebamaiseks, kellekski, kes sa tavaelus ei ole, aga võibolla hoopis just kellekski, kes sa sisimas just oledki! Ja tuua välja see müstiline maailm Sinus eneses!


Minu enda (fotograafi) arvamus

Kohtan sellist valehäbi oma töös rohkelt, kus naisterahvad on enda osas äärmiselt kriitilsed ja ei ole justkui kunagi piisavalt heas vormis, et tulla fotosessioonile. Kui aga pildid on tehtud, siis saan rohkelt positiivseid arvamusi, kus nad on ka ise üllatunud, et on võimalik teha niivõrd kauneid kaadreid. Sellel teemal on kaks osa – esiteks see, et naised kipuvad olema enda osas tihtipeale liiga kriitilised ja neil jääb puudu enesekindlusest, millest on väga kahju, sest seetõttu jäävad kohati tegemata väga kaunid pildid, kus nad saaks ka ise veenduda, et olid enese osas tegelikult liiga kriitilised ja lausa ebaõiglased.

Teine pool on see, et fotograafil on võimalik valida ja suunata just sellised poosid, valguse suunda, mis näitab inimest kõige kaunimast küljest. Kui on veel tehtud professionaalne jumestus, seljas kaunis kostüüm, siis ei ole kindlasti põhjust muretseda. Julgen lubada, et alati on võimalik teha äärmiselt ilusad pildid, millega ka kõige kriitilisem naine ise rahule jääb.

 

Kristel kirjutab oma blogis www.hingekodu.ee:

„Naised, Te ei kujuta ette ka, mis tunne on, kui oled nii pikalt kodus istunud ja näha end peeglist uhkes kostüümis ja meigiga. Ma tundsin end tõelise kuningannana ja kui ka Sinu enesekindlus on kuskile peitu jooksnud, siis MINE PILDISTAMA

Mina olen koroonaga kõvasti juurde võtnud. Mul on olnud must masendus, et kuskile ei saa minna ja ega mind see trenni tegemine pole ka väga motiveerinud.

Kui te ei usu, siis peale minu on juurde võtnud nii mõnedki modellid ja professionaalsed tantsijad, kes koos minuga olid valmis astuma koopast välja ja ütlema Teile kõigile, et see on okei! Reaalselt me peame end inimestena rohkem armastama.

Mulle andis fotosessioonil käimine tohutult palju jõudu ja motivatsiooni juurde. Ma isegi ei mäleta, millal ma viimati tundsin end nii ilusana!!! See hirm on enda sees, mida tegelikult üldse tundma ei peaks. Välimus on tegelikult nii pealiskaudne lähenemine. Me võime olla ka täiuslikud oma lisakilodega. See on okei, kui me pole koguaeg perfektsed, see teebki meist inimesed ja oleme oma ebatäiuslikkuses TÄIUSLIKUD!“

Loe pikemalt Kristeli blogist www.hingekodu.ee



Elbe arvamus fotosessioonist:

Pildistamine oli väga tore, protsess oli põnev ja oli huvitav end täiesti uude olukorda seada.

Õppisin, kuidas teistele modellidele selja taha tossu lasta J. Täiesti uus kogemus oli ka muidugi lasta kellegi teisel end luua, stiliseerida ja fotodele sättida - ma polnud kunagi varem midagi sellist teinud. Hea viis õppida usaldama protsessi hoolimata sellest, milline võib olla lõpptulem.

Usun, et sellist fotolavastust võiks proovida igaüks, kes pole seda varem teinud. Kindlasti saab toreda elamuse ja huvitav on hiljem näha protsessi tulemusi piltidel.

 

Kui palju selline maagiline sessioon maksab ja kuida saab broneerida?

Püüdsime teha hinnad nii soodsad, kui võimalikud, kuid siiski pidime arvestama sellega, et ruumide rent, kostüümide tasud, kulumaterjalid ja tööaeg nii sessioonide ettevalmistusele, kohapeal tegutsemisele ja hilisemale piltide töötlemisele peab olema kaetud.


Kujundasime kolm erinevat hinnapaketti:

Pakett „väike“ – 5 täismõõdus põhjaliku järeltöötlusega pildifaili – hind: 150€

Pakett „keskmine“ – 10 täismõõdus põhjaliku järeltöötlusega pildifaili – hind: 200€

Pakett „suur“ – 15 täismõõdus põhjaliku järeltöötlusega pildifaili – hind: 250€

 


Kõikides hindades on vajadusel võimalus kaubelda – kui on ikka selge ja mõjuv põhjus või siis mitu soovijat korraga või mingi seltskond, siis saame alati arutada ja leida sobiva kompromissi.

Broneerimiseks tuleks võtta ühendust Tarvo Alev Fotostuudioga läbi messengeri, e-maili või telefoni või siis võtta ühendust Müstika stuudioga (messenger, e-mail või telefon) ja anda teada vaid oma soovist. Edasi läheb kõik juba lihtsalt – räägime läbi, mis on Teie enda huviks, pakume välja omapoolsed ideed, leiame sobiva aja sessiooniks ja veedame koos ühe kauni ja maagilise päeva.


Müstika Tantsustuudio - http://www.mystika.ee/https://www.facebook.com/MystikaDance

Tarvo Alev Fotostuudio - https://www.tarvoalev.eu/ | https://www.facebook.com/TarvoAlevPhoto


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid