Kas ma olen lamemaalasest antiva-ks-er? Loe ja otsusta ise!

Saan jätkuvalt üsna pidevalt sildistatud ja nimetatud igasuguste uute ja poppide hüüdnimedega nagu antivaxxer, lamemaalane, vandenõulane, maskivastane, koroonaeitaja ja isegi lambaks nimetati mind hiljuti. Kui oled ka üks neist, kes mind sellise nimega sooviks nimetada, siis palun võta see aeg ja loe kogu see artikkel siin mõttega läbi. Ainuüksi juba seepärast, et siis saad teha väga selge järelduse kuivõrd lame see minu maa siis ikkagi on.

Kuna rohkelt püütakse minu arvamusi naeruvääristada, mõnitada ja alandada, siis pöördungi täna kõikide nende poole, kes ei ole minuga ühel nõul ja arvavad, et loobin tühje sõnu, et ma kuulutan valesid või eitan haigust vms. Soovitakse pidevalt tõendusi, kuid kui neid erinevates vestlustes välja toon, siis isegi ei vaevuta uurima või lugema, millest siis lähtun. Seega teen siin nüüd täna puust ja punaseks.



Kogusin kokku läbi peavoolu meedia erinevaid artikleid, kus on sees rohkelt infot, mis näitavad selgelt, et asjad ei ole nii must-valged ja kõikide inimeste käsutuses on rohkelt infot – ole ise asjalik, tee silmad lahti ja võta info vastu. Analüüsi ise ka ja ära oota, et kogu aeg tuleb keegi, kes pudrulusikaga paneb selle info omale kohale. Pudrulusikaga pannakse omale kohale vaid see info, mis kellelegi teisele kasulik on.

Kõik alltoodud ekraanipildid on võetud ametlikest kanalitest või peavoolu meediast. Kõik see info on leitav igal soovijal väga lihtsalt. Siin toon välja vaid väikese osa, sest tegelikult on võimalik leida tõest ja kontrollitud infot tunduvalt rohkemgi. Juba see väike osa siin peaks aga andma selge ülevaate, et asjad ei ole nii üks-ühesed, kui seda püüavad näidata valitsusliikmed televisioonis või mitmed ametnikud oma väljaütlemistes.

 

Väide: vaktsineerimine on vabatahtlik ja kedagi ei sunnita.

Tänaseks on juba rohkelt kinnitatud ja ka ametlikku infot, et toimub pidev survestamine vaktsineerimiseks. Viimastel aastatel on erinevad tuntud ja ka juhtivad persoonid tulnud korduvalt välja avalike arvamustega muuta vaktsineerimine kohustuslikuks. Teada on see, et tuntud tanklakett ähvardab oma töötajaid, suurhaigla survestab töötajaid ja ähvardab neid hüvedest ilmajätmisega jne. Teateid sellistest survestamistest tuleb rohkelt. Siin ka piltide ja lingidena mõned väljavõtted.

Erinevad poliitikud ja eeskõnelejad tulevad välja arvamusavaldustega kohustusliku vaktsineerimise loomiseks olukorras, kus pole veel selgeid teaduslikke tõendusi olemas, et vaktsineerimine üldse kuidagi takistaks viiruse levimist. Tänaseks on teada, et nakatuvad ka vaktsineeritud inimesed. Kõige kurvem on see, et on teada, et vaktsineeritud inimesi enam ei testita ja seega on info puudulik, et välja selgitada täpne osakaal, kui paljude vaktsineeritud inimeste hulgas on leitud viirust.

Lisan siia juurde meie ministri eilse väljaütlemise, kus konkreetselt teeb ettepaneku sundvaktsineerimiseks. Ometi on teada, et tegemist on ebaseadusliku olukorraga, kus igal inimesel on õigus ise otsustada enda keha üle. See on väga otsene ja selge märk sellest, et juba valitsuse tasandil kaalutakse sundvaktsineerimist.


Kui tõesti veel keegi julgeb väita, et ametlik ja avalik suund pole selline, siis vaadake tõenditele otsa. Kui palju märke, otseseid ja kaudseid väiteid siis tegelikult vaja on selleks, et mõista, et iga päevaga liigutakse samm-sammult just selle poole. Lisaks on nii palju tõendeid sellest, kuidas inimesi juba praegu otseselt survestatakse, mõjutatakse, ähvardatakse ja manipuleeritakse. Kus on selle juures see vabatahtlikkus? Kuidas saab üldsegi rääkida vabatahtlikkusest olukorras, kui on säärased väljaütlemised läbi riikliku meediakanali valitsusliikme - Sotsiaalkaitseministri enda poolt?

Müüt: tänu vaktsiinile saame tagasi pöörduda normaalse elu juurde.

Alustuseks toon välja tõendiks ametliku info Euroopa Ravimiametist Phizer (Corminaty) vaktsiini ametlikust infost, kus on selgelt kirjas nii: „POLE VEEL TEADA KUI PALJU VÕIVAD VAKTSINEERITUD INIMESED KANDA JA LEVITADA VIIRUST“.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_en.pdf

See tähendab otseselt seda, et puuduvad korralikud ja ulatuslikud uuringud, mille alusel saaks anda teaduslikult tõendatud info, et vaktsiin kaitseb edasise nakatumise või teiste nakatamise eest. Kui sellist infot ei ole olemaski, siis ei ole võimalik tänasel päeval üldse rääkidagi sellest, et vaktsiin aitab meid tagasi tavaelu juurde. Ei ole ühtegi alust väideteks, et vaktsineeritud inimesed võivad reisida ja vabalt liigelda. Tegemist on täiesti ebateaduslike väidetega ja ainult poliitiliste või ärihuvidest tulenevate otsutega, millel pole teaduspõhiselt ühtegi arukat alust.


Ka Eesti näitel on juba teada selgelt see, et vaktsineeritud inimeste hulgas on olnud nakatumisi. Paraku ei ole veel võimalik saada teada täielikku mahtu, kui palju neid võib kokku olla, sest on teada, et näiteks Ida-Tallinna Keskhaiglas (ITK) ei testitagi üldse isikuid, kes on saanud kaks doosi vaktsiini. Seega ei kogutagi infot ja seega ei ole võimalik välja selgitada, kui palju nende hulgas võib esineda asümptomaatilisi levitajaid.

 

Müüt: Koroona tõttu on surnud tänaseks Eestis juba 836 inimest.

Tegemist on täiesti vale ja ebateadusliku väitega, sest Terviseamet esitab igapäevaselt vaid eelneva ööpäeva jooksul surnud inimeste arvu, kellel oli suremise hetkel antud positiivne koroonatest. Pole ühtegi infot, kas inimestel oli üldse ühtegi covid haiguse sümptomit või oli surm hoopis mingi muu terviseprobleemi tõttu. Selliseks uuringuks pole olnud aegagi, sest ühe ööpäevaga ei ole võimalik sellist uuringut ja lõplikku hinnangut anda. Sellest on kirjutanud ka Tervise Arengu Instituut mitmel korral ja esitanud ka korrigeeritud andmeid. Näiteks Terviseameti andmetel oli 2020.a. jooksul 234 koroonasurma, aga Tervise Arengu Instituudi andmeil 201 juhtumit. Jaanuaris 2021 oli Terviseameti andmetel 188 surmajuhtumit, aga TAI esialgse info alusel hoopis 154 juhtumit. Erinevused on päris suured. Tervise Arengu Instituut on selgelt öelnud, et esitavad lõplikud tulemused alles mai kuus ja seega ei ole ka need praegused veel lõplikud. Seega võib covid rida veelgi väheneda.


Selle kohta ka üks tõendust surmajuhtumist 20. Märtsil, kus haiglas suri noor naisterahvas tänu ägedale pimesoole põletikule. Terviseameti kodulehe uudistes oli seesama naisterahvas märgitud lahtrisse „suri koroonaviirusega“. Sealt aga võtavad muud uudistekanalid oma numbrid ja kuvavad neid, kui koroonasurmasid. Või võtavad poliitikud numbri ja esitavad väite, et suri „viiruse tõttu“. Tegelikkuses on see aga selgelt valeinfo.


Väide: ilma piiranguteta ja vaktsiinita ei ole võimalik kriisi lahendada

Tänaseks pole üldsegi selge tegelikult viiruse ulatus ja haigestunute hulk. Meil on igapäevaselt positiivsete testide koguarvud, kuid pole selgeid tõendatud andmeid, kui palju nendes numbrites on sees tõde. Seega esitan järgmised küsimused:

Kas kellegil on ette näidata selget tõendavat infot selle kohta, kui palju igapäevastest positiivsetest testidest on sellised, kus on leitud elujõuline ja nakatumisohtlik kogus koroonaviirust? Näiteks täna tuli info, et ööpäeva jooksul lisandus 1429 positiivset testi. Minu küsimus on see, kui paljude puhul neist on tegelikult elujõulise ja nakatamisohtliku koroonaviirusega?

Kui sellele küsimusele ei ole selget vastust, siis ei ole võimalik ka teha mingeid järeldusi sellest numbrist. 

Panen siia juurde viite artiklile, kus Tartu Ülikooli molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson toob välja selle, et paljud inimesed üldse ei nakatugi ja selle info põhiselt ei ole ühtegi alust väita selleks, et viiruse vaba leviku korral toimuks üheselt mõistetav eksponentsiaalne nakatumise kasv. Selle tõenduseks on veel ka mitmed selged artiklid ja teadlaste hinnangud PCR testidele, mille põhjal üldse ei saagi kätte tõendatud infot viiruse tegelikust levikust.


Tänases Terviseameti uudises on info, et haiglaravi vajab 692 patsienti. Kui palju neist patsientidest omab covid haiguse sümptomeid, kui paljud neist on haiglas just tänu covid haigusele ja selle raskele seisule? Kui palju neist on haiglas hoopis mingi muu põhjusega, aga on andnud positiivse testi, kuid ei viibi haiglas üldse covidi tõttu?

Kui sellele küsimusele ei ole selget vastust, siis ei saa teha ühtegi järeldust, et haiglate seis oleks kriitiline. Pigem on teema sellega, et patsientide lahterdamine ei ole korrektne ja põhine korrektsetel alustel.


Väide: vaktsineerimine on ohutu ja raskeid kõrvaltoimeid on väga vähe

Tänaseks on meil juba läbi meedia teada see, et suri 31 aastane noor ja täisjõus päästetöötaja peale seda, kui oli saanud covid 19 vaktsiini. Terviseamet on tänaseks uurimise lõpetanud ja jõudnud seisukohale, et ei saa välistada vaktsiini mõju mehe surmas. Ravimiameti enda kodulehelt on leitav järgmine tekstilõik:

Hindamisel leiti, et vastavalt WHO kriteeriumitele ei ole kindlaid tõendeid, et terviserike oli vaktsiini manustamisega seotud, kuid sobivat ajalist seost ja muu kindla põhjuse puudumist arvestades ei saa põhjuslikku seost terviserikke ja vaktsiini vahel välistada.

Viide: https://www.ravimiamet.ee/ravimiamet-l%C3%B5petas-astrazeneca-covid-19-vaktsiiniga-immuniseeritud-mehe-surmajuhtumi-hindamise

Siit saame selgesõnaliselt lugeda, et ei leitud ühtegi muud tõendust või seost surmaga. Ainus kahtlus ongi vaktsiinil ja siis tuleb kokkuvõtteks tekst, et seega ei saa välistada seost vaktsiiniga.


Varasemalt oli teinegi juhtum Saaremaal, kus suri noor naine, kes oli samuti eelnevalt saanud vaktsiini. Sellel naisterahval olid veel erinevad kaasuvad haigused ja seega ei antud ametlikku hinnangut, et võis olla tegemist vaktsiinikahjustusega. Selliseid juhtumeid on tänaseks väga palju rohkemgi. Ka minule on helistanud inimesed ja rääkinud oma vahetud lood. Mitte sellised, kus kellegi tuttava-tuttava-tuttav rääkis, vaid väga otsesed juhtumid. Näiteks meesterahvas rääkis oma vanaema surmast, mis leidis aset vaid mõned päevad peale vaktsineerimist. Surmapõhjuseks pandi insult ja ei seostatud vaktsiiniga. Varro Vooglaid on toonud oma sotsiaalmeedia lehel välja juhtumi, kus tal on teada juhtum, kus inimene suri vahetult peale vaktsineerimist, kuid see ei ole jõudnud ametlikku uurimisse.

Eks selles osas aeg annab arutust, sest Eesti on niivõrd väike ja kui juhtumeid on mitmeid, siis need tulevad varem või hiljem avalikkuse ette. 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist. Tänaseks on juba mitmed inimesed mulle seeläbi toetust avaldanud ja ma tänan Teid kõiki südamest selle eest. Küll aga on hetkel kogusumma veel üsna tagasihoidlik ja see ei võimalda mul veel teha neid samme, mis on plaanis. Sellest saad lugeda pikemalt minu eilsest loost: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Võtsin ette lugeda seda avatud meelega aga jälle peab sama tunnistama. Paljud väited on väga lihtsalt ümber või panustavad lihtsalt teadmatuse hirmule. Osad väited jällegi on õiged aga tehtud järeldused on mitmekordselt võimendatud.

    "See tähendab otseselt seda, et puuduvad korralikud ja ulatuslikud uuringud, mille alusel saaks anda teaduslikult tõendatud info, et vaktsiin kaitseb edasise nakatumise või teiste nakatamise eest." - ükski tootja pole väitnudki, et vaktsiin on 100% efektiivne ning sellepärast ongi iga tootja andnud välja vahemiku 80-95% vahel efektiivsuse osas. Tsitaati mida kasutad käib ühe vaktsiini tootja kohta mis on saanud turustamise loa 21. dets 2020 ning dokument on viimati uuendatud 01.2020 (keri kõige lõpu dokumendil ja vaata paari viimast lõiku). Ühe kuuga ei saagi muud järeldust teha kui seal kirjas on. Järeldust on aga laiendatud mugavalt nagu see kehtiks kõigi vaktsiini tootjate puhul.

    Samasuguseid "hüppeid" leiab hulgi aga tõesti mul ei ole aega internetis vaielda kellegagi ja iga pubkti hakata ümber lükkama. Andsin ausa võimaluse ja selline on järeldus.

    Läbiv probleem mis ma näen on selline väikse Eesti tiigi mentialiteet. Kõike ei peagi omal nahal omas riigis läbi proovima katsetama. Olemas on kriitika aga puudub kontruktiivne kriitika.

    Kui me tahame ühiskonda normaliseerida siis peaks vaatama aasia riikide näiteid kuna seal on olukord juba tükk aega olnud normaalne. (see on ka noot üldiselt kogu lääne reageeringule just sellele olukorrale)

    Kui meil on vaja teada, mis saab peale massilist vaktsineerimist siis meil on Israel heaks näiteks kus on mitmeid uuringuid tehtud tõhususe kohta.

    Kui meil on vaja teada haiguse/vaktsiini põhjus/tagajärg seost siis uuri aastate vahemikku 1800-2000. Meil on kümneid kui mitte sadu näiteid ajaloost mis toimub enne vaktsiini, mis toimub kui selleni jõutakse ning mis saab sellest haigusest kui ta on juba massiliselt levinud. Praegune olukord ei erine sellest mitte kuidagi. Ei erine ka see, et alati on hulk inimesi kes on maru umbusklikud.

    Me elame täna ajal kus info liigub paremini, kiiremini ja laiemalt kui kunagi just tavakodaniku jaoks. Sellel on omad plussid ja omad miinused. Kuid kindlasti tähendab see, et nii kaua kuni ükskõik millise vandenõu teooria eelduseks on, et sajad tuhanded kuni sajad miljonid inimesed lihtsalt on mingil müstilisel põhjusel vait kui nende õpitud põhitõdede vastu räigelt eksitakse, kaotab igasugune teooria kohe oma tõsiseltvõetavuse.

    Ainuüksi Eesti näitel - meil on tuhanded - kümneid tuhandeid meditsiini töötajaid kellel ilmselt enamusel on olemas sotsiaalmeedia kontod. Ülilihtne on enamusel neil kohe karjuma pista kui levib massiline ja suur vale mis eksib nende põhimõtete vastu. Need pole mingid kauged anonüümsed inimesed kuskil kaugel kes salatsevad omaette. Eesti on väike, need on meie sõbrad, sõprade sõbrad, tuttavad, sugulased, perekond.

    Mida nad hoopis jagavad on oma isikliku elu olematust, kurnatust ning kui peaks see energia raasuke üle jääma võitlevad hoopis igasuguse "vastutegevusega", mis nende jaoks pikendab isikliku elu normaalsusesse naasmist.

    VastaKustuta

Postita kommentaar