Rahvas kogunes juba üheksas päev järjest Toompeale. Mille eest seistakse?


Tänane päev möödus mul taaskord pildistades. Tänaseid pilte näed selle artikli lõpus galeriina. Võtsin täna ka endale rohkelt aega, et erinevate inimestega suhelda ja kuulata, mis on nende seisukohad, arvamused ning kuidas nad näevad ja tajuvad kõike seda, mis meie riigis toimub täna ja on toimunud juba enam kui aasta.


Vahepeal toon välja olulise info, et täna laekus mulle info, et tuleval nädalavahetusel (laupäeval-pühapäeval, 10-11. aprillil) on Toompeale kogunemas rekordarv inimesi, kelle hulgas nii muusikuid kui ka lauluinimesi. Kuna on vabad päevad, siis tullakse ka kaugemalt üle Eesti, et näidata Eesti rahva ühtsust selles praeguses hulluses.


Mul olid mitmed väga sisulised arutelud, kus jõudsime ikka ja jälle välja selleni, et meie riigis tehakse asju tagurpidi. See tähendab seda, et hetkel muudetakse Riigikogus kiirkorras ja võetakse vastu lausa hilistel öötundidel uusi seadusi. Näiteks eile öösel kiitis Riigikogu heaks seaduse, mille alusel saab Politsei enda valdusesse inimeste terviseandmed.


Monika Helme kirjutas oma sotsiaalmeedias selliselt:

„Täna kesköö paiku toimus NETSi ühe osa hääletus, mis puudutas meie kõigi terviseandmete andmist politsei käsutusse. EKRE oli järjekordsel hääletusel ainuke erakond, kes on politseriigi loomise vastu!“

Seda kõike tehakse olukorras, kus tegelikult siiani pole teada kogu selle olukorra alustõed. Ei ole selget ja tõenduspõhist infot üldse viiruse leviku kohta, ei ole teada viiruse ulatus, nakatunute arvud, pole teada haigestunute arvud, kes põevad just seda Covid haigust, pole teada, kui paljud inimesed on haiglates tänu Covid haigusele ja kui paljud on seal hoopis mingi muu terviseprobleemiga, kuid viibivad ainult tänud positiivsele testile just Covid osakonnas.

 


See ei ole teaduspõhine

See, mis hetkel toimub, ei ole teaduspõhine. Ei saa teha teadust poolikute või suvaliste numbrite põhjal. Veel enam ei tohiks sellises olukorras muuta seadusi või võtta vastu uusi tegelemaks lahendustega, kui pole isegi probleemi põhjused selged ega teada isegi probleemi ulatust. See, mis hetkel toimub, on huupi lahmimine ja tekitab rohkelt küsimusi, miks selliselt ikkagi käitutakse ja mis on tegelikud eesmärgid.

Minu silmis meie riigi valitsus ja muud riigijuhid ja ametkonnad hoopis lörtsivad tegelikku teadust. Teadlaste maine liigub suurel kiirusel allamäge, sest teaduse sildi all tegeletakse hoopis kahtlase poliitikaga. Mul on lausa kahju neist tegelikest teadusinimestest, kes on palju aastaid kulutanud enda harimisele, uurimistöödele ja nüüd neid ei võeta isegi kuulda, sest käputäis teisi – end teadlaseks nimetavaid inimesi – tegelevad hoopis odava poliitikaga, osalevad kahtlastes reklaamikampaaniates ja käivad rääkimas meedias iga nädal täiesti erinevat juttu.

 

Mis oleks lahenduseks

Minu isiklik arvamus on see, et praeguses hetkes tuleks lõpetada kiirkorras lahmimine ja lõpus ometi võtta hetkeks aeg maha ning käivitada laiem ja avatud teaduslik arutelu, millest saavad osa võtta ka need teadusinimesed, kelle jutt on seni olnud kui hüüdja hääl kõrbes. Hetkel oleks vaja minna korraks tagasi juure tasandile ja siis järk-järgult hinnata kõiki algandmeid ja välja selgitada tegelik olukord ja sõnastada täpsed probleemid. Alles seejärel saab asuda tegelema teaduspõhiste lahenduste otsimise ja juurutamisega.

 


Mida arvavad inimesed, kes seisavad vankumatult juba üheksas päev Toompeal?

Esmalt tahan tänada kõiki neid inimesi, kes on nende päevade jooksul tulnud minu juurde ja avaldanud mulle toetust läbi soojade sõnade või kallistuste. See tähendab minu jaoks väga palju, et inimestele läheb korda see, millest ma olen nüüd pidevalt kirjutanud. Ka tullaks ja öeldakse, et on loetud minu varasemaid postitusi ja see on andnud neile rohkelt mõistmist ja tuge raskematel aegadel. Mind on tänatud ka selle eest, et olen toonud lihtsalt ja selgelt välja teadmise, mis annab enesekindlust ja rahu selles hullumeelses maailmas, kuhu me sattunud oleme.

Mina tänan Teid – poleks iial osanud uskuda, et minu väike blogi on avaldanud inimestele sellist positiivset mõju.

Vestlustes inimestega olen saanud aru, et igal inimesel on mõnevõrra erinev arusaam toimuvast, kuid läbivaks on alati see, et hetkel toimub ei ole õiglane ega korrektne. Inimeste arusaamad viirusest ja selle ulatusest ei ole päris samad, kuid läbivaks on alati see teadmine, et läbi meedia esitatud andmed ei ole tõesed. Inimesed saavad sellest väga selgelt aru. Seda teadmist kinnitavad ka kõik need teaduslikud tõendid, mida olen oma artiklites pidevalt välja toonud.

 


Kas ajakirjandus jääbki tsirkust tegema?

Eile tõin välja, kuidas meie meedia peaaegu üldse ei kajastanud seda, kuidas suurusjärgus tuhat inimest olid kogunenud Toompeale, liiguti rongkäigus läbi vanalinna, koguneti nii Raekoja platsile kui ka Vabaduse platsile. Teleuudistes polnud sellest mitte ühtegi kaadrit. Küll aga kirjutas Õhtuleht täiesti laimava ja valetava artikli ning Ekspress/Delfi püüdis seda siduda hoopis Venemeelse Kremli agitatsioonina. Samal ajal paiskab seesama meedia välja rohkelt eksitavat infot koroonaviiruse teemal ja toimub massiline propaganda ja reklaam, mis kõik kinnitavad vaktsiinide headust. See kõik on aga väga ühekülgne ja ebateaduslik lähenemine, mida tehakse läbi meedia teadlikult ja järjekindlalt.

Täna püüdsin teha mitmeid pilte sellest, kuidas meedia on Toompeal tegelikult kohal – filmitakse, pildistatakse, võetakse intervjuusid. Seega ei saa keegi enam väita, et meedia pole olukorrast teadlik. Igaüks saab ise vaadata, mida ja kuidas meedias kajastatakse ning langetada enda jaoks otsuse, kas tegemist on tõese või selgelt ja pahatahtlikult moonutatud informatsiooniga. Või on käimas hoopis selge ja teadlik informatsiooniga manipuleerimine, kus ei kajastata sündmusi mitte erapooletult, vaid teadlikult valetades või siis olulisi sündmusi ignoreerides.

 


Video, mis tehtud täna Toompeal. Inimesed laulavad ja tantsivad täiesti spontaanselt. See on väga suur energia, mis seal tegelikult kohal on ning mis annab inimestele jõudu sellest hullusest läbi tulla.

Mis on minu arvamus ja mille eest mina seisan?

Minu isiklik seisukoht on selline, et kogu see olukorra lahendamine on olnud algusest peale vigane. Kui mistahes hetkel selgub, et algandmed ei ole korrektsed, siis sellelt kohalt ei saa ega tohi mitte edasi liikuda, vaid tuleb ümber hinnata kõik senine, et saaks tagada, et edasi liikumine toimuks õigetel alustel. Pean äärmiselt oluliseks seda, et selles koroonateemas ei unustataks ära teisi teemasid ja veel enam ei tohiks tekkida olukorda, kus ühe probleemi lahendamine toob endaga kaasa kümnete teiste probleemide süvenemise. Just see on tänaseks aga juhtunud.

Teaduspõhisusega on suuri probleeme, andmetega on suuri probleeme ja need väljenduvad nii meetmetes, mida võetakse kasutusele täiesti umbes ja hiljem ei analüüsita üldse seda, millised olid meetmete tulemused. Näiteks eelmisel kevadel kehtis Eestis eriolukord, kud selle põhjalt ei tehtud teaduspõhiseid analüüse ega järeldusi.

Pean äärmiselt oluliseks seda, et teadus ja poliitika ei läheks omavahel segamini – kui teadusinimene hakkab langetama poliitilisi otsuseid, siis pole tulemuseks ei teadus ega ka tegelikult rahva üldine heaolu. Tulemuseks on täielik hoolimatus nii inimestest, kui ka teadusest.

Lisaks seisan mina selle eest, et rahva olukord ei läheks veel hullemaks – igale inimesele peab jääma alles turvatunne, vabaduse tunne ja teadmine, et ka nende arvamusega on arvestatud ja nende põhiväärtused on kaitstud. Politsei peab riigis olema turvatunde sümboliks, aga mitte hirmutekitav sini-valge või lausa must element, mis kutsub inimestes esile paanika.

Pean väga oluliseks seda, et koheselt peab ära lõppema need rahva rahadel seisnevad hirmutamiste kampaaniad, surmade loetlemised ja kuvandi loomine, et iga inimene on teisele ohuks, et kogu aeg varitseb meid mingi nähtamatu oht. Sellist hirmutamist ei tohiks olla, sest see toob endaga kaasa kümneid kordi suuremaid probleeme rahva tervises. Hirm ja paanika ainult süvendavad tegelikke probleeme ja soodustavad inimeste füüsilise ja vaimse tervise probleeme.

Kõige lõpuks see vaktsineerimine. Tegemist on teemaga, mis peab olema ja jääma alatiseks täiesti vabatahtlikuks ja ei tohi olla ühekski tingimuseks kellelegi mingite erisuste määramisel. Kõik süstimisega kaasnevad ohud ja kasud peavad olema võrdselt kajastatud ja väga selgelt välja toodud. Nii kaua kuni pole teada ühegi vaktsiini tegelikud ohud, ei tohiks kedagi õhutada, meelitada ega sundida end süstima – sellist asja lihtsalt ei tohi olla. Tänaseks on seoses AZ vaktsiiniga selgelt näha, et kõik eelnevad teadusuuringud olid poolikud ja tegelikud ohud selgusid alles siis, kui üle maailma oli vaktsineeritud juba miljonid inimesed. Kogu aeg kinnitasid erinevad teadusinimesed ja arstid, kes ütlesid, et tegemist on igati ohutu ja väga kasuliku süstiga.

Tänaseks on ju selge, et tegemist ei olnud ei siis ega ka nüüd ohutu asjaga ja senised teaduspõhised jutud ei pidanud paika, sest need olid liiga algelised. Seda enam ei tohiks olla juttugi selles suunas, et tulevad vaktsiinidel põhinevad inimõiguste erinevused või hoopiski sunniviisiline või survestav süstimine.

Kõik need loetletud asjad kokku moodustavad selle suure põhjuse, miks ma näen, et väga vajalik on, et rahvas seda mõistaks ja enda eest välja astuks. Kui me laseme poliitikutel muuta seadusi selliselt, et ei võeta arvesse neid tegelikke väärtusi, siis muutub iga inimese elu ebaturvalisemaks. See on täpselt vastupidine suund sellele, mida meile püütakse selgeks teha – „ME HOOLIME“.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist. Tänaseks on juba mitmed inimesed mulle seeläbi toetust avaldanud ja ma tänan Teid kõiki südamest selle eest. Küll aga on hetkel kogusumma veel üsna tagasihoidlik ja see ei võimalda mul veel teha neid samme, mis on plaanis. Sellest saad lugeda pikemalt minu eilsest loost: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev
















































Fotode autor: Tarvo Alev Fotostuudio

Kommentaarid

  1. Mega super pildid!!! Olin ise kohal ja tänan sind nende suurepäraste hetkede eest! Austusega algavalt fotograafilt :D

    VastaKustuta
  2. Ilus jaõige ettevõtmine!!

    VastaKustuta
  3. Milliseid Eesti teadlasi ignoreeritakse?

    VastaKustuta
  4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  5. "Kõik süstimisega kaasnevad ohud ja kasud peavad olema võrdselt kajastatud ja väga selgelt välja toodud. Nii kaua kuni pole teada ühegi vaktsiini tegelikud ohud, ei tohiks kedagi õhutada, meelitada ega sundida end süstima"

    Kuidas neid ohte välja selgitatakse kui ei vaktsineerita?

    VastaKustuta
  6. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta

Postita kommentaar