Rahvas on juba kolmas päev Riigikogu ees seismas oma tõekspidamiste ja väärtuste eest



Kuigi täna on Suur Reede ja ametlikult vaba päev, mille suurem osa rahvast veedab kodus puhates, siis on üks osa eestlasi, kes on ka tänase mõnevõrra jaheda kevadilma otsustanud veeta Riigikogu ees. Nad seisavad seal juba kolmandat päeva ning plaanis on jätkata selliselt veel mitu järgmist päeva. Ikka selleks, et nende häält võetaks kuulda ja nende arvamusega arvestaks Riigikogu, kes järjekindla veendumusega tahab võtta vastu seadust, mis annaks võimudele juurde õigust astuda oma rahva vastu.

Vaprad inimesed seisavad aga järjekindlalt, et näidata, et nad on samuti ühtsed ja järjekindlad, sest inimeste tõelised väärtushinnangud pole need, mida saab lihtsa ja kiire seadusemuudatusega jalge alla trampida. Kui praeguste seaduse vastuvõtmist põhjendatakse hetkeliste väidetavate koroonaviiruse nakkuse numbritega, siis tuleb mõista seda, et see seadus on aga jääv aastateks.

Kui ajakirjandus toob välja, et vaid kamp inimesi seisab Riigikogu ees, siis toon välja asjaolu, et viimastel Riigikogu valimistel kogus Kalev Kallo vaid 291 häält, millega pääses rahvast esindama. Järeldan sellest, et ka 100 inimese hääl on määrava tähtsusega ja ei ole mingit alust öelda, et rahvahulk on kuidagi liiga väike.

Viide: https://www.postimees.ee/6536464/kalev-kallo-vaike-suur-voit-vahe-haali-kuid-magus-saadikupuutumatus

Iga seadus peab olema põhjalikult läbimõeldud ja ka vägagi põhjendatud – eriti veel sellised seadused, mis puudutavad rahva tervist ja isikuvabadusi.



Riigijuhtide hoolimatus

Olen nüüd ka ise kolmel päeval käinud Toompeal kohal – pole seal küll viibinud väga pikalt, aga piisavalt selleks, et oma silmaga veenduda, kuidas enamikel Riigikoguliikmetel on tegelikult sügavalt ükskõik sellest, et nende oma inimesed on seal väljas vapralt seismas. Enamik poliitikuid ei tule isegi välja, et kasvõi selgitada oma seisukohti, küsida inimestelt nende arvamust või kasvõi lihtsalt suhelda inimestega ja näidata, et nad üldse hoolivad.

Sellest suurest „HOOLIMISEST“ oleme lugenud juba kuude viisi, kuid kuidas see peaks välja paistma riigiisade poolt? Istuvad oma soojades ruumides ja ignoreerivad inimesi? Väga huvitav viis oma hoolimise näitamiseks. Ainus, mis reaalselt välja paistab, on see, et tegelikult ei lähe natukenegi korda see, mida püüavad oma sotsiaalmeedias, teles või ajalehtedes väita.

Täna on pühad ja ei ole tööpäeva, niisamuti ka homme ja ülehomme, kuid alates esmaspäevast tulevad riigijuhid taas tööle ja jään huviga ootama ja vaatama, kas leidub neil siis julgust tulla välja rahvaga suhtlema. Meie inimesed seisavad seal vankumatult, sest on oma seisukohtades kindlad ja seda seal niimoodi näitavad.

Delfi on küll püüdnud oma artiklitega seda olukorda naeruvääristada ja isegi mõnevõrra mõnitada, tuues välja, et tegemist on ebaseadusliku protestiaktsiooniga. Mina esitan küsimuse, mis võimalused on siis üldse inimestel oma seisukohtade väljendamiseks? Läbi e-kirjade või sotsiaalmeedia pöördumiste ei võeta ju üldse kuulda. Ekraani taga on poliitikutel väga lihtne kirjutada mingi sõnadejada või poliitiline tekst ja siis edasist suhtlemist ignoreerida. Kogesin seda ise Siret Kotka puhul, kes kadus kui tina tuhka siis, kui oli aeg vastata sisulistele küsimustele.

See ei ole „kohtumine valijatega“ või suhtlemine rahvaga, kui kirjutatakse suvaline facebooki postitus ja siis ignoreeritakse alljärgnevat diskussiooni või pistetakse pea padja alla, kui küsimus oli ebamugav.


Rahvas väljendab oma muret, aga samal ajal kaitseb oma väärtusi

Just sellel põhjusel ongi inimesed kogunenud Toompeale  - olgu see siis ebaseaduslik või mitte. See on inimeste ainus võimalus hetkel. Mina omalt poolt kutsun üles, et sinna koguneks võimalikult palju inimesi – tulge üle kogu Eesti. Ma soovin, et inimesi oleks kokku nii palju, et mitte ükski Delfi või mingi muu ajalehe reporter ei suudaks isegi seda inimmassi kokku lugeda. Ainult nii on hetkel võimalik end kuuldavaks teha. Just praegu on see hetk, kus saab näidata selgelt, et rahvas on ühtne ja seisab oma õiguse eest avaldada oma arvamust.

See on just see, mida on eestlastele alati ette heidetud – me ei ole ühtsed ja me ei julge enda eest seista. Nüüd on algatus tehtud ja just seda algatust tuleks jõuliselt edasi arendada. Selliselt peaksid kajastama seda ka kõik telekanalid ja ajalehed – meie rahvas seisab oma tõeliste väärtuste eest julgedes tulla välja, trotsides külma ilma ning andes oma väikese panuse selle eest, et rahvasaadikuid hakkaks huvitama ka tegelikult inimeste seisukohad ja tulevik.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist. Tänaseks on juba mitmed inimesed mulle seeläbi toetust avaldanud ja ma tänan Teid kõiki südamest selle eest. Küll aga on hetkel kogusumma veel üsna tagasihoidlik ja see ei võimalda mul veel teha neid samme, mis on plaanis. Sellest saad lugeda pikemalt minu eilsest loost: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu


Loo autor: Tarvo Alev


Kolmanda päeva pildigalerii



















Fotod: Tarvo Alev Fotostuudio 

Kommentaarid