Kas Sina osaled meeleavaldusel? 23. oktoobril kell 12.00. Tallinnas, Vabaduse väljakul


Esmalt palun mine Facebooki ürituse lehele: https://www.facebook.com/events/4171602046295209

Ja märgi end osalema. Kõige parem oleks, kui teeksid seda kohe praegu!


Tulemas on seni kõige paremini ja suuremalt korraldatud meeleavaldus, mille korraldajad usuvad kindlalt, et kohale tuleb vähemalt 5000 Eesti inimest üle kogu riigi. Selle jaoks on erinevates maakondades korraldamisel ka spetsiaalsed bussid, millega inimesed saavad tulla kohale ja hiljem tagasi kodukohta.


Välja on toodud kolm väga konkreetset seisukohta ja sõnumit:

1. Faktiline sundvaktsineerimine ei ole vastuvõetav ja peab lõppema. 
Vaktsineerimise vabatahtlikkuse põhimõtet peab austama reaalselt, mitte vaid deklaratiivselt.

2. Vaktsiinipassidega ühiskonna lõhestamine ei ole vastuvõetav ja peab lõppema.
Põhiseadusega tagatud põhimõtet, et kõik inimesed on seaduse ees võrdsed, ei tohi eirata.

3. Laste massiline Covid-19 vaktsineerimine on põhjendamatu ja peab lõppema.
Kõiki lapsi puudutavaid poliitilisi otsuseid langetades tuleb seada esikohale laste, mitte kellegi teise huvid.


1. JAGA POSTITUST blogi lehelt https://www.facebook.com/isalugu 

2. Mine kindlasti Facebooki ürituse lehele ja märgi end osalejaks: https://www.facebook.com/events/4171602046295209

3. Vaata ka meeleavalduse ametlikku kodulehte: https://meeleavaldus.ee 

4. Kui soovid rohkem infot transpordi kohta, kuidas meeleavaldusele tulla Eesti kaugematest paikadest, siis selle jaoks on olemas eraldi FB grupp, kus inimesed jagavad ja vahetavad infot: https://www.facebook.com/groups/569106587693963


Mida see meeleavaldus muudab?

See on üks peamisi küsimusi, mida inimesed esitavad, sest neile vahel tundub, et need meeleavaldused ei muuda reaalselt midagi. Inimesed ei näe suurt ja terviklikku pilti, sest eeldavad, et tulevad kiired ja kohesed muutused. Tegelikult on väikesed muutused igast meeleavaldusest ja tänu nendele muutub üldine arvamus ja käitumine, kuidas riigijuhid edasi tegutsevad.

Meeleavaldusel on rohkelt väga arukaid sõnavõtte, mille sõnum jõuab kaugele – nii nendele inimestele, kes on kohale tulnud, aga ka teisteni videoülekannete ja hilisemate salvestuste näol. Sellist mõju ei ole meedial, kes on seni väga paljusid arukaid ja sisulisi sõnavõtte pigem piiranud ning lasknud levida väga ühekülgsel infol.

Mida rohkem on inimesi tulnud välja, seda suurem ja selgem on sõnum rahva poolt enda esindajate suunas, mida ei ole võimalik ignoreerida. Saan tuua näiteks selle aktsiooni, mille korraldasime augusti lõpus, kui oli suur oht, et väga paljud lapsevanemad ei pääse oma lapse 1. Septembri aktusele ilma covid-passita. Kui ei oleks teinud selle osas tugevaid pöördumisi, koondanud rahvast, teinud suuri üleskutseid, siis olekski olnud olukord, kus täiesti põhjendamatult ja ebaseaduslikult oleksid pidanud väga paljud väikesed koolijütsid alustama oma kooliteed ilma lapsevanemate toeta ja seda kõike nägemata. Kuna mõne päevaga suutsime esitada suure surve, siis sellest vastuolulisest nõudest loobuti. See kõik ongi kodanikuliikumise tegelikuks jõuks.


Mis muutub siis, kui kohale tuleb 5000 või isegi 10 000 inimest?

Parim seletus sellele on see, et tule kohale ja veendu oma silmaga. Üle 30 aasta tagasi saavutas Eesti vabaduse vaid sellega, et inimesed olid enesekindlad ja seisid oma veendumuste eest. Me saavutasime vabaduse suure Nõukogude Liidu ikkest ja seda täpselt samuti – olime järjekindlad ja tulime enda eest välja. Ka nüüd on samaväärne olukord, kus suure rahvahulga ja ühise energiaga on võimalik liigutada mägesid. Kui rahvas saadab selge ja ühise sõnumi, et tänane olukord vajab kiiret muutust ja kui seda teevad koos tuhanded inimesed korraga, siis on see väga suur jõud, mida ei ole võimalik ignoreerida.

Tänaseks ongi saanud olukord niivõrd käest minna ainult seetõttu, et oskuslikult rahvast lõhestatud ja inimesi omavahel tülli pööratud. See on andnud võimaluse tekitada ja ellu viia täiesti põhjendamatuid, ebateaduslikke ja lausa inimsuse vastaseid tegusid. Just nii on pandud kehtima covid-pass, mis selgelt tekitab lõhesid inimeste vahele, kuid see ei aita mitte kuidagi viirusest jagu saada. Lisaks on toimunud järjepidev inimeste hirmutamine läbi meediakanalite, kus nii poliitikud, aga ka mitmed meditsiini esindavad inimesed on tegelenud teadlikult paanika õhutamisega ja välja toonud utoopilisi hirmutavaid prognoose, mis kunagi ei täitunud ega polnud isegi mitte realistlikud.


Aitab hirmutamisest, vaja on tulla mõistusele!

Taaskord külvatakse hirmu. Mitte mingit kasu pole sellestki, et väga suur hulk elanikest on vaktsineeritud. Ilmselgelt see suur vaktsiinikampaania ei tööta ja ei aita takistada viiruse levikut. Järelikult pole mingit põhjendust selleks, et väga paljusid inimesi on survestatud vaktsineerima, ähvardatud töökohast ilma jääma või meelitatud erinevate hüvedega lapsi vaktsineerima. Samuti pole mingit alust laste massvaktsineerimiseks ega ka covid passi alusel inimeste lahterdamiseks. 

Kõik need asjaolud on hoopis tekitanud juurde vastuolusid ühiskonnas, muutnud inimeste majanduslikku olukorda tunduvalt halvemaks, tekitanud palju stressi ja selle läbi halvendanud inimeste vaimset tervist, mis loobki pinnase ka füüsilise tervise halvenemiseks.

See kõik peab lõppema. Seetõttu ongi äärmiselt oluline, et inimesed saaksid aru, et tuleb kodudest välja tulla ja teha häält. Näidata selgelt, et oleme koos, oleme ühtsed ja seisame põhiväärtuste eest, milleks on inimlikkus, väärikus, arukus, ausus, headus ja tegelik hoolivus.

Tule kohale ja näitame koos, et meid on palju. Nii nagu tuli augusti lõpuks kokku ca 20 000 Eesti inimest välja Balti keti taassünnile, mis oli niivõrd tugeva emotsiooniga ja võimas ettevõtmine, kus kõrvuti seisid nii noored kui vanad, eestlased ja venelased, rikkad ja vaesed, vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimesed. Kõik ühtse eesmärgi nimel – näidata, et oleme ühtsed.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha     mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Pikemalt sellest: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid