Kas ajuvabadus ongi see uus normaalsus?

Sellel ajal, kui meie riigis on taas lahvatanud tuline teema sellest, kas ja kuidas kohustada kõiki inimesi maske kandma, siis otsustasin siinses oma blogis lõpuks endalt maski langetada. Kui siiani kirjutasin pooleldi anonüümselt, siis nüüdsest teen seda oma nime alt. Ma ei soovi kanda ühtegi maski ja seetõttu ei tee seda ka siin enam. Olen see, kes ma olen ja ütlen välja seda, mida mõtlen ja tunnen.

Otsustasin üle pika aja siin taas kirjutada, sest hiljuti võttis vaevaks üks äärmiselt kõrge intelligentsiga Päevalehe ajakirjanik üllitada loo, kus tõi ka selle minu blogi eraldi välja ja isegi lausa paari artikli pealkirja siit. Kurb oli sellest, et ajakirjaniku intelligents ei võimaldanud tal isegi postitust avada, et oleks saanud näha, et artikli pealkiri oligi teadlikult provokatiivne ja sisu sellest, kuidas keskmine inimene hindab raamatut kaane järgi. Nagu näha, siis kehtib see ütlus ka keskmise ajakirjaniku kohta, kes peaks oma eriala ülikoolis õppima ja omama ka lugemisoskust. Paistab, et tänapäevases hariduses pole seegi enam määrav. See aga näitab selgelt ära, millise kvaliteediga on tegelikult meie peavoolu ajakirjandus.


Meie vabadus

Selle postituse juurde panen täna teadlikult pildi 1989.a. 23. Augustist – ehk Balti ketist. Ma olin sellel ajal 9 aastane ja konkreetsel pildil olen minagi nähtav – missest, et mõnevõrra varjatult, aga ma olin seal. Tunnen siiani uhkust selle üle, et sain osa nii olulisest sündmusest nii Eesti, kui ka kogu maailma ajaloos.




Mäletan ka seda päeva, kui raadiost kõlas E. Savisaare appikutse Eesti rahvale, sest Toompead rünnati, mille järel ka minu isa suundus Toompeale ja veetis seal vist terve öö või vähemalt oli seal hiliste öötundideni, sest mina jõudsin õhtul kodus enne uinuda, kui ta tagasi koju jõudis.

Tänu nendele sündmustele sai meie riik vabaks ja mul on olnud võimalus elada elu peaegu normaalses keskkonnas – kuni märtsini 2020, kui algas ka meie riigis see hullus, kus raske on aru saada, kas üldse eksisteerib veel mõistusepärast ja empaatilist maailma või on levima hakanud absoluutne hullumeelsus.

Tänaseks aga seisan dilemma ees, kas peaksin olema vait ja vaatama kõrvalt kogu seda jaburdust, mis toimub nii Eestis, kui ka kogu maailmas, kus tükk-tüki haaval annab rahvas käest oma väljavõidetud vabaduse või peaksin astuma enda ja teiste eest välja nagu tegi seda ka minu oma isa ca 30 aastat tagasi. Kas peaksin võitlema selleks, et ka minu lastel oleks vabadus elada normaalses keskkonnas või olen tõesti sunnitud alluma sellele igapäevasele ajuvabadusele, mis järjest peale surub.

Mul ei oleks midagi selle vastu, kui oleks väga selgelt tõendatud olukord karmist ja tõesti ohustavast viiruse olukorrast ning siis ka meetmed, mis tõesti on tehtud selleks, et inimesi kaitsta ja aidata. Paraku aga ei ole see olukord ju ligilähedalegi selline.


Mis tegelikult toimub?

Ma olen teinud väga põhjaliku kodutöö ja uurinud just ja ainult ametlikke andmeid. Lähtunud erinevate teadlaste, arstide ja ametite enda väljaöeldud andmetest ning teinud kõik järeldused selle põhjal. Ma teadlikult ei vaata kahtlase sisuga videosid, ei võta arvesse tõendamata allikateta kirjutisi ning ei lähtu kuulujuttudest. Ma selekteerin infot hoolega, et saada aru tegelikust olukorrast.

Olen kuude viisi püüdnud hankida meie ametkonnalt (Terviseamet, Ravimiamet, Sotsiaalministeerium) tõendatud ja kontrollitud andmeid, olen saatnud neile e-kirju ja küsinud sisulisi küsimusi, kuid tänaseks ei ole ma saanud mitte ühtegi sisulist ja arukat vastust. Ma olen küll saanud neilt vastu mõned kirjad, milles on sõnade jada, kuid kokku annab see sisutühja ja keerutava teksti, kus ei ole mu küsimustele sisulisi vastuseid. Mida see siis näitab? Minu jaoks ainult seda, et meie ametkonnad ei soovigi välja anda tegelikke andmeid, ei soovi vastata sisulistele küsimustele ja seega ongi ise loonud teadlikult sellise väga ebaselge olukorra.

Lisaks sellele kohtan igapäevaselt sotsiaalmeedias kümneid inimesi, kes ei saa sisuliselt teemast üldse aru, kuid väga tulihingeliselt vaidlevad ja võitlevad selle eest, et väita, et olukord ongi äärmisel jube ja hirmus ning ohtlik. Kui toon neile välja tõesed andmed ja näitan ära puust ja punaseks ametlike andmete põhjal, et nende arusaam ei ole korrektne, siis hakatakse mind mõnitama ja sildistama erinevate tänapäevaselt populaarsete hüüdnimedega nagu „lamemaalane“ või „vandenõuteoreetik“.

Kusjuures need sildistused saab külge siis, kui olen uurinud Terviseameti enda andmeid. Ma tean täpselt, millised numbrid olid 3a tagasi samal perioodil, kus ühes nädalas pöördus arsti poole reaalsete haigussümptomitega ca 7000 inimest ja veebruari-märtsi (2018) jooksul kokku enam, kui 50 000 inimest (Terviseameti ametlikud andmed). Need olid reaalselt haiged, kellel oli olukord piisavalt tõsine, et nägid vajadust pöörduda arstile. Kuivõrd siis erineb tänane olukord kolme aasta tagusest? Jah, mõnevõrra erineb, aga ometi mitte nii palju ja nii kriitiliselt, kui seda meile muudkui peale surutakse.

Olen teadlik sellest, kuidas alates novembrist on tõusnud igapäevaselt nii testidel põhinevad nakatumistenumbrid, haiglates viibivate inimeste arvud ja need numbrid on ühtlases tõusus vaatamata ka kehtestatud maskikohustusele. Ma ei võta neid teadmisi laest, vaid ma olen ka tegelikult teadlik kõikidest numbritest. Pole mitte ühtegi märki sellest, et maskinõue oleks kuidagi viiruse väidetavat levikut muutnud. Olen näinud Politsei poolset hinnangut, kus öeldi, et nende vaatluste põhjal kandis 85% inimestest maski korralikult. Aga ometigi ei kukkunud nakatumisnumbrid mitte natukenegi, vaid hoopis tõusid. Kus on siis see tõendus, et maskinõue on end õigustanud?


Arstid ja teadusinimesed, miks Te vaikite?

Ometi muudab see siis mind „vandenõuteoreetikuks“. Kusjuures sellise tiitli on mulle pannud kaks tuntud doktorit ja siis Terviseameti ametnik. Just täpselt – nemad tegelevad sildistamise ja seeläbi ka mõnitamisega ning õigustavad end seeläbi, et ka nende kohta on öeldud halvasti. Mina ei ole neile ütelnud kunagi halvasti ega ole neid sildistanud, vaid olen olnud avatud arutelule ja diskussioonile. Jah, vahel olen terav ja vahel kirjutanud järsemalt, aga sellegi-poolest viisakalt. Ometi näevad meditsiiniinimesed, et neil on õigus mõnitada, aga nad nimetavad seda inimeste heaolu eest seismiseks. Ei tea, kust küll tuleb see koolikiusamine ja suur probleem noorte hulgas? Mine tea, kust nad küll oma eeskuju võtavad ja kes on need, kes seda eeskuju annavad? Äkki doktorid vaataksid korra peeglisse ja mõtleksid, millega ise tegelikult tegelevad?

Samal ajal kirjutab meie eelmine peaminister täiesti süüdimatult oma sotsiaalmeedia lehel, kuidas viiruse TÕTTU on surnud 575 inimest ja siis paneb nukra näoga küünalt põlema, kuid iga vähegi mõtlev inimene saab aru, et tegemist kõige labasema reklaamikampaaniaga. Kusjuures isegi Terviseamet ei too välja, et surmad oleksid viiruse TÕTTU, vaid toob välja igapäevaselt arvu, mitu nakatunud inimest suri. Ka seal ei ole see arv korrektne, sest ei ole ühtegi tõendust, et surija oli tegelikult nakatunud, sest seda ju PCR test tõendatult välja ei too.

Mitte ükski meditsiiniinimene ei too neid eksimusi välja ja ei ütle midagi. Nad on vait, kui kuldid rukkis. Mitte ükski lugupeetud teaduse eestkõneleja ei too välja endise peaministri eksimust ega pööra sellele tähelepanu. Miks? Mida Te kardate, lugupeetud teaduse esindajad? Miks Te ei takista siinkohal valeinfo levimist? Miks Te olete vait ja vaatate pea viltu peas, kuidas selline valeinformatsioon külvab hirmu. Külvab hirmu selliselt, et lastehaigla on lausa välja toonud murettekitava asjaolu, mille kohta ilmus isegi artikkel: „Aasta koroonaga: lastehaigla pole kimpus koroonaviirusega, vaid suitsiidsete lastega“. Täiskasvanud inimestel on võimatu pääseda psühholoogide või psühhiaatrite poole, sest ootejärjekorrad on meeletult pikad. Inimesed kannatavad depressiooni, ärevushäirete ja muude vaimsete probleemide käes, mida põhjustab kogu see praegune olukord.

Needsamad meditsiini ja teadusinimesed vaatavad pealt, kuidas see hirm levib kui epideemia, kuidas rahvas on pööranud omavahel tülli, kuidas lapsed võtavad endalt elu, aga on ikkagi vait. Kuid julgevad häält teha siis, kui keegi julgeb küsida loogilisi küsimusi või kui keegi julgeb välja tuua, et olukord ei ole mitte natukenegi normaalne.


Inimesed, kes ei taha teada, ei julge näha

Minu jaoks ongi kõige suurem murekoht see, kuidas suur osa inimesi isegi ei taha teada, mis tegelikult toimub, mis on nende igapäevaste numbrite taga, millel põhinevad „Teadusnõukoja“ prognoosid, mis siiani on alati täiesti puusse pannud ja seda kunagi mitte positiivsemas suunas. Või kui keegi näitab, millal saabub see maagilne „2 nädalat“, mille jooksul saabub kõige kriitilisem olukord või kus olid need 1000 patsienti aastavahetusel haiglas või siis 1000 patsienti veebruaris haiglas? Täiesti süüdimatud prognoosid, mille eesmärk on olnud ainult külvata hirmu ja seeläbi nõrgestada rahva vaimset ja seeläbi ka füüsilist tervist. Kas keegi vastutab ka?

Küll aga on suur hulk inimesi, kes seda jama usuvad. Inimesed, kes ei tahagi teada, et PCR testid ei suuda tuvastada nakkusohtu, vaid positiivsete testide hulka kuuluvad ka need, kes põevad hoopis mingit muud viirust või positiivse testi võib saada ka isik, kelle organismis on üliväike kogus viirust, mis kellelegi ohtu ei kuuluta või siis positiivse tulemuse saab ka isik, kellel on näha viiruse pärilikkus. Ehk siis tema organismis oli viiruseosakesi paar kuud tagasi, aga test reageerib positiivselt. Selline inimene ei ole haige, ei ole ka nakatunud, ei ole nakkusohtlik, aga ikkagi saab positiivse tulemuse ja meie meedia kajastab teda kui „haiget“. See on ju totaalne jura?

Veel suurem jura on see, et suur osa inimesi ei tahagi seda teada. Paistab, et neile nii väga meeldibki elada selles valearvamuses ja selles suures ohus ning hirmus. Nad lausa tuliselt võitlevad selle nimel, et see olukord püsiks ja kestaks veel pikalt edasi. Nad isegi paisutavad seda ohtu ja hirmu suuremaks ning kui neil pole ühtegi arumenti, siis hakkavad mõnitama, sildistama ja teisi alandama. Minul on väga raske aru saada, miks nad seda teevad ja miks nii väga ise soovivad selle jaburduse jätkumist.

Tulles aga tagasi meie vabaduse juurde, siis mina soovin elada riigis, kus valitseb mõistlik ja mõistusepõhine olukord. Kui on mingi seadus või korraldus, siis soovin, et see põhineks arukatel järeldustel. Kui aga on kunstlikult loodud olukord, mis põhineb PCR testidel, mille tulemustes on rohkelt „õhku“ ehk siis positiivseid numbreid, millel puudub igasugune seos tegeliku nakkusohtlikkusega, siis see ei ole mõistlik ega mõistusel põhinev. Kui riiklik nakatumismäär leitakse ainult selle põhjal, et võetakse kahe nädala positiivsete testide koguarv ja jagatakse rahva arvuga, siis on tulemuseks täiesti sisutühi number. Pole vahet, kas see number on 10, 100, 1000 või miljon, siis ei näita seetegelikku olukorda – ammugi mitte viiruse tegelikku ulatust.


Mis on seaduseks?

Kui meie kaubanduskeskuste jumalateks on saanud turvamehed, kes ei jaga ise ööd ega mütsi sellest, mida nad sisuliselt nõuavad, miks ja kas see õigustab mitmekesi inimeste ründamist, siis on olukord ju enam kui nukker. Need õnnetud turvamehed ei saa iseg aru, et nad on lükatud „tanki“ ja nende eesmärk on külvata veel rohkem vaenu ja allutada rahulikke ja mõtlevaid inimesi. Täiesti jõuetuks teeb see, et sotsiaalmeedias on terve suur hulk inimesi, kes õigustab sellist vägivalda ja isegi seda, et suvaline mööduv inimene lihtsalt lõi jooksvat meest näkku. Seda õigustatakse ja kiidetakse. Kas nüüd siis olemegi olukorras, kus omakohus ja vägivald on õigustatud? Kui seal keskuses oleks olnud 13a tütarlaps, kes ilma maskita, kas siis oleks ka tema ründamine samuti õigustatud?

Nii palju kui mina olen tänaseks seadusi lugenud, siis mina ei ole veel leidnud seadusepunkti, mis ütleks, et Eesti Vabariigi Valitsus saab kehtestada korraldusi rahvale. Minu ees on Eesti Vabariigi Valituse seadus, kus on paragrahv 30, mis sõnastab, et Valitsuse korraldus kehtib vaid valitsuse allasutustele. Mina ei ole leidnud seadust, mis annaks valitsuse korraldusele sellise jõu, et see kehtiks riigi kodanikele. Ma ei pretendeeri selles küsimuses hetkel juriidiliselt absoluutsele tõele, sest ma ei olegi jurist. Olen selle küsimuse esitanud Õiguskantslerile ja hetkel veel vastust pole. Kuid kui saan teada täpselt, milline on seaduslik raam, siis loomulikult teen selle ka kuuldavaks.

Küll aga räägitakse siiani olukorrast, kus üks jurist helistas Teadusnõukoja esinaisele ja küsis küsimusi ning arutles temaga. Sellest tehti iga meediakanali peauudis ja toodi välja, kui enneolematut rünnakut. Milles see rünnak siis seisnes tegelikult? Selles, et mees julges helistada ja uurida, kas Teadusnõukojal on olemas ka dokumenteeritud andmed või kirjalikud protokollid, mille põhjal tehakse kogu riigi rahva heaolu puudutavaid otsuseid. Vastuseks tuli, et pole dokumente, pole protokolle. Ükski ajakirjanik ei võtnud sellest nüansist kinni, vaid tehti näidispoomine mehe osas, kes julges küsida küsimusi. Mitte kedagi ei huvitanud see, et mingi seltskond tegutseb täiesti kontrollimatult, kus pole ühtegi dokumenti, pole kirjalikke materjale, aga just nemad sisuliselt suunavad kogu rahva edasist tulevikku.

Ja see on siis see objektiivne ajakirjandus? See on siis see õigusriik? Mõistusel põhinev lähenemine?


Jaburduse tipp

Kõige tipuks siis eilne Kanal 2 saade, mis oli vist kõige jaburam asi kogu selle aja jooksul, mida üldse meediast levitatud. Saatejuht, kelle tõttu enam suur hulk inimesi ei suuda vaadata Kuldvillakut, otsustas nüüd etendada totaalset klouni ja ise arvates, et esindab nö mõistlikku kodanikku. Saatejuht oli täiesti kallutatud, tegi mingeid kustlikke naerupahvakaid, mis küll meenutasid rohkem hüsteerilist abivajajat, kellele oleks vaja rahustid välja kirjutada. Püüdes siis Postimehe gruppi kuuluvas telekanalis väita, et peavoolu ajakirjandus on objektiivne ja tõene ning naeruvääristada neid, kes julgevad välja tuua selle sama mündi teist külge. Ma ei väida siin, et alternatiivne ajakirjandus on alati tõene – loomulikult ka seal on igasugust materjali ja lugemist, aga see saade oli ikka nii üle võlli, kui vähegi võis. Selle saate suurimaks naerualuseks oli aga siiski saatejuht ise. Kusjuures üheks saate külaliseks ka teadusnõukoja esinaine, kes ütles kuldsed sõnad „inimestele meeldivad muinasjutud“.

Lugupeetud teadusinimene vist ei saanud isegi aru, et mitmete levivate muinasjuttude taga on ta ise koos väidetava nakatumiste arvuga, mis põhineb testil, mida ei saa keegi enam usaldada.

Selle testi kohta on ilmunud mitme teadusinimese artiklid meie riigi infoportaalis ERR:

„Nii võib positiivse proovi anda ka asümptomaatiline või lausa mittenakkusohtlik inimene. Siiski rõhutas Maimets, et veel ei ole lõplikku selgust, kas ka asümptomaatilised inimesed levitavad viirust või ei.“

https://novaator.err.ee/1608084907/rakubioloog-praegu-kasutatav-koroonatest-voib-olla-liiga-tapne

„Ehkki sellised inimesed annavad positiivse PCR-testi tulemuse, ei tähenda see, et nad oleksid sel hetkel nakkusohtlikud," selgitas Kalda.“

https://www.err.ee/1608122110/professor-kalda-edasine-testimine-ja-isoleerimine-on-mottekoht

 

Kõige kurvem on aga see, et kirjutasin pika loo siin. Suurem enamus ei loe seda isegi lõpuni. Osa neist, kes loevad, ei saa ikkagi sisust tegelikult aru. Need vähesed, kes saavad aru, on sellest kõigest juba ammu aru saanud. Kas sellest pikast artiklist tegelikult midagi muutus – kahtlen. Aga lootus sureb viimasena. Mina siiski endiselt veel loodan, et lõpuks pääseb mõistuse ja südame hääl võidule ning see totaalne jaburdus saab ka ühel hetkel läbi.

Mina ei kavatse alla anda ega käega lüüa. Pigem loodan, et piisavalt suur hulk inimesi mõistab, et asjad ei ole korrektsed ja ühel hetkel see inimeste hulk tuleb taaskord välja, taaskord kokku ja loodan, et leidub taaskord mõni selline eesseisev hääl nagu seda oli Tõnis Mägi ja Ivo Linna 30 aastat tagasi, kelle hääl kõlas ja kajab osaliselt siiani. Veelgi parem oleks, kui needsamad mehed ise tuleksid taaskord ja ütleksid selgelt ja kõlavalt „ükskord me võidame niikuinii“.

 
Autor: Tarvo Alev


Kui soovid ka oma sõna sekka öelda, siis tule ja tee seda blogi facebooki lehel: https://www.facebook.com/isalugu

Kommentaarid

  1. Olen täielikult päri ja toetan hr. Tarvo Alevit. Suurim soov on see, et ometi kord pääseks õiglus võidule ja tuleks normaalne elu tagasi. Ei taha enam elada valedes ja hirmus, mida meile kogu aeg külvatakse. Inimesed võiksid ikka julgemad olla ja tulla välja oma ütlustega, mitte vaikida. Mida kardetakse, ei saa aru sellest! Kahju, et meie kultuur hääbub ja majandus langeb ja mille nimel? Pettus, valed, hirm- see on siis meie elu! Kuid lootus sureb viimasena, ehk leidub veel nii julgeid ja tarku inimesi, kes julgeb sõna võtta. Aitäh Teile, hr. Tarvo!

    VastaKustuta
  2. Aitäh, et seda kõike tegid ! Nyyd vaja konsolideeruda kogu selle koroona-vale stoppamiseks.

    VastaKustuta
  3. Suurepäraselt kokku võetud tänane olukord! Tänan!

    VastaKustuta
  4. Väga hästi kirjutatud! Arusaadavalt, põhjendatud! Pole ammu midagi nii mõistlikku lugenud! Ja ausalt, ka mina ei suuda enam Kuldvillakut vaadata just selle saatejuhi tõttu ja see Kanal2 saade oli ülemõistuse kohutav! Ma ei suutnud uskuda seda mida nägin ja kuulsin.. Aga rohkem selliseid sõnavõtte nagu siin! Pole siiani midagi jaganud aga nüüd küll! 👌

    VastaKustuta
  5. Mina lugesin kenasti lõpuni, sain suurepäraselt aru ja olen 100% nõus. Selle saate, millest juttu tegid vaatan kohe järgi. Väga hästi ja selgelt kirjutatud 👌.

    VastaKustuta
  6. Minu meelest on vale see, et kogu asjale lähenetakse selle koha pealt, et maskinõue rikub inimõigusi. Maski kandmine ei võta kelleltki tükki küljest ega piira kuidagi sinu tegelemist igapäeva eluga. Mask ei sega ühtegi inimest nii palu, et tal jääks sellepärast midagi tegemata. Kui sa ei saa tervislikel põhjustel maski kanda, siis selleks saab hankida tõendi. Kui maski kandmine päästab kasvõi ühe inimese elu, siis on see õigustatud. Või näiteks, äkki maski kandmine aitab vähendada teiste viiruste levikut, mis nõrgendavada inimeste immuunsüsteemi ja seetõttu oleks nad vastuvõtlikumad koroonale. https://www.ucsf.edu/news/2020/06/417906/still-confused-about-masks-heres-science-behind-how-face-masks-prevent

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mis võiks olla selleks põhjuseks, et osad Rootsi piirkonnad või USA piirkonnad on maski kandmise sisuliselt keelanud?

      Mis aga siis, kui maski kandmine hoopis võimendab hingamisteede haigusi? Selle kohta on ka juba võimalik lugeda ametlikke lugusid (mitte mingeid kahtlasi kirjutisi, vaid täiesti ametlikke artikleid).

      Miks ei ole maskikohustus toonud kaasa natukenegi langust viiruse väidetavas levikus?

      Saan välja tuua detailsed andmed ja näidata, et pole olnud ühtegi langust selles nakkusekõveras peale maskikohustuse kehtestamist. Mida me sellest siis järeldame? Kus see kaitse tegelikult on?

      Soomes pole olnud kordagi maskikohustust - miks? Kas nad on siis rumalad? Samal ajal pole Soomes olnud kordagi numbrid sellised nagu siin? Kuidas siis küll selliselt?

      Enne kui on mingi asi kohustuslikult tehtud, peaksid olema selged vastused ja põhjendatud olukord. Kui minu küsimused saavad arukad ja sisukad vastused, siis saab teha otsuse, kas on seda maski vaja või mitte. Oletuse põhjal teha kohustust, et suvaline riidelapp inimese näo ees on lahenduseks, on ju ilmselgelt jabur.

      Kustuta
    2. https://www.loc.gov/law/foreign-news/article/finland-government-issues-recommendation-on-wearing-face-masks-in-public/

      https://yle.fi/uutiset/osasto/news/hus_its_time_we_consider_compulsory_masks_on_public_transport/11672737

      Tundub, et Soomes maski kandmine on soovituslik ja arutletakse selle üle, kas muuta maski kandmine kohustuslikuks. See ongi riikide valik ja mõtlemise koht. Kirjandusest leiab nii toetus kui vastuväited maski kandmise tõhususe kohta, aga kui on tõenäosus, et saa aitab pidurdada viiruse levikut, siis ma ei näe ÜHTEGI põhjust miks inimesed ei võiks maski kanda, sests ee lihtsalt ei piira MITTE MINGIL määral su igapäevategevusi, sest minu teada on endiselt lubatud mask eest võtta, kui sa sööd või nina nuuskad. Äkki teeks vabatahtlikuks pükste kandmise ka, sest mu kube ei saa hingata ja see äkki vähendab mu viljakust. Ma lihtsalt ei saa aru miks maski vastu võidelda, kui see mitte kuidag ei sega su igapäevaelu.

      Kustuta
    3. Pükste kandmine ongi vabatahtlik :)

      Maski kandmise osas on see ilmselt see viimane piir või viimane piisk karikas, kus rahvas tunneb, et tegemist ebamõistliku piiranguga.

      Minul endal on reaalne kogemus olemas, kus iga kord, kui panin maski ette, siis hakkasin pidevalt aevastama. Sealt tegin järelduse, et minu hingamisteedesse kandub sealt maskilt siiski midagi, millest keha aevastamisega püüab vabaneda.

      Olin sunnitud maski kandes minema treppidest üles kõigest 4 korrusele kandes kaasas oma fotovarustust ja üles jõudes oli kops ikka korralikult koos. Hingeldasin korralikult ja maski eest võttes oli tunne nagu oleksin väga umbsest toast sattunud puhtasse loodusesse. Seega seal on ikkagi suur vahe, kas kanda maski või mitte.

      Ja nagu ütlesin, siis alustama peaks sellest, et selgelt tõendama, et see mask ka kedagi tegelikult kaitseb või viirust piirab. Hetkel ei ole piisavalt seda tõendust. Pole ka tõendust, et mask oleks ohutu.

      Kõige jaburam olukord oleks see, kui 30a pärast oleksid tänased maskikandjad nõrgestatud tervisega ja siis see riskigrupp, keda jällegi järgmine põlvkond peab meeletult kaitsma. Kas seega on tegemist siis hoolimisega, kui me oma tervise eest ei hoolitse? Kas hoolimine väljendub selles, et lükkame oma tervise eest hoolitsemise oma lastele ja paneme selle nende kohustuseks?

      Kustuta
    4. Mask on sümboolne suukorv, millega me laseme ennast vaigistada nagu lambakari. Julgemad arstid on selle ammu välja toonud, et tagasi sissehingatav süsihappegaas nõrgendab meie immuunsust ja varsti on oodata selle tagajärjel kopsutuberkoloosi kasvu.

      Kustuta
    5. Sander Jürs
      Kui sa arvad, et mask on pigem kasulik ja sul on ta ees siis milles probleem, sina oled kaitstud.
      Mina arvan, et see mask tekitab mulle pigem probleeme.

      Kustuta
    6. vanasti öeldi, et ära higisen õue külma kätte mine- jääd haigeks, kehvemal juhul saad kopsupõletiku.
      hetkel aetakse siseruumides maskiga hingamisteed higiseks ning siis minnakse õue ja võetakse mask eest, hingates sisse hulgim külma õhku. üllatav, et haiged siiani veel nii vähe on, arvestades, et maske kannab enamus.

      Kustuta
    7. Sander Jürs, https://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2021/03/01/varskes-laseris-kas-korduvkasutatav-mask-ja-hallitusseente-lutsutamine-kaivad-kasikaes

      Lutsuta hallitusseent

      Kustuta
    8. Minu arust on nn maskivastaste puhul tegu tihti Dunning–Krugeri efektiga, kus on midagi kuskilt loetud ja siis hakatakse kritiseerima inimesi kes on oma ala aastaid õppinud ja reaalselt peavad inimesi ravima, mitte ainult mingeid kommentaare ja artikleid internetti treima. Okei, test ei ole täiuslik aga mida sa siis pakud selle asemel? Kas oled ka nõus vastutama kui see ei tomi? Milles sinu vastutus üldse seisneb? Kui sa ei ole nõus vastutama, siis milleks keegi peaks sind kuulama?Mida sa oled üldse valmis ühiskonna heaks tegema kui isegi nii väike asi nagu maski kandmine tundub tohutu ahistamisena? Äkki on viga enesekeskses maailmapildis, mitte selles et arstid kehva tööd teeksid?

      Kustuta
  7. Respekt. Suurepärane kokkuvõte!

    VastaKustuta
  8. Mask on sümboolne suukorv, millega me laseme ennast vaigistada nagu lambakari. Julgemad arstid on selle ammu välja toonud, et tagasi sissehingatav süsihappegaas nõrgendab meie immuunsust ja varsti on oodata selle tagajärjel kopsutuberkoloosi kasvu.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eriti, kui suukorvina kantav mask on igati ok... Mis seda enam jaburaks asja teeb.

      Kustuta
  9. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  10. Ei tea miks siis langes sajand tagasi nende inimeste suremus näitaja, keda hakati opereerima maski kasutades vs need keda opereeriti ilma maskita ja ilma käsi eelnevalt põhjalikult puhastamata?
    Äkki sellepärast, et pisikud hoiti 90% ajast eemal?
    Kui artikli autoril peaks kunagi operatsioon olema või maski vastastel (loodan, et sellist olukorda ei teki), siis võiks nad 100% oma sõnade taga seista ja nõuda kõigi opisaalis olevatelt arstidelt ja abilistelt maskid eemaldada! Sest sellel ei ole ju pointi- mask ei kaitse! Huvitav oleks teada, kas sellist vene ruletti julgeks ikka mängida...

    Suvaline riidemask on jah mõttetu. Enamus kannavad neid ees moe pärast, mitte korraliku kirurgi maski, aga see ei näe nii ilus välja ju...

    Endiselt aitab kõige rohkem 2+2 reegel. Aga millegipärast seda enam ei jälgita justkui üldse. 2020 kevadel olid inimesed palju tublimad. Ema töötab mul röntgenis ja ütles, et nüüd 2020 sügisest alates tuleb järjest rohkem neid inimesi kopsust pilte tegema, kellel covid.
    Ning need pildid olevat jubedad vs tavaline kopsupõletik. Millegipärast selliseid pilte 2020 kevadel ei näinud.

    Nimelt kõik covidiga kopsupõletikus olevatel inimestel on kümneid kui mitte sadu valgeid täppe terve koos täis. Justkui auke täis...
    Reaalselt võiks meedia neid pilte näidata inimestele. Millegipärast seda ei tehta.

    Saan aru, et suvaline mask siin ei päästa vaid aitab paremini distantsi hoidmine. Kuid enamus juhtudel need anti maski tegelased ronivad sisuliselt külje alla ka veel!!! No kurat, see ajab vihaseks küll. Viirus ise on olemas ja võiks teistega ikka arvestada, kui ise maski kanda ei soovi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Töötan haiglas, mask kohustuslik kogu tööpäeva jooksul. Teadetetahvlil ametlik hoiatus, et maskide desinfitseerimiseks kasutatud ainete kohta info puudub ja tervisehäirete ilmnemisel teatada os.juhatajale. Järeldused võib igaüks ise teha.

      Kustuta
    2. Kas saate ikka sellest aru, et see artikkel polnud pelgalt maskidest ja maskivastasusest?

      Kusjuures mask kirurgil operatsioonisaalis ja mask inimesel avalikus kohas on ju täiesti erinevatel põhjustel.

      Selleks peaks alustuseks oskama eristada mõisteid viirus ja bakter.

      Kustuta
    3. No tõesti, nii paljud toovad võrdluseks operatsiooni aga ise ei tee vahet viirusel ja bakteril, tule taevas appi.
      Mask tavakodanikul piirab seda, et sa kellegi peale ei saaks sülitada.
      Kas meid peetakse koerteks v?

      Kustuta
    4. Et siis rääkides ja hingates ei lenda sülge ega hingeõhku välja, mis on viirusest tulvil? Arstidel on ka maskid ees sellepärast, et nad inimestele näkku ei saaks sülitada? :D
      Leho, mine kivi alla tagasi, kust sa välja roomasid. Või palun lõpeta 12klassi haridus ennem ära.

      Arstil võib olla ka viirus küljes, millest tal endal pole veel aimu ja läheb operatsioonile!
      See mask ei ole ainult bakterite jaoks vaid ka viiruste jaoks. Kas tõesti inimesed ei suuda natuke loogilist mõtlemist kasutada.
      Kui jääd täba haigeks, see ei tähenda et koha tekivad sümptomid. Teed oma enda toimetusi edasi, kuid oma teadmata oled vahepeal viirusekandja ja nakatad teisi. Õhtul jõuad koju ja tunned vaikselt kuidas midagi on korrast ära...

      Viirustel on peiteaeg, ka covid'l kus ta ei ole tuvastatav sümptomiga. Sellepärast ka 14 päevane karantiini kohustus ju!

      Leho arvates peaks inimesed minutite pealt kokku varisema kui mingi viirus külge tuleb.

      Kustuta
    5. Lp. Slicer,


      tegelikult on eneseisolatsiooni ajaks 10 päeva juba väga pikalt.

      Ja ka Teie ei ole suutnud artikli mõttest tegelikult aru saada, et siin ikka ja ainult maskidest räägite.

      Kustuta
    6. Kogu teie artikkel algas maski kandmise retoorikast ja ma arvan, et see artikkel on tulnud välja sellepärast, et turvamehed tegid oma tööd, mida kaubanduskeskuse juhatus oli neile ette öelnud- siseneda saavad ainult maskidega inimesed.
      Või ei olnud nii? Praegu ongi ju põhiprobleemiks see, et mingi osa inimesi peavad riigi poolt tehtud ettekirjutisi mitte millekski ja usuvad täiesti arusaamatutel põhjustel mingeid "maailmalõpu teoreetikuid" ning siis käituvad selle järgi. Seejärel ise imestades, et hmm... miks 99% ülejäänud inimestest siiski nii ei käitu (ehk vaatavad imelikult neid inimesi kes kannavad maske ja üritavad hoida +2m vahet).

      Me elame sellises maailmas kus on kahjuks erinevad viirused ja selle vastu tuleb võidelda. Võiks miks arvatakse, et need ülejäänud 99% tahavad praegust olukorda? Kellele see kasulik on? Mulle meeldib kinos käia ja väljas söömas käia, kuid ei saa.
      Ei julge. Olen astmaatik ja mina isegi ei ole kohustatud maski kandma, kuid siiski teen seda, sest olen väga suur riskirühm selle viiruse jaoks. Saan hakkama. Poes käin harva, enamasti tellin kaupa kulleriga koju. Tegin seda ka juba aastaid ennem seda pandeemiat.
      Tean ka, et ei ole viirusekandja kuna teen 100% ajast tööd kodus. Väljas käin haruharva. Kuid kui käin, siis kannan maski- solidaarsusest, sest teised ju ei tea, et ma töötan kodust ja ka muid kokkupuuteid pole teiste inimestega (elukaaslane töötab samuti kodust).

      Kui mina 4'ndast eluaastast saadik olnud astmaatik saan kanda nendel vähestel kordadel maski - tekib küsimus miks need terved inimesed ei suuda vaid hakkavad ajama peale mingit "Riik sunnib, riik ahistab, riik keelab, masside kontroll".

      Praegune olukord ei ole riigile ega ülejäänud maailmale mitte mingist otsast kasulik, et seda ette heita koguaeg. Kuid kui me kõik ei jälgi etteantud piiranguid, siis seda kauem see olukord kestab... sellest ei taheta aga kuidagi aru saada.

      Täitsa võimalik, et see olukord jääbki pikemaks ajaks, kui just ei suudeta teha vaktsiini mida ei pea peale 1 kordset manustamist rohkem tegema. Hetke tempo juures peaksid praegused vaktsiinisüsti kättesaanud ennast sügisel uuesti vaktsineerima... nii see ring kestab ja kestab. Aga kui vahepeal suudetakse piir peale saada nakatumistele siis ehk selle aasta lõpuks saab hakata uuesti normaalsetes tingimustes elama.

      Kustuta
    7. Ma tõin lühidalt välja maskiteema ja puudutasin ka seda teemat, mis toimus kaubanduskeskuses, aga selles viimases häiris mind kõige enam siiski see, kuidas suvaline inimene ründas. See oli see kõige häirivam moment.

      Kas Te olete lugenud viiruste kohta üldisemalt? Kas olete teadlik nende kogusest, vanusest ja sellest, kui paljud viirustest on üldse inimestele teada?

      Kas olete lugenud ja püüdnud aru saada, mis asi see viirus tegelikult ikkagi on?

      Kas olete uurinud inimese immuunsüsteemist ja selle toimimisest? Ja siis kõrvutanud seda infot selle riidelapiga, mida kantakse näo ees?

      Kas olete lugenud seda valitsuse korraldust põhjalikult ja teinud sealt järelduse või küsimuse, kas tegelikult on ikkagi nii ohtlik olukord ja kas see maskinõu õigustab end? Pean silmas just seda osa, kus on öeldud, et kanda maski VÕI katta nina ja suu. Kui on nii karm ja ohtlik viirus, siis on valitsuse korraldus, kus öeldud, et kata suvaliselt nina ja suu ning siis on järsku ohutu.

      Kas olete vaadelnud nakatumiste arve enne ja peale maskikohustuse tegemist? Kas olete teadlik haiglate patsientide arvust enne ja peale seda?

      Kas olete teinud ära põhjaliku kodutöö ja siis kõige selle põhjal saate täie tõsidusega väita, et maskinõue on end õigustanud?

      Kustuta
  11. Olen 100%nõus! Väga selgelt kõik välja toodud!

    VastaKustuta
  12. Äärmiselt sisukas postitus. Olen täiesti sama meelt ja miks ei saa seda enam vaikselt pealt vaadata. Suvaliste fake uudiste jagamine nii peavoolu- ja alternatiivmeedias on nii tavalisekd saanud, üksteise mõnitamine ning vale paisutamine. Ma loodan ka päriselt, et õige info juures olevad inimesed julgevad sõna võtta ning meie rahva tugevuseks toe anda. Hirm teeb inimesed araks või siis vihaseks teiste arvamuste suhtes, selle asemel et ise avatud pilguga enda ümber vaadata ning iseenda eest vastutus võtta.

    VastaKustuta
  13. See on koroona kohta 1 kõoge paremaid artikkleid mida ma seni lugenud olen ja mul on suur austus selle tõe vastu

    VastaKustuta
  14. Rita
    Ma olen eelmisest kevadest saadik pommitatud kõiki kohti kirjadega ja telefonikõnedega- kus on pandeemia, kas tegemist on kõigi erinevate haiguste koondnimetusega, kas reoveest uurime nüüd kopsuhaigust Covid 19, kui alates 2017 uurisime sealt rotat, norot ja adenot. Olen korduvalt rõhutanud, et Terviseameti enda lehel on gripikordaja 1, 3, aga koroonal on praegu 1, 15- 1, 25. Terviseamet ei eita,seda, aga ei vasta, miks koroona pandeemia on.
    Blogi autor, VV korralduse lihtrahvale ma leidsin peale mitmekordset uurimist ja viidete nuhkimist küll üles- saab anda, aga minu küsimus on endiselt- kellele Te Valitsus, korraldusi jagate, kui meil puudub pandeemia.Blogi autor toob kõik kitsaskohad välja!
    Aitäh, et kirjutate ja olemas olete.
    Mina aga jätkan samuti asutustele kirjutamist ja helistamist.
    Käisime eile poodides abikaasaga ( sallid suu ees) ja küsisime kahelt turvamehelt, kus on eriti nakkusohtlike jäätmete käitlemise konteinerid, kuhu need ühekordsed maskid visata?
    Turvamehed kangestusid ja lubasid uurida.
    Eriti ohtliku nakkushaiguse pandeemiat näitab kohe kindlasti jäätmekäitlus.
    Meil seda ei esine ei poodides ega bussipeatustes.
    Seega puudub ka pandeemia.


    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sallid suu ees? :D Samahästi oleksite võinud olla seal paljalt. See sall ei hoia midagi kinni. Inimesed ikka vist ei saa aru kuidas kirurgilise maske tehakse.
      See on mingi uus trend nüüd tekkimas, kus nõutakse eraldi prügiakste eriti nakkushohtlike asjade jaoks. Piisab sellest kui viskad prügikasti, mitte orgaanilisel pinnal sureb see viirus paari tunniga. Võiks natuke lugeda. Tegu ei ole ebola või mingi c-hepatiidiga, mis peab kauem pindadel vastu. Ainukesed kes võivadohtu sattuda on prügikastides sorijad. Kuid olen ka nendel märganud viimasel ajal käes olevat kilekindaid.

      Kui puudub pandeemia, miks siis on sadades kordades rohkem inimesi haiglas kui muidu ja miks rohkem kui tavaliselt on inimesi juhtival hingamisel?

      Seda sellepärast, et koroona patsiendi kops on 10x hullem kui tavapärasel kopsupõletikus oleval inimesel.

      Siin on korralik artikkel koos röntgenpiltidega.
      Kõik siin küsivad, et ei ole piisavalt palju töendeid.
      https://link.springer.com/article/10.1007/s13246-020-00888-x

      Kustuta
    2. Haiglas on sadades kordades rohkem inimesi? Eile oli väidetavalt haiglas 555 inimest, kas siis muudel aastatel tuleks see number jagada sadadega?

      Kustuta
    3. Saate ikka aru, et 90% haiglate voodikohti on hetkel kõik covidi patsientide peal.
      Kui võetaks vastu kõik ülejäänud nn "tavapärased" patsiendid: operatsioonidele minejad või mingid memmed kes oma puusasi kukkunud puruks. Neid ju hetkel ei ole sellises mahus haiglas. Kõik operatsioonid mis saab edasi lükata on edasi lükatud, sest ei ole ressurssi teenindada. Ning seda üle Eesti! Tahate öelda, et see on siis 100% tavapärane olukord või ? Tavapäraselt on kõikides eesti haiglates igapäevane täituvus 10-20% maksimaalselt!
      Kas keegi on käinud Kuressaare haiglas varem enne pandeemiat? Kui jah siis peaksite teadma, et sisuliselt terve haigla on tühi, võid seal koridorides jalutada päris mitu minutit, ennem kui kedagi näete. Hetkel see nii pole, kõik vähegi vabad ruumid on võetud kasutusele.

      Aga no võite oma MMS'i edasi juua oma foolium mütsikese all :D Kui arvate, et see reaalne mürgine jook teid päästab. Jätame meditsiini kus see ja teine- keda see varem päästnud on?

      Penitsilliin ja muud läbimurde ravimid on lihtsalt masside mõjutamiseks, mitte inimeste aitamiseks. Ei kuula 10.a. doktori kraadi omandanud inimesi vaid usume neid kes kuhugi anonüümselt midagi kirjutavad.

      Ma olen nõus sellega, et hetkel mina ei julge ka vaktsineerida vaid ootaks ära pikema aja peale mass vaktsineerimist, et näha milline vaktsiin siis reaalselt ka tõhusam on.

      Kuid osad siin ajavad sellist ulme juttu, et lausa häbi on lugeda. Kogu see artikkel on
      lihtsalt kokku lahmitud.

      Eriti veel see osa:

      Veel suurem jura on see, et suur osa inimesi ei tahagi seda teada. Paistab, et neile nii väga meeldibki elada selles valearvamuses ja selles suures ohus ning hirmus. Nad lausa tuliselt võitlevad selle nimel, et see olukord püsiks ja kestaks veel pikalt edasi. Nad isegi paisutavad seda ohtu ja hirmu suuremaks ning kui neil pole ühtegi arumenti, siis hakkavad mõnitama, sildistama ja teisi alandama. Minul on väga raske aru saada, miks nad seda teevad ja miks nii väga ise soovivad selle jaburduse jätkumist.

      Tulles aga tagasi meie vabaduse juurde, siis mina soovin elada riigis, kus valitseb mõistlik ja mõistusepõhine olukord. Kui on mingi seadus või korraldus, siis soovin, et see põhineks arukatel järeldustel. Kui aga on kunstlikult loodud olukord, mis põhineb PCR testidel, mille tulemustes on rohkelt „õhku“ ehk siis positiivseid numbreid, millel puudub igasugune seos tegeliku nakkusohtlikkusega, siis see ei ole mõistlik ega mõistusel põhinev. Kui riiklik nakatumismäär leitakse ainult selle põhjal, et võetakse kahe nädala positiivsete testide koguarv ja jagatakse rahva arvuga, siis on tulemuseks täiesti sisutühi number. Pole vahet, kas see number on 10, 100, 1000 või miljon, siis ei näita seetegelikku olukorda – ammugi mitte viiruse tegelikku ulatust.
      ----------------------------------

      Võtame täna hommikuse statistika:

      Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6969 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 1420 ehk 20,4 protsenti testide koguarvust.

      Tegelikult on see näitaja veelgi hullem kui 1000 inimest 100000 kohta.
      Sest see arv võetakse pikaajalise keskmise peale.

      Hommikuse (04.03.2021) statistika alusel oleks see 20000 inimest 100000 kohta, kui me peaks suutma ära teha 100000 testi ühes päevas, mis ilmselgelt käib üle jõu.

      Võtke siis näiteks omale näitena Rootsi, kes ei rakendanud üldse meetmeid 2020 alates, lootes karja immuunsusele. Hetkel on nende suremus 10x suurem kui Soomes, kus meetmeid rakendati. Ja ka haiglates viibinud inimeste arve kordades suurem kui Soomes.

      Kustuta
    4. Kle slicer ära trolli :D
      Soovitan mitte telekat vaadata nii palju.
      Või kui sa vaatad nii hoolega siis pidid nägema seda uudist ka, et üks koroona osakond pandi kinni just, sest kliente polnud.

      Kustuta
    5. Kallis Leho. Ehk siis sa väidad, et kõik mis telekast tuleb on vale, aga see üks uudis, kus kusagil ühes x kohas pandi koroona osakond kinni, sest kliente polnud peaks siis olema 100% tõestus sellele, et mitte kusagil pole pandeemiat. Egas siis midagi.. :)

      Kustuta
    6. Väide, et 90% haiglakohti on covid haigeid täis, on absurdne vale :)

      2018.a. andmetel on Eestis ca 6500 haiglakohta. Tänaseks on Covid osakonnas 564 patsienti. Lihtne matemaatika annab tulemuseks alla 10%

      Lisaks pole teada see, kui palju on covid osakonnas neid patsiente, kellel polegi covid haigust. Need, kellel on mingi muu tervisemure, aga lisaks ka positiivne test, mis väidab, et on see nakkus.

      Võimalik on ka olukord, kus inimesel on mingi muu hingamisteede haigus, aga test näitab positiivselt ja siis on oletus, et tegemist just covidiga. See on väga reaalne võimalus, kuid pole võimalik eristada, kas on covid või ei ole.

      Kustuta
    7. Lp. Slicer,

      Teie tekst sisaldas nii palju valesid järeldusi ja fakte, et ei jõua neid siin kõiki ükshaaval ümber lükata ja ära tõendada.

      Reaalsus on see, et PCR testid ei näita tegelikkust, sest metoodika selliselt ei võimalda seda.

      Rootsi osas tegin hiljuti arvutuse ja sain tulemuseks, et kogu elanikkonnast oli suremus 0,12% ja sedagi eeldusel, et kõik nimetatud surmad on ikkagi just covid põhjustatud. Selle osas pole aga täielikku selgust ja kindlust, sest enami surijaid on tugevate muude kaasuvate haigustega ja koroona tõendatud paljudel vaid positiivse testiga, mis aga ei pruugi olla tõene.

      Kustuta
    8. Paluks see Rootsi arvutus siin välja tuua koos viidetega usaldusväärsetele linkidele!

      Ütled, et 6500 haiglakohta? Mina ikka mõtlen neid voodikohti, mida arstid jõuavad teenindada. See kui ma haiglakoridori viin voodeid juurde ei tähenda, et nüüd kõik on korras ja see inimene paraneb. Voodikohti loetakse ikka selliselt, palju arstid ja õed suudavad ära teenindada!

      Mina võtsin oma andmed 2 nädala vanusest Eesti Päevalehe artiklist, kus LTKH juhatuse esimees, Dr. Arkadi Popov kommenteeris olukorda:

      aadates haiglate voodihõivet üle Eesti, siis on Popovi sõnul näha, et kõige suuremad probleemid on praegu lõuna regioonis, samuti Ida-Virumaal. Lõuna regiooni voodihõive on 83 protsenti, põhja regioonis on see 62 protsenti. Lõuna regiooni voodihõivet on suurendanud asjaolu, et mitmes Lõuna-Eesti piirkonna haiglas on haiglasisesed puhangud.

      https://epl.delfi.ee/artikkel/92571785/covid-19-patsientide-arv-haiglates-loob-rekordeid-aga-voodikohti-veel-jagub

      Jätame meelde, et see oli praeguseks 17 päeva tagasi. Nagu me kõik teame siis viimase kahe nädalaga on olukord eriti hulluks läinud. See artiklis toodud voodikohtade hõivatuse näitaja on oluliselt suurem praeguseks.

      Kustuta
    9. Lp. Slicer,

      Te ei erista siinkohal haiglate voodikohti üldiselt ja Covid osakonna voodikohti. Covid osakonnad on eraldi ja tõenäoliselt tõi Dr. Popov välja just need arvud. Tegemist pole aga kogu haiglate võimekusega Eestis.

      Ma olen varasemalt välja toonud selle, et kui hakata eristama tegelikke covid haigeid ja siis vaid testi põhjal haiglaravi vajavaid isikuid, siis kaoks ka hetkega tõenäoliselt see ülekoormatus haiglate covid osakonnas.

      Eile tegin ka täpse arvutuse, mis näitas, et viimasel nädalal on haiglate covid osakonnnas olnud patsientide liikuvus 86%. See tähendab, et 86% patsientidest viibib haiglas vähem, kui nädal aega. Seega tõenäoliselt kerged juhtumid.

      Kustuta
  15. Loodetavasti tulevad lapsed targemad kui isa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kommentaar iseloomustab nii hästi keskmist hirmudel põhinevat inimest, kes tuleb anonüümselt ja paiskab välja sellise lause. Kas see tegi tema enesetunde paremaks, et sai selliselt solvata ja salvata?

      Ei, kindlasti mitte. Kindlasti käib ja solvab veel kümneid teisigi. Aga just tema on see, kes enda silmis on "hooliv" inimene. Selline ongi siis see tegelik hoolimine, millest nad räägivad.

      Kustuta
    2. Ma pole üldsegi hirmudel põhinev inimene. Asun hetkel Austraalias, kus Covid-19 on hästi kontrolli alla saadud. Brisbane´i linnas leiti mõni aeg tagasi 1! UK tüvega haigestunu ja suurem osa linnas pandi kolmeks päevaks lukku. Maskikohustus kõigil. Käisin poes, 100% kõigil maskid ees, keegi ei virise nagu mõned Eestis, et rikutakse "vabadusi". Kolm päeva möödas, elu nagu polekski viirust. 26 miljoni inimesega Austraalia saab viiruse kontrolli all hoidmisega paremini hakkama, kui väikene Eesti. Oled enda arvates suure uurimustöö ära teinud, mille põhjal usud, et oled informeeritud paremini, kui ülemaailma erinevate riikide ja organisatsioonide teadlased, viroloogid, immonoloogid jne. Võiksid maa peale tagasi tulla.

      Sa räägid palju, kuidas maskikohustus ei aita eirates inimesi nagu sa ise, kes keelduvad maske kandmast. Tee väike uurimustöö ja vaata, kui kiiresti levib viirus kui kaubanduskeskuses käib ringi 1 nakatu, kes maski ei kanna ja kui kiiresti see sealt edasi levib.

      Ma ei saa aru, miks sa palud ühel kommenteerijal võrrelda viirus ja bakterit? See osa oli ikka eriti idiootne. Nii Covid-19 puhul kui ka kirurgil operatsiooni ajal aitab mask suust tulenevate osakeste lendumist. Siis ei ole mitte mingit tähtsust viiruse ja bakteri erinevusel. Maski mõte jääb samaks.

      Kustuta
    3. Koomiline on ka kirjeldus, kuidas kõik teadlased ja asjaga kursis olevad inimesed on justkui "vait" ega ütle mitte midagi. Probleem on selles, et nad ei räägi seda, mis sinu veidra teooriaga kokku ei lähe. Sa oled iseendale loonud vandenõuteooria, milles nüüd lõksus istud. Päris kurb.

      Kustuta
    4. Te väidate, et saadi 3 päevaga maski kandmisega viirusest jagu?

      Veider, et Eestis ei ole saadud 3 kuuga maske kandes isegi poolt protsenti nakatumist alla.

      Kas pole mitte veider, et 3 päeva ja asi korras, kuid viiruse enda peiteaeg on kuni 2 nädalat ja alla selle ei saa ühtegi seost võtta argumendina.

      Kustuta
    5. Ei, ma ei ole kusagil väitnud, et 3 päevaga saadi viirusest jagu. Siin on viirusest juba jagu saadud. Mu mõte oli selles, et erinevalt Eesti elanikkonnast võtavad siinsed inimesed asja tõsiselt ja just selle tõsiduse tõttu on siin elu tagasi normaalsuses. 3 päeva lockdowni oli vajalik selleks, et otsida inimesi, kellega nakatunu võis kokku puutuda. Väga lihtne.

      Eestis on probleem aga kahekordne. Hambutu valitsus ja häälekas aga rumal väike osa elanikkonnast, kes erinevatele meetmetele vilistavad. Olete üks nendest. Enda arvates suure "uurimustöö" teinud ja avastanud justkui vandenõuteooria. Kõik valetavad aga teie olete leidnud tõe.

      Koomik.

      Kustuta
    6. Vaadake oma kõnepruuki ja suhtumist ning siis küsige endalt peegli ees, miks keegi Teid tõsiselt ei võta ja miks on suured lahkhelid Teil teistest arusaamisel.

      Asi algab ikka ja alati Teist endast.

      Kustuta
    7. Keegi ei peagi mind tõsiselt võtma. Ma olen indiviid miljonite hulgas ja minu sõnade järgi ei otsustata midagi. Samamoodi ei otsustata teie sõnade järgi mitte kui midagi. Selleks on riigis oma ala spetsialistid, kes ei tegele üle põlve "uurimustööde" tegemisega. Meil on olemas viroloogid, immunoloogid jne eksperdid ja kahtlen, et teil selles valdkonnas mingisugune pädevus oleks. Tuleb aeg, mil Covid-19 saab seljatatud ja siis istute omaette ja mõtlete, et tegelikult ei süstitud kiipe inimestesse ja meil inimõigused ikka alles. Elu justkui enne pandeemiat. Ja siis mõistate, milline kloun te olete. Seniks aga edu paranoiast paranemisel ja loodetavasti saavad lapsed parema hariduse, kui teie.

      Kustuta
  16. Olen Teie tekstiga täiesti päri. Aga on olemas üks vanasõna, mis oleks tänases maailmas paslik - "Mõistusega usu vastu ei saa". Näen seda juba viimased aasta aega oma tutvusringkonnas ka ja ausaltöeldes olen loobunud . Lihtsam on oma elu rahulikult edasi elada. Sest niikui alustad ratsionaalsete numbrite ja faktidega, klaasistub vastaspoolel pilk ja mõtlemisvõime lülitatakse täielikult välja. Heal juhul viisakamatel vastuseks ahahahah ja mõnikord samuti "mingi vandenõuteoreetik oled või?". Aga see ka kõik. Tänapäeva inimene on nii rakkes oma laenude jms jamaga (kokkuvõttes kogu eluga), et tal ei jää aega iseseisvaks mõtlemiseks. Tarbitakse teadlikult kellegi arvamusi, mis lülitatakse siis enda jaoks nö "tõeks". Inimestele meeldib, kui keegi teeb kogu mõtlemise nende eest ära. Keegi usaldusväärne. Näiteks televiisor või ajaleht või raadio või feissbuk. Või faktikontroll (väga imelik värdsõna eesti keeles - fakt on fakt, mida te kontrollite). Ise ei jõua ju oma jamade kõrvalt sellega kõigega tegeleda. Olukord on väga halb. Vabariigi õiguskantsler kirjutab avalikult, et meil vohab seadusetus tugev põhiõiguste riive riigis. Aga keegi valitsusest, parlamendist ega isegi presidendi kantseleist(presidentist ammu rääkimata) ei pilguta isegi silma. Väidan, et EV ei ole viimased aasta aega demokraatia töötanud. Valitsuse otsustele pole isegi adekvaatset opositsiooni tekkinud. Keegi ei küsi kriitilisi/adekvaatseid küsimusi, kõik peidavad pead liiva alla. Miks? Mis toimub? See pandeemia on poliitiline ja psühholoogiline. Sellel pole haigusega midagi pistmist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan Teid! Kirjutan Teie sõnadele täielikult alla.

      Kõik, mida kirjutasite, olen ka ise kogenud ja näinud ning seetõttu ei saagi enam aru, kas meil on elementaarse-mõistuse-kadumise-epideemia ja see on tõsiselt nakkav või kuidas üldse saab olla, et selline olukord on tekkinud.

      Kas sellist lokkavat rumalust on alati olnud nii palju, aga pole seda märganud või on see kuidagi nüüd eriti levima hakanud.

      Ma ise kogesin eile seda, et täiesti reaalselt oli diskussioon arukate inimeste poolt, kes õigustasid ja kiitsid seda vägivallatsemist Rocca al Mare intsidendis. Just õigustasid selle suvalise punase jopega mehe rünnakut.

      Ma ei saa siiani aru, mis maailmas me elame, kui kiidame takka omakohut, vägivalda ja selget anarhiat.

      Kustuta
    2. Fakt on fakt, mida te kontrollite? Et kui Juku kuskil ütleb, et Eestis surnud 10 inimest siis pole mõtet seda väidet kontrollida, ehk teha faktikontrolli? Räägite, et keegi teeb mõtlemise inimese eest ära aga kui on vaja info õigsust kontrollida siis küsite milleks? Endale ei jõua kohale kui idiootset juttu te suudate toota?

      Väidate, et pandeemia on poliitiline. Kes sellest politiiliselt võidab?

      Kustuta
    3. Siin on tegemist mõistete ja definitsiooniga. Tuleb eristada mõisteid "väide" ja "fakt".

      Kui see osa endale selgeks teha, siis ei olekski siin seda konkreetset arutelu.

      Kustuta
  17. Lugesin läbi, kõik ongi nii ja omal läbi uuritud-puuritud asi. Saatsin ise ka Riigikokku, Terviseametisse, Sotsiaalministeeriumisse ja kõiki kolme televisiooni samasuguse kirja. Otseselt midagi ei küsinud, pigem koputasin südamele, et korjake end kokku ja lõpetage see jama. Kõigile väidetele lisasin mõned lingid, millele mu jutt baseerus. Ei mingit vastust ega vastukaja. Nii jääbki tunne, et ühtegi instantsi tegelikult ei huvita meie elu vaid uppuja päästmine on uppuja enda asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki lisate siia siis selle teksti ja vastavad lingid. Saaks ise ka näha kas mitte vastamisel oli ka põhjus.

      Kustuta
  18. .. targad inimesed ja pikk jutt, pakkuge välja siis lahendus ning ka vastutage välja pakutu eest.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Las ma pakun. Autori eelislahendus oleks kogu see testimine ja maskikandmine lõpetada ja elada edasi nii nagu midagi polekski - las siis need surevad, kes surema mõeldud, aga ärgem ürita midagigi selle vältimiseks teha, mis riivaks meie vabadust mõelda ning teha seda mida hing ihaldab.

      Kustuta
  19. Lugesin ühte kirjutist ja tekkisid sellised mõtted hoopis. Peaksime kõiki mõistma ja kõigist aru saama. Ehk me peaksime mõistma ka nö teisiti mõtlejaid (kuigi see väljend on vale), kes on igasuguste piirangute, maski kandmise ja vaktsineerimise vastu või kes üldse ei usu, et haigus eksisteerib. Võib olla on see näiteks nende kaitsereaktsioon, et olukorraga paremini toime tulla. Liigub hästi palju igasugust infot ja see on meie vaba valik uskuda, mis meile tundub õige. Seda ei saa pahaks panna ja ei saa ka öelda, et nende uskumused on valed. Võib olla näitab see hoopis meie ühiskonna arengut, et inimesed julgevad teisiti mõelda ja seda ka väljendada, et me ei usu pimesilmi seda, mis meile nö ülevalt poolt räägitakse. Mina usun, et maski kandmine, vaktsineerimine ja piirangud on vajalikud, aga ma pole nii põhjalikku uurimistööd teinud ja isegi kui oleksin, siis ei saa ikka väita, et mul on õigus, sest erinevat infot on palju. Tõenäoliselt on tõde kuskil keskel. Pole mõtet üksteist süüdistada. Tuleks säilitada kaine mõistus ja pidada konstruktiivset arutelu.

    VastaKustuta
  20. Tõde ...? Vale ...?
    Me ei pruugi olla ehk piisavalt targad, et alati ära tunda tõde. Me ei pruugi olla ka küllalt taibukad, et alati läbi näha valet. 
Meile võiks aga jõukohane olla mõista, et kui kellegi poolt väljaöeldu on tõde, siis pole tal mitte mingit vajadust valetajaid või ebatõe kuulutajaid blokeerida, sest tõde jääb tõeks sõltumata asjaolust, mida keegi sellest arvab või väidab. Tõde ei vaja kaitset.
    Kui aga keegi valetab või kuulutab ebatõde, siis sõltumata sellest, milliseid vahendeid tema käsutuses selle vale levitamiseks ka pole või kui tahes kõrgest kõnetoolist ta valet ka ei levitaks, ikkagi peab ta tõe ilmsikstuleku vältimiseks paratamatult kasutama erinevaid võtteid, milledest levinumaiks on kahtlemata tõde edastavate infoallikate blokeerimine, selleks palgatud “kõiketeadvate faktikontrollide”, kõikvõimalike “autoriteetide”, “spetsialistide” ja “ekspertide”, “teadusnõukoja” liikmete jne. poolt mittetõeseks kuulutamine, ka astroturfing, lihtsalt musta valgeks rääkimine või võimalusel tõese info kustutamine ning ebatõe võimalikult laiale ringile üha uuesti ja uuesti ja uuesti kuulutamine, viimases hädas, argumentide puudusel ka tõerääkijate “vandenõuteoreetikuteks” või “lamemaalasteks” tembeldamine, naeruvääristamine.
    Toimuvat kõrvalt jälgides on igaühel võimalik ise teha omad järeldused. 
Vaadelgem tähelepanelikult meid ümbritsevat infokeskkonda. Püüdkem märgata ja analüüsida, kes ning millise sisuga sõnumeid ja millistes meediakanlites väsimatult edastab ning kordab ja millist infot ning millistes infokanalites samaaegselt kõigest väest blokeerib.
    
Ja hakkab välja joonistuma pilt, kuhu poole tegelikult jääb tõde.

    VastaKustuta
  21. Suur tänu artikli eest! Ka mina ei eita haiguse olemasolu, küll aga pean üliohtlikuks kogu seda hirmuskeemi, millega inimesi manipuleeritakse. Tahaks ümbritsevaid raputada ja hüüda, et "ärgake!!" Usun, et õnnelik inimene on terve ja hirmul inimene on haige. Meie meedia toidab ainult hirmu püsimist, selle asemel peaks andma nõu ja toetama, kuidas leida enda sees rahu ja õnne. Ka sellises olukorras. Usun, et praeguse katkuepideemia edu põhineb suuresti tõsiasjal, et haarame kinni igast võimalusest võidelda välisvaenlasega, et ainult ei peaks vaatama enda sisse.

    VastaKustuta
  22. Nõus. Täiesti sama meelt!!! ..
    Lisada polegi just nagu midagi.. aga siiski jääb silma see, et tänaseks oleme situatsioonis - kus vaktsiine keelustatakse nende kõrvalmõjude tõttu!
    Ei, Jumala eest - ma ei arva, et viirust ei ole. Vastu pidi - olen kindel, et on. Aga kas maskid on 100% pääsete - või vaktsiin - vat nii palju kui olen vastust otsinud, siis vaevalt. Ja mis kõige hullem, keegi pole neid vaktsiine tegelikult piisavalt uurinud - äkki on meie haigestumise suure leviku ning surmade taga osaliselt ka vaktsiin? Faktid - aga pole midagi - mitte kummalgi, ei minul ega Terviseametil! Vaadates AK-st noore mehe (Päästeametniku) vaktsiinisurma teadet, oli Terviseametil esindaja põhi lause iga asja kohta olemas: "Me ei tea.." - no vähemalt 5x käis see väljend, ja siis lõpuks veel otsa: "Me ei saa öelda.." Kui meditsiini töötaja ei tea - kes siis teab? Mis sa siis torgid inimest süstlaga, kui sa ei tea! Selle nimi on "ametialane lohakus" ehk täpsemini: surma põhjustamine ametialase hooletuse tõttu ja selle eest peaks saama aastaid kinnist reziimi...
    Natuke fakte:
    Rootsi pole mingeid maske ja vaktsiini - nakkus on üle 3x väiksem kui meil...
    Norra võttis AZ oma vaktsiini menüüst maha - vere hüübimise ja trombide tõttu..
    USA pole AZ üldse luba andnud ja 10 miljonit doosi on laos (EU küsib: kas Biden annaks need meile - ok, müüks meile)..
    Kokkuvõtteks:
    Kas teeksin süsti - ausalt, ei tea..
    Vastaks ühe meediku vastusega teles samale küsimusele: "Ma püüaks sellest hoiduda..!" (vaktsiinist, maskist või viirusest - mõelge ise).

    VastaKustuta
  23. Nõus. Täiesti sama meelt!!! ..
    Lisada polegi just nagu midagi.. aga siiski jääb silma see, et tänaseks oleme situatsioonis - kus vaktsiine keelustatakse nende kõrvalmõjude tõttu!
    Ei, Jumala eest - ma ei arva, et viirust ei ole. Vastu pidi - olen kindel, et on. Aga kas maskid on 100% pääsete - või vaktsiin - vat nii palju kui olen vastust otsinud, siis vaevalt. Ja mis kõige hullem, keegi pole neid vaktsiine tegelikult piisavalt uurinud - äkki on meie haigestumise suure leviku ning surmade taga osaliselt ka vaktsiin? Faktid - aga pole midagi - mitte kummalgi, ei minul ega Terviseametil! Vaadates AK-st noore mehe (Päästeametniku) vaktsiinisurma teadet, oli Terviseametil esindaja põhi lause iga asja kohta olemas: "Me ei tea.." - no vähemalt 5x käis see väljend, ja siis lõpuks veel otsa: "Me ei saa öelda.." Kui meditsiini töötaja ei tea - kes siis teab? Mis sa siis torgid inimest süstlaga, kui sa ei tea! Selle nimi on "ametialane lohakus" ehk täpsemini: surma põhjustamine ametialase hooletuse tõttu ja selle eest peaks saama aastaid kinnist reziimi...
    Natuke fakte:
    Rootsi pole mingeid maske ja vaktsiini - nakkus on üle 3x väiksem kui meil...
    Norra võttis AZ oma vaktsiini menüüst maha - vere hüübimise ja trombide tõttu..
    USA pole AZ üldse luba andnud ja 10 miljonit doosi on laos (EU küsib: kas Biden annaks need meile - ok, müüks meile)..
    Kokkuvõtteks:
    Kas teeksin süsti - ausalt, ei tea..
    Vastaks ühe meediku vastusega teles samale küsimusele: "Ma püüaks sellest hoiduda..!" (vaktsiinist, maskist või viirusest - mõelge ise).

    VastaKustuta
  24. Olen sinuga 100% ühel nõul. "kisasin" juba eelmisel aastal, et see on suur vale. Kahjuks pole aasta midagi muutunud minu tutvusringkonnas. Kes magas, magab edasi ja veel sügavamalt. Osa neist on juba ka vaktsineerinud, sest kardavad saada trombe ja sattuda haiglasse voolikute alla. Kes oli ärkvel, on veel rohkem ärkvel. Maailm on polariseerunud. Ja mulle tundub, et see lööbki lahku.

    VastaKustuta
  25. Külliki Kuressaarest kirjutab: Tänan ka artikli sisu ja ka stiili eest. Merili kirjale kirjutan ka alla. Tegelikult on olukord laiemat pilti vaadates palju süngem, sest küsimus on inimese kui subjekti üldises teadvusetasemes. Valdavalt baseerub see materiaalsel maailmapildil ja inimese hing on jäänud täiesti märkamatuks ja olematuks. Hingest kui primaarsest materiaalse üle isegi ei räägita. Hinge polegi vaja arvatakse. Kurb on haigete inimeste peale mõelda, sest haiges kehas ei saa elada terve hing. Merili kirjutab, et õnnelik inimene on terve, ja nii ongi. Sama halb olukord kui hingega, on ka usuga. Inimesed ei usu endasse ja sellepärast on valmis uskuma seda, mis neile räägitakse. Maailma ei saa muuta käskude ja korraldustega, maailma muutumine algab igast inimesest ja see saab olla vabatahtlik nagu maskide kandminegi peaks olema. Maski peab kandme haige inimene, veel parem, kui ta on hoopis kodus. Maski kandmine tegelikult teebki inimesed haigeks: esiteks hingeliselt, sest see on alandav ja teiseks hingab ta sisse seda "musta õhku", mis on tema organismi juba läbinud.

    VastaKustuta

Postita kommentaar