Rahvaalgatuse labane mõnitamine ja sildistamine, kas see ongi uus normaalsus?



Nädalavahetus toimus rahvusvaheline aktsioon, kus tuhanded ja ehk isegi miljonid inimesed tulid kodudest välja, et näidata enda ühtsust ja seista vabaduse ja õigluse eest. Inimesed seisid selle eest, mida nad peavad oma hinges pühaks. Meie meedias on aga levima hakanud täielik mõnituste, alandamiste ja sildistamiste laine, kus nii arstid, teadlased, ajakirjanikud ja poliitikud täiesti labaselt mõnitavad neid inimesi. Püütakse näidata seda justkui mingi alaväärtuslike inimeste aktsioonina, kes ei mõista haiglates toimuvat ning püütakse taaskord vastandada rahvast omavahel. Sellega on kaasa läinud isegi arstid, kelle pühaks missiooniks peaks olema just inimeste füüsilise ja vaimse tervise eest seismine. Kas läbi mõnituste näitategi oma hoolivust? Kas sellise vande andsitegi siis, kui selle ameti kunagi valisite?

Sellist avalikku mõnitamist aga kiidetakse taevani ja õigustatakse. Mis asi see aga sisuliselt on? Kõige ehedam eeskuju, kui keegi on mingis asjas teisel arvamusel, siis võib seda naeruvääristada ja mõnitada? Eksisteerib vaid ametlik arvamus ja valearvamus? Teadlased, arstid, poliitikud ja muud asjapulgad teevad seda täiesti süüdimatult andmata endale aru, et nad mõnitavad meie oma rahvast – neid inimesi, kes seisavad selle eest, et jääks püsima hinges see leek, mis on meie rahva ja rahvuse läbi toonud sadade aastate jooksul võõrvõimu pealesurumisest, kus ikka ja jälle oleme suutnud säilitada oma rahvuse, oma emakeele ja oma sisemise väe. Nüüd aga on see avaliku põlguse all, kus riigijuhid läbi meedia ja sotsiaalmeedia seda mõnitavad ning sildistavad. Samal ajal, kui seesama seltskond püüab läbi suruda mingit vihakõne seadust. Kas pole mitte silmakirjalik?

 


Palun vaata seda videot ja tunneta. Vaata neid inimesi ja tunneta. Lase nendel laulusõnadel voolata endast läbi, mõtle kaasa ning ehk tunned enda sees ka selle leegi süttimist?


Ja siis sellised "ametlikud" arvamusavaldused?


Minister Keit Pentus-Rosimannus võrdles avalikult neid inimesi 5-kolonniga. Seesama minister esindab just seda erakonda, kes tahab vihakõnet keelustada ja siis ise teeb selliseid avaldusi?

Lauluväljaku SA juht Urmo Saareoja tegi avaliku postituse, kus mõnitas ja sildistas oma inimesi „lameda Maa teoreetikuteks“ ja kasutas oma tekstis ka sõna „vandenõuteooria“.

Vaatasin nüüd selguse mõttes järele ja sain teada, et Lauluväljaku territoorium kuulub Tallinna linnale, mis omakorda kuulub Eesti riigile, mis omakorda kuulubki Eesti rahvale, kes on põhiseaduse järgi kõrgeima võimu esindajaks siin riigis.

Härra kirjutab nii:

Kurb. Täna kaaperdati Lauluväljak lameda Maa teoreetikute poolt. Mul on ääretult kurb näha, kuidas inimesed seavad vastutustundetult ohtu enda ja teiste heaolu ning tervise. Hetkel on koroonaviirusega haiglaravil 656 inimest ja 780 inimest pole enam meie seas. Meie meditsiinitöötajad on juba kurnatuse piiril ja selline käitumine, mida täna nägime, on nende tööle sülitamine. Ja mida võivad mõelda nende 780 koroonaviiruse tõttu surnud inimese lähedased...

Tallinna Lauluväljakul ei ole kohta selliste aktsioonide jaoks. Laulukaare alla on kombeks koguneda ikka selleks, et tajuda ühtsust, headust ja positiivseid emotsioone. Mitte aga selleks, et külvata vaenu ja usaldamatust. Tegemist oli Eesti lipu ja hümni naeruvääristamisega, kus patriotismi polnud mitte grammigi.

Tänan politseid kiire ja efektiivse reageerimise eest, mis sellele kogunemisele lõpu tegi. Kuna kooskõlastamata avalik üritus on Lauluväljakul kehtiva korra tõsine rikkumine, siis kindlasti anname asjadele ka omalt poolt ametliku käigu.

Lauluväljakule on teretulnud need, kes soovivad kehtivaid reegleid järgides värskes õhus jalutada, tervisesporti teha ja meie parki nautida. Siin ei ole kohta vandenõuteooriatele.

Mitte keegi ei eita seda, et paljud inimesed on haiged, viibivad haiglaravil ja inimesi sureb iga päev. Kusjuures suremus on kümnetes kordades suurem vereringeelundite haiguste ja erinevate kasvajate tõttu, miks härra seda välja ei toonud? Kas see aga tähendab seda, et kui ühed inimesed on haiglas, siis samal ajal ei või teised terved inimesed seista õilsate väärtuste eest, kus tegelikult kaitstakse ka nende inimeste õigusi, kes samal ajal on voodis haiged ja ei saanud oma arvamuse eest välja astuda.

Mis on aga see, mida need ühise eesmärgi eest välja astunud inimesed juba näevad, mida Sina ehk seni veel ei märka? Mis on see, mida nad tunnevad, mida nad oma hinges nii väärtuslikuks peavad, et niimoodi kogunesid ja sellise koosolemise korraldasid? Kui Sa isegi ei saa sellest aru, siis ära võta sõna ega demonstreeri sellega oma mõistmatust ja ära sega seda mingite enda hirmude või iseenda teooriatega.

Selle asemel, et mõelda suunas, mille vastu nad võitlevad, proovi korraks mõelda teisiti – mille eest ja mille nimel nad tegelikult niimoodi koos olid või Tartu näitel, kus seisti pikas rivis käest kinni. Mis ajendab inimesi niimoodi ühtsena koos olema ja külma lumise ilmaga kokku kogunema?

Miks on poliitikud tagajalgadele aetud ja külvavad segadust ning püüavad näidata seda, et ei austata arste ja haigeid? Miks selline silmakirjalik lähenemine olukorras, kus valitsuses püütakse läbi suruda uusi makse, aga samal ajal astutakse vastu iseenda palgatõusudele? Kas ükski riigijuht on kasvõi natukenegi andnud oma suurest sissetulekust kasvõi kübekesegi selleks, et rahaline olukord paraneks? Kas praegune naeruvääristav suhtumine, kus tuhanded inimesed on kaotanud sissetulekud, on ikka see koht, kus peaks teisi alandama selle eest, et nad astuvad välja millegi niivõrd püha seisukoha eest nagu vabadus? Seesama valitsev erakond kritiseeris eelmist valitsust, et ei asutud tegema kärpeid, aga nüüd ollakse ise võimul juba kaks kuud, aga ometi ei tehta ühtegi kärbet, vaid hoopis järgmisest kuust tõusevad nende endi hiigelsuured sissetulekud veel suuremaks.

Enne, kui hakkad kritiseerima, siis korraks mõtle, tunneta – taju seda tunnet, mis seal rahva sees tegelikult aset leidis ja vaata nüüd endasse, miks sellist asja tegelikult kritiseerid ja milliste teadmiste põhjal sellele lähened? Kust tuleb Sinu arvamus ja millel see põhineb tegelikult?


Uued tuuled ja muutused

See, mida laupäeval nägime, oli see kõige esimene väike samm millegi ilusa ja õige suunas. Just selle ühtsustunde puudumine on ju see, mida meie rahvale on kogu aeg ette heidetud. Nüüd, kui see on tekkimas, siis on meedia ja poliitikud asunud kiirelt seda maha tegema? Miks ikkagi? Mida nad niiväga tegelikult kardavad?

Minuni on jõudnud kuuldused, et see oli vaid esimene väike samm ja järgmised sammud on juba tunduvalt suuremad ja jõulisemad. Eesti rahvas, kes oma südames tõesti hindavad õiglust, vabadust, ühtekuuluvust, austust kõigi vastu, on lõpuks valmis seda kõva häälega välja ütlema. Kas riigivalitseja, kes seda naeruvääristab, on ikka õige inimene olema selle riigi eesotsas? Milliste väärtuste eest seisab selline riigijuht, kes kritiseerib ja mõnitab inimesi, kellele on see riik ja rahva heaolu ning helge tulevik püha?

Ma mõistan, et paljud ei pruugi veel näha tervikpilti, seda ongi keeruline näha selles meeletus infosõjas, mis meil hetkel käimas on. Isegi, kui Sa veel ei mõista täielikult, siis mõtle siiski korra või paar sellele, mida need teised ikkagi juba näevad või mida on nad märganud? Mida nad tegelikult tunnevad, mis sunnib neid sisemiselt seisma ja moodustama sellise väikese inimketi? Kas see kett peabki olema niivõrd lühike või peaks see algama tegelikult Põhjamere äärest ja ulatuma kuni Atlandi ookeanini ühendades Norra rahvast kuni Portugalini, kus teineteise kõrval seisavad inimesed, kes hindavad väärtusi, mis põhinevad sellel, et igal inimesel on õigus vabalt mõelda, tunda ja elada? Vabalt õigus otsustada ja planeerida oma tulevikku. Õigus pärandada oma lastele edasi tõelisi väärtusi, mis tulevad otse südamest ja hingest, mitte aga ajaleheveergudelt, kus keskendutakse hoopis kellegi mahasurumisele või kellegi arvelt rikastumisele.


Hirm on valik, mida keegi ei pea valima

Kas tõesti on vaja elada pidevas hirmus? Hirmus haigeks jäämise ees, hirmus sissetulekute kaotamise ees, hirmus saada naeruvääristatud, hirmus saada karistatud süsteemijüngrite poolt, hirmus sattuda teise inimese vägivalla alla, hirmus oma laste heaolu pärast…

Neid hirme võingi jääda siia loetlema, kuid mis elu see on, kui pidevalt valitseb hirm ja selle hirmufoonil toimub valitsemine? Valitsemine, mis ei põhine mõistusel ega südamel, vaid ainult sellel, et sellises olukorras on hea ära kasutada inimeste kadunud ratsionaalsust selleks, et läbi suruda midagi, millest inimesed isegi tegelikult aru ei saa.

Kui Sa täna veel ei mõista seda kõike, siis võta endale aega, aga ära kritiseeri, mõnita ega alanda neid, kes on Sinust sammu või paar ees. Enne kui kritiseerid, naeruvääristad või halvustad, siis püüa kasvõi hetkeks tunnetada ja mõista. Kui see kohe ei õnnestu, siis lase sellel mõttel ja tundel enda sees olla – ehk tuleb see mõistmine veidi hiljem.

Selle mõistmise juures tunnen, et pean välja tooma fakti, et selline aktsioon toimus laupäeval väga paljudes riikides üle maailma. Seda asjaolu püüab meie meedia ja ka poliitikud jätta mainimata, sest nii saab luua naeruvääristava kuvandi, et väike hulk eestlasi kogunes kokku. Inimesi üle maailma oli kokku tõenäoliselt sadu tuhandeid või isegi miljoneid, kes selliselt oma meelsust näitasid. Videosid ja pilte levib sotsiaalmeedias kümneid ja sadu. Vaadake neid ja näete, kuidas välja on tulnud nii noored kui ka vanad inimesed, lausa pered. Isad-emad väikeste lastega, vanaemad ja vanaisad – rahumeelsed inimesed, kes soovivad seda, et maailmas lõpeks see poliitiline ahistamine, valedel põhinev keeldude pealesurumine, seaduste muutmine ja võimu kuritarvitamine, et algaks uus ajajärk uutel alustel, mis põhinevad hoopis südamel, headusel ja õiglusel.

Kusjuures Eestis toimus aktsioon autodes, kus ei ole võimalik viirusel levida. Mujal riikides olid tuhanded inimesed koos, aga meie meedia kritiseerib ja toob välja täiesti absurdseid väiteid nagu leviks viirus ühes autost teise või oleks võimalik nakatuda autoga sõites. Võiks ju pigem välja tuua seda asjaolu, et rahvas leidis niivõrd nutika viisi koguneda ja üliolulistele teemadele tähelepanu juhtida. Aga ei, meil hakatakse poriga loopima, mõnitama ja sildistama. Aga just selle viimase asjaolu osas ju rahvas välja astuski ja teeb seda veel ja veel ja veel. Täpselt nii kaua ja nii võimsalt, kui vaja, et lõpuks hakkaksid muutuma need valitsejate seisukohad ning ükski minister ei saaks olla oma ametikohal tehes selliseid labaseid väljaütlemisi. Proua minister peaks juba praegu häbenema silmad maas, et midagi sellist kirjutas omaenda rahva kohta, kelle heaolu eest ta väidab, et võitleb ja tegutseb.

Ma siiralt loodan, et see laupäevane aktsioon oli selleks väikeseks seemneks, mis hakkas nüüd idanema ja millest kasvab ühel hetkel välja suur ja võimas puu, mille juured sügaval mullas ja mille tüvi ja oksad peavad vastu ka kõige suurematele tormidele. Sellest puust algab mets, mis on tihedaks müüriks ja uueks iseseisvaks jõuks, mille vastu ei saa isegi suur ja laastav RMK.


Hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist. Tänaseks on juba mitmed inimesed mulle seeläbi toetust avaldanud ja ma tänan Teid kõiki südamest selle eest. Küll aga on hetkel kogusumma veel üsna tagasihoidlik ja see ei võimalda mul veel teha neid samme, mis on plaanis. Sellest saad lugeda pikemalt minu eilsest loost: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus"

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid

  1. Miks jääb märkamata see, et sama algatuse reklaamil halvustati üsna tugevalt maskikandjaid? Vastandumine näis olevat üsna peamine ja kandev argument.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma hetkel ei tea, millisest reklaamist jutt käib ja seega oleks hea, kui viitaksite mainitud reklaamile?

      Kustuta
  2. Kui senini olid eestlased väga omaette hoidvad, siis on nagu imeväel hakatud jonni pärast ninapidi kokku trügima. Selgitan maskivastastele siis neile arusaadavalt kuidas mask toimib. Käite te sõbraga ringi palja peega, sõber siristab teile jala peale, teie jalg saab märjaks. Panete teie püksid jalga, siristab sõber teile jala peale, teie jalg saab ikkagi märjaks. Paneb sõber ka püksid jalga ja te mõlemad siristama hakkate ehk pissima, siis lasete te omale püksi mitte teineteise jala peale. Ehk siis covid-19 nakatumine toimub piisknakkumise teel. On suht vähe kasu kui mina näiteks kannan poes maski ja teine inimene ei kanna. Meil kõigil on raske ja piirangud kehtivad seda kauem ning karmistuvad veelgi just inimeste pärast kellel on raske panna poes mask ette. Mõnitada seda mis toimus laupäeval on suht mõtetu, sest need inimesed kes selle aktsiooniga kaasa läksid oma vabaduse nimel piirasid teiste vabadusi kes selle aktsiooniga kaasa ei läinud. Selle asemel, et viriseda ja teha igasugu aktsioone tuleks kohaneda olukorraga. Täna jääb mulje, et peale peale 30 aastat taasiseseisvust elavad kõik meie ettevõtjad peost suhu, et raskemateks aegadeks pole midagi kõrvale pandud, et on kulutatud koheselt iga teenitud sent ja nüüd kui rasked ajad käes, siis terendab silme ees pankrot. Samas kui inimestel on raske, pole tööd, pole raha, siis mille eest praegu paljud neid puhkusereise soojale maale teevad? Ettevõtjad kellel on nii raske müügu maha oma uhked liisingautod ning ostku odavamad tagasihoidlikumad autod algatuseks. Ma ei näe, et inimestel nii raske oleks, toimub meeletu kinnisvara kokkuostmine mille tagajärjel hinnad meeletult tõusevad. Mina näiteks pole tunnetanud, et praegused piirangud nii väga minu vabadusi piiraks. Liigun vabalt mööda Eestit ringi, ei sure ma ära poes 5-10 minutit viibides mask ees, ei käi ma igapäevaselt ehituspoodides kaupu vaatamas ega kaubanduskeskustes hängimas. Seega milliseid vabadusi täpsemalt piiratud on inimestel?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mask töötab? See lapp näos on teie arvates mingi mask või? Kui te olete kokku puutunud pulbervärvimisega, siis vast teate, milline peab olema üks õige mask mis reaalselt kaitseb. Valitsus promob siin surmakatku, mis väidetavalt põgenes Hiina 4.taseme laborist ja räägite nagupeavoolu propagandagi, et mingi lapp kaitseb.
      Ma tean üht brüsselist saadetud presidenti, kes käib maskita maratone sõitmas ja rändab kõigest jõust mööda maailma. Kui see katk oleks päriselt nii ohtlik ja maskist nii palju kasu, täidaks see tegelane ka tavainimestele pealesurutavaid nõudeid. Ta ei tee seda, silmakirjalik topeltmoralist nagu ta on. Seega on kogu see maskihüsteeria üks paras pullikaka jutt.

      Kustuta
    2. Tuhandeid kordi on seletatud, kuidas mask aitab ja ikka veel ei saada aru, et mask ei peagi kaitsma maskikandjat ennast, vaid teisi maksikandja eest.

      Kui õhk on täis tatistatud viiruseosakesi maski mittekandmisest, siis selle kõik hingab sisse ka läbi maski. Kui aga potentsiaalne nakkusekandja kannab ka maski, siis see pidurdab õhu ja piiskade väljumist tema näopiirkonnast ja ruum lihtsalt ei täitu nakkusohtliku viirusega. Ma ei saa aru, kuidas nii lihtsast asjast aru ei saada?

      Viirusel ei ole tiibu, ta lendleb õhu ja piiskade osakestega, enamasti just piiskadega. Kui mask piirab õhu väljumist ja püüab kinni piisad, siis see püüab kinni ka viiruse ja hoiab selle haige enda näo juures. Lihtne. Niimoodi toimibki suvaline näolapp hästi ja see on väga hea ja odav alternatiiv viiruskindlate maskide asemel.

      Ka kõige parem viirusekaitse mask ei aita, kui inimene viibib ruumis, kus maskita haiged õhku saastavad. Kui haigetel endal mask, siis on ruumi õhk oluliselt puhtam ja terve maskikandja riided ja mask ei saastu viiruseosakestega.

      Miks terved maski kandma peavad? Sest täiesti kindlalt tead et täna oled terve, alles 14 päeva pärast. Enne sümptomeid on viirusekandja ka viiruse levitaja mitu päeva.

      Ja kui ikka tahaks argumendiks tuua välja et suvaline lapp ei aita ja viiruseosakesed mahuvad läbi, siis ilmselt tekstist arusaamise oskus nullilähedane ja sellise inimese vaimne tase ilmselt vajab hooldajat ja sotsiaalabi toetust.


      See üritus ei olnud lihtsalt Vabaduse ja Demokraatia nimel, see oli ürituse kirjelduses juba öeldud, et see on maskide ja piirangute vastu. Üritus ei olnud kooskõlastatud politseiga, nagu alati selliseid asju peaks tegema, seega täielik õigus on seda korraldust ja korraldajaid materdada. Üritusel osalejatest enamus ongi need nn lamemaalased, kes hangivad oma informatsiooni alternatiivmeedia paranoialehtedelt. Plakatid neil täis ka vigu, mis ajasid naerma. Taoliste inimestega on raske argumenteerida, sest mis tahes tõene väide neile esitada ja see neile ei meeldi, siis nimetatakse see tuimalt võltsinguks, kokkumänguks või kinnimakstuks. Või kõige hullem, väidetakse et igal ühel on õigus arvamusele.. Arvamus on selline asi, mis on kellegi lemmikvärv. Fakt ei ole arvamus, valeväide ei ole arvamus. Valetamise õigust ei peagi kellelgi olema. Nende jaoks tõde on kõike muud kui reaalsus ja igast täiesti normaalsest juhtumist leitakse seoseid uue maailmakorra loomisel, kiibistamisel, kontrollil ja ajupesul. See et nad ise on ajupesu kontrolliall ja hüpiknukkudena lihtsasti mässule tõugatavad, nad ei näe, sest neid on pandud arvama, et teevad kõike vabaduse nimel..

      Nende inimeste seas, kes vaimset ravi vajavad on muidugi ka terveid inimesi, kes arusaamata miks, püüavad neid lamemaalasi kuidagi paremaks siluda või vaid mingit pisikest normaalset osa nende missioonist üle tähtsustada, nagu see olekski nende ainus missioon ja nende lamemaalisus on mingi isiklik asi, mis ei puutu asjasse. Aga kust need paranoiad ja kahtlused alguse said? Ikka nendelt samadelt veebisaitidelt, mis väidavad et Maa on lame. Inimesed kes nendega rumalusest ühte paati on astunud, aru saamata, kellega koos nad mässavad ja mille nimel, neid nimetatakse ka seetõttu lamemaalasteks võibolla ebaõiglaselt, aga kui heaga ja argumentidega asju selgeks ei tee, mis muud üle jääb kui naeruvääristada. Võibolla häbi paneb asjade üle järele mõtlema ja allikaid kontrollima.

      Kustuta
  3. Nädalavahetuse sündmused tekitasid minus väga vastakaid tundeid. Jah, olen nõus, et meie riiki ja rahvast peab kaitsma jne. väga uhke ja hea tunne on, kui rahvas kokku hoiab AGA...

    Miks tehakse selle kirjelduse all hoopis vastupidist? Need nädalavahetusel möllanud inimesed ongi enamjaolt põhjuseks, miks meie riigiisad peavad tegema aina rangemaid ja rangemaid piiranguid...

    Jah, mul on ka ebamugav käia poes prillide ja maskiga aga ma hoolin oma kaasmaalastest piisavalt palju, et kannan seda ikkagi. Rõhutan veelkord, kannan seda TEISTE kaitseks, mitte enda sest minu südametunnistus ei annaks mulle elulõpuni rahu, kui saaksin ükskord teada, et olen oma hoolimatusest kasvõi ühte suvalist inimest nakatanud.

    Nüüd tulevad hoolimatud inimesed karjakaupa tänavale oma õigust taga nõudma ja teevad seda sama uhkelt nagu laulaksid Eestit uuesti vabaks...

    Pange maskid ette, kannatage ära need vähesed piirangud ja olemegi varsti tagasi normaalsuses. Kui samas vaimus jätkate, ei jäägi muud üle, kui kogu rahvas kodudesse lukustada.

    VastaKustuta
  4. "Pidu katku ajal".

    Täpselt samasugune, nagu eelmise kevade Saaremaa "sporfiüritus", kuhu kutsuti epideemilisest kollest meeskonda, samasugune nagu suurfirma omaniku sünnipäevapidu 200 külalisega Saaremaal, nagu sügisesed "piirangute tähistamised" spaades, nagu Tartu maraton...

    VastaKustuta
  5. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  6. See oli labane üritus labase lipumõnitusega ja labane meditsiinitöötajate mõnitamine. Ära hala, lihtsalt tasuks maailmast aru saada, mitte peituda oma rumaluse illusiooni taha. Kui tahad vabadust, siis teeme nii, et saame sellest haigusest jagu ja siis võid edasi halada.

    VastaKustuta
  7. Ametlik kirjalik pöördumine oleks pidanud olema osa sellest aktsioonist koos petitsiooniga, sest ametlik pöördumine nõuab ametlikku vastust. Hetkel jätsite valitsusele liiga palju ruumi vingerdamiseks ja teema alavääristamiseks ning faktide moonutamiseks.

    VastaKustuta

Postita kommentaar