Eesti Päevaleht pritsib soppa – kas peavoolumeedia viimane agoonia?


Äsja ilmus meie aja ühes suurimas „teadusajakirjas“ nimega Eesti Päevaleht järjekordne soperdis autorilt nimega Martin Laine, kes on 1993. a. sündinud noormees, kes võtab sõna teemadel, milles tal puudub igasugune kompetents ja ka ilmselt sisuline võime arusaamiseks.

Alguses ei suutnud otsustada, kas kirjutan sellest või lasen neil seal rahulikult oma madalalaubalisust eksponeerida, kuid siis lähtusin sellest, et võin ju ka omapoolse vastuse ikkagi anda. Ega see mul ju tükki küljest võta.

Poiss kirjutas minust lausa terve peatüki, mille pealkirjastas „Lugeda ja arvutada ei oska“. Halenaljakas on see eeskätt seetõttu, et arvutamisest räägib meile ajakirjanduse haridusega poisiklutt, kelle pea vupsas emaüsast välja siis, kui mina olin juba mitmel korral osalenud koolis matemaatika olümpiaadidel ja kokku puutunud ka programmeerimisega –  jah, 13 aastase poisina veel tõesti üsna algelisel tasemel, sest oli ka aeg selline, kus võimalused olid üsna piiratud.

Selleks päevaks, kui see ajakirjaniku poiss läks kooli esimesse klassi, siis olin mina juba keskkooli lõpetanud, kus valisin vabatahtlikult riigieksamid matemaatikas, füüsikas ja keemias, mille kõik edukalt läbisin. Peale keskkooli jõudnud ka TTÜs kõrgemat matemaatikat ja füüsikat õppida, siis vahetasin eriala, mille raames läbisin ka statistilise analüüsi oma kursuse parimana. Samal perioodil asutasin ka oma IT ettevõtte, kus ise tegelesin muu hulgas ka programmeerimisega. Seda kõike ajaks, kui too ajakirjanik polnud jõudnud isegi veel esimest klassi lõpetada.

Tõin selle kõik välja selleks, et oleks selgelt näha, kuidas meie teadusajakiri „Eesti Sopaleht“…oih vabandust…“Eesti Päevaleht“ oma lugusid kirjutab, kus siis täielik matemaatikavõhik noor ajakirjanikupoiss täiesti süüdimatult kirjutab loo, millele paneb pealkirjaks „…arvutada ei oska“.


Jätkuvalt väidan, et vaktsineeritud inimesed surid kevadel massiliselt

See on EPLi osas kõige huvitavam, et nad küll kirjutasid ja väitsid midagi, aga mitte sõnakestki pole tegelikult sisuliselt välja toodud, kus siis oli minu kalkulatsioonis või analüüsis midagi valesti. Pealegi ei suutnud ajakirjaniku-poiss isegi aru saada, millisest minu loost ja artiklist ta peab kirjutama, sest tema ülemus ei täpsustanud piisavalt ja ta ise ei julenud ju ometigi ka üle küsida. Käsk oli antud ja tuli tööle asuda.

Nimelt minu viimases kalkulatsioonis  oli selge järeldus see, aasta esimese viie kuuga oli kõige nukram seis just 2-doosiga vaktsineeritute hulgas, kelle hulgas suri reaalsuses 2,7 korda rohkem inimesi, kui oleks olnud võimalik eeldada. Eeldus siis sellel, et vaktsineerituid ei tohiks ju surra rohkem kui vaktsineerimata inimesi (kui vaktsiin ei oleks ohtlik). Reaalsus nii ilus ei olnud - üle 1300 inimese suri rohkem, kui oleks olnud eelduslikult võimalik. 

Kogu see lugu ja kalkulatsioon asub siin: https://isalugu.blogspot.com/2021/09/kohutav-reaalsus-taielikult.html


Veel üks lihtne matemaatiline loogika, mis näitab vaktsineeritute suurt suremist

Selle aasta esimese viie kuuga suri 2702 vaktsineeritud inimest (Terviseameti ametlikud andmed). Nüüd tuleb need surmajuhtumid jaotada 5 kuu vahel.

Kõige parem oleks lähtuda sellest, kui suur oli üldse vaktsineeritute hulk igas kuus. Jaanuari viimaseks päevaks oli elanikkonnast vaktsineeritud 2%, veebrari lõpuks 6%, märtsi lõpuks 15%, aprilli lõpuks 25%, mail lõpuks 35,5%.

Loogiline oleks ju see, et vaktsineeritute surmajuhtumid jagunevad sama vahekorra alusel, eks?

Seega loogiliselt siis nii, et jaanuaris 65, veebruaris 194, märtsis 485, aprillis 809, mais 1149.

Mai kuus oli kokku 1438 surmajuhtumit (Tervise Arengu Instituudi ametlikud andmed). Seega selle loogika alusel moodustasid vaktsineeritud inimeste surmajuhtumid mai kuus 80% surmadest.

Kogu elanikkonnast oli kuu viimaseks päeaks vaktsineeritud aga ainult 35,5%. Ka 60+ elanike grupist (kust tuleb suurem osa surmasid) oli vaktsineeritud oluliselt vähem, kui 80% inimestest.

Iga vähegi mõtlev inimene saab aru, et vaktsineeritud inimeste suremus ületas igasuguse loogilise piiri ja on selge, et vaktsineeritud inimesi suri kuidagi liiga palju. Miks selle kohta ei ole aga mitte ühegi riigi palgal oleva matemaatiku või analüütiku selget arvutust? Eks igaüks võib ise teha järeldused. Kui aga mina toon need numbrid selgelt välja, siis tuleb Päevaleht koos oma noore ajakirjanikuga ja kirjutab kokku sulaselge sopaloo, aga unustab ära välja tuua siis need selged analüüsid. Ilmselge ongi ju see, et propaganda masin läheks ju kohe katki, kui selgub, et vaktsineeritud inimesed surid ära ja seda mitte keegi ei uuri ja ei tohi ka avaldada.


Ajakirjanduseetika – auuu?

Kui mina kirjutasin hiljuti loo sellest, kuidas Hiiumaa Haigla vaktsineeris alaealist poissi ilma lapsevanemate loa ja teadmata, siis tuli sinna kriitikat, miks pole võetud haiglalt kommentaari. Kuigi ma üritasin haiglalt saada kommentaari, kuid nad ise keeldusid vastamast.

Nüüd aga on juba päris mitmes lugu ilmunud meedias, kus mind on nimeliselt välja toodud või kirjutatud kokku lausa eraldi peatükk ja mitte ühelgi korral pole ükski ajakirjanik pöördunud minu poole kommentaari võtmiseks. Küll aga kirjutab ajakirjanikuhakatis kokku täiesti kallutatud loo. Kuigi muidu nagu on palju juttu, et tuleb olla erapooletu, siis sellise sopaloo puhul ei ole nende endi reeglid enam üldse tähtsad. Peaasi, et saaks räigelt ära panna.

Seega ei tohiks olla ju enam küsimust ega kahtlustki selles, et mingeid reegleid ajakirjanduses polegi. Ongi selline vaba maa ja paugutame kõik, kuidas soovime. Seega ei tohiks ju olla siis ju neil ka mulle mingit kriitikat, mida ja kuidas ma kirjutan. Kusjuures erinevus selles, et mina pean ju lihtsalt blogi, aga nemad ise liigitavad end ju nö väärt ajakirjanduse alla.


Kalkulatsioon, mis toob välja vaktsineeritud inimeste massilise suremise

Mul on halb uudis, kulla lilleke-Martin, lisaks arvutamisele oskan ma tegelikult ka kirjutada. Kui ma seda ei oskaks, siis ei oleks ju ka Sulle antud ülemuse poolt karmi käsku kirjutada minust sellist sopalugu. Probleem on hoopis selles, et ma ehk olen arvutanud ja kirjutanud sellisel teemal, mis on teie maailma jaoks tabu. Kui ma tulin välja väga konkreetse analüüsi ja kalkulatsiooniga, mis toob selgelt välja, et kõigest viie kuuga suri ära suur hulk vaktsineeritud inimesi ja näitasin selgelt, et seal on väga tõenäoliselt seos vaktsiiniga, siis polegi Teil ju muud, kui hakata argpüksi kombel kaugelt kivide ja sopaga loopima. Muud Te ju ei oska.

Ole nüüd mees ja võta mu kalkulatsioonid ette ja näita seal kasvõi ühte viga? Analüüsi see läbi oma napi ajakirjaniku haridusega? Kas sellel kohal saab aruraas otsa? Kui ise ei suuda, siis võta kõrvale need statistikaameti spetsialistid, kes juba tookord kirjutasid kokku lausrumalusi ajalehe veergudel ja näitasid, et ei oma siiski tegelikult muid võimeid, kui võrrelda omavahel õuna ja lauajalga ja siis teha selle põhjal järeldusi. Kirjutasin selle kohta pika ja tõendatud loo, mida saad lugeda siit:

https://isalugu.blogspot.com/2021/08/vaktsineeritud-surevad-nii-koroonasse.html 

Minu viimase kalkulatsiooni avalikustamisest on tänaseks möödas juba nädal aega, aga seni pole veel veidral põhjusel reageerinud ei faktikontroll ega tulnud mitte ühtegi matemaatikust tippspetsialisti, kes sisuliselt tehtud kalkulatsioonid ümber lükkaksid. Miks küll? Kas ehk seepärast, et tegelikult polegi seal sees ühtegi sellist viga, millest saaks kinni haarata? Kas asi selles, et tuleks siis suurelt tõdeda, et jah – vaktsineeritud inimesi surigi ebanormaalselt palju ja ei olegi võimalik enam jaanuari surmades süüdistada suvekuuma?

Ma olen võtnud ise kogu sellele analüüsile hinnangu ühtelt väga pika kogemusega tervise erialaspetsialistilt, kes küsis mitmeid täpsustavaid küsimusi, arutlesime ja siis lõpuks tunnistas, et tundub, et mul ongi õigus. Minule helistas üks kunagine väga kõrge spetsialist (meditsiinidoktor, kes on kirjutanud üle 100 teadustöö), kes tänaseks naudib pensionipõlve ja kiitis mind tehtud töö eest ja andis ka edasisi näpunäiteid. Nendega ma ka tegelen nüüd paralleelselt kõikide muude oluliste teemadega.


Ma olen tõesti ka fotograaf ja mul on oma fotostuudio

Küll on aga mõnus ühel poisikesest ajakirjanikul võtta kätte ja tuua välja, et ma olen ju kõigest fotograaf, mida ma ikka tean arvudest. Jah, tegelen fotograafiaga ja mul on oma fotostuudio. Kuna Te ilmselt ka veel edaspidi plaanite minust kirjutada, siis toon siia välja veidi rohkem infot endast - ehk siis on Teil tulevikus lihtsam. Olen ca 20 aastat omanud ka IT ettevõtet, kus olen olnud nii juhiks, aga tegelenud ka sisuliselt nii programeerimise, turundamise, kujundamise ja ka kõige muuga paralleelselt. Olen ühe oma ettevõtte müünud kunagisele Eesti mastaabis väga tuntud ärimehele, olen ärialaselt olnud partneriks nii Tallinkile, Soome Postile, Tallinna Lennujaamale, Estonian Cellile, Krediidiinfole, Interflorale ja paljudele teistele väga suurtele ja tuntud ettevõtetele.

Jah, hetkel tegelen põhitööna fotograafiaga, sest see on valdkond, mis tuleb mul hingest ja milles olen hea. Enne oli see pelgalt hobi ja ca viis aastat tagasi lõin oma fotostuudio. Mulle meeldib pildistada, sest see paneb mul silmad särama ja on tegevus, kus saan väljendada oma loovust. Ometigi pole aga fotograafiks olemine miski, mis mind täielikult defineeriks. See on üks osa minust, aga samuti on seda ka kirjutamine, tõe välja selgitamine (kusjuures töötasin vahepeal ka Justiitsministeeriumis kohtute osakonnas), inimestega suhtlemine, analüüsimine, isaks olemine, oma kätega loomine jpm.

 

Kas puudutasin valusat teemat?

Selgelt näen, et olen astunud suure süsteemi konnasilmale, mis teeb neile küll hirmsasti haiget, aga süsteem peab ju näima suure ja tugevana ning ei soovi oma valu kuidagi välja näidata. Küll aga on veider, et seesama suur ja tugev süsteem ei leia muud viisi, kui hakata koolikiusaja kombel nüüd naeruvääristama. Äärmiselt madal, kas pole? Oleks ju võimalik võtta kokku kasvõi kümme tippspetsialisti ja arvutada kogu kalkulatsioon mõttega läbi, kuid seda nad ei julge ju teha. Me kõik teame ka miks nad seda ei tee. Teatavasti läheb ju kaka haisema, kui seda torkida. Seega ei soovigi nad sisuliselt torkida, vaid lüüa templit peale: „lollakas“.

Selliselt käitub siis see meie riigi suur meedia – propageerib koolikiusamist kõige kõrgemal tasandil ainult seepärast, et nad ei oska muud. Hale, kas pole?

Mul aga kama-kaks neist tegelikult. Ega ma nüüd seepärast ei lõpeta seda tööd, millega olen juba alustanud. Vastupidi – ma saan ainult jõudu juurde. Ma sain nüüd järgmise väga kindla suunise, et olen õigel teel ja järelikult jõudnud kuskile, kus olen kellegi jaoks ohtlikuks muutunud. Kuidas muud moodi selgitada seda, et minust on viimasel ajal meedias ilmunud juba päris mitu lugu ja mitte ükski neist pole olnud just eriti positiivses võtmes. Kui ma oleksin suvaline tühine mutrike, siis ei vaevuks ükski ajaleht sellest kirjutama.

Lisaks soovin tänada ka selle eest, et teete mu fotostuudiole ja blogile tasuta reklaami. See on hindamatu väärtus, sest tänaseks on minuga ühel meelel olevaid kodanikke ikka vast juba kümnetes või isegi sadades tuhandetes. Seega nad valivad edaspidi just minu teenuseid. Tänan Teid.


Minu kontole saab ikka jätkuvalt toetust avaldada J

Kui kedagi huvitab, kes on selliste Eesti Päevalehe sopalugude sihtgrupiks, siis ei peagi kaugelt otsima. On lausa üks selline kiuslike ja mitte eriti arukate inimest FB grupp, kuhu on koondunud kokku ilmselt siis lapsepõlve traumade ja erinevate kiusamiste all kannatanud inimesed, kes nüüd on teineteist leidnud ja selle asemel, et oma probleemidega päriselt tegeleda, siis elavad hoopis välja teisi taga rääkides, mõnitades ja seda kõike ikka väga arulagedate arvamuste saatel.

Neil on tehtud oma uhhuulaste FB grupp, kus siis levitavad ka pidevaid vandenõuteooriaid sellest, kui kasvõi keegi räägib oma loo vaktsiini kõrvaltoimest, siis nende arvates on tegemist loomulikult kinnimakstud näitlejatega ja rahastajaks siis tõenäoliselt Kreml või mõni suurem kurikael. Kõige hullem, et nad isegi siiralt usuvad seda ja ei näe kordagi, et on ise just täpselt sellise käitumisega, milles teisi süüdistavad.

Mitmetel uhhuulastel on kuidagi pinnuks silmas see, et ma lisan iga artikli alla oma kontonumbri, kuhu inimesed saavad täiesti vaba tahte alusel teha annetusi juhul kui nad hindavad seda tööd, mida teen. See on ikka kuidagi nii valus neile uhhuulastele, et näevad vajadust sellest pidevalt oma kiusamisgrupis rääkida. Ega ma ju hakka siis neilt seda rõõmu ära võtma, vaid kirjutan siia kohe otse, et jätkan oma konto numbri lisamist nii nagu seda teeb ka seesama „teadusajakiri“ EPL kui ka mistahes teine suurem ajaleht, kes on isegi nii jultunud, et ei lase tasuta lugeda esimesest lõigust kaugemale ja hakkavad siis ju „raha kerjama“. Kusjuures juhin tähelepanu, et isegi telekanalid kerjavad mitmel viisil – alustades igakuisest kaabli või satelliidi tasust kuni selleni välja, et isegi uudiste saadete vahel ilmuvad reklaamid. Ma annan Teile vihje – nad kurjamid teenivad sellega ju raha – järelikult kerjavad.

Kusjuures seegi pole veel kõik – ajakirjanikud ka ei tööta tasuta, vaid kerjavad iga kuu oma ülemuselt palka. On ikka jõhkardid, eks ju? Ja seegi pole veel kõik – seda teete ka Teie ise, kulla uhhuulased, ka Teie kerjate ju oma töö eest ülemuselt palka. Tõenäoliselt veel seejuures vingute, et liiga vähe ja tahaks rohkem. Kas pole nii? Saimegi nüüd teada, et elamegi kõik koos ühes suures kerjuste maailmas.

Kõige koomilisem osa on see, et just selle sama EPLi sopaloo postituse juures seal uhhuulaste grupis kurdab üks nende liige, et ei saa artiklit lugeda, sest see on tasuline. Seega tunneb muret, et ei näe isegi sedasama sopalugu, sest EPL ju kerjab raha. (Lisasin selle kohta lausa ekraanipildi nende grupist).

Niisiis, kui Sa leiad, et minu tehtav töö ja panus on toetust väärt, siis kohe siit alt leiad info, kuidas saad minu tegemistesse panustada. Aitäh Sulle!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha     mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Pikemalt sellest: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev

Kommentaarid