Praegused meetmed võivad peagi haiglates katastroofi põhjustada! Ajakirjandus vaikib!


Augusti alguses pöördusin kirjalikult Eesti suuremate haiglate poole ja tundsin huvi, kuidas on neil korraldatud olukord seoses inimeste nakkusohutuse kontrollimisega. Selle kohta avaldasin siis loo:

"Austatud haiglate arstid ja teised töötajad – näete ja teate, aga vaikite?"

https://isalugu.blogspot.com/2021/08/head-haiglate-arstid-ja-teised-tootajad.html

Kust saate selgelt lugeda sellest, et vaktsineeritud, aga nakkusohtlikud isikud võivad sisuliselt vabalt käia sisse-välja ja mitte keegi ei kontrolli nende võimalikku nakkusohtlikkust.

Selle info kohta kirjutasin ka arvamusloo, mille saatsin nii Eesti Päevalehele kui ka Postimehele. Kumbki neist suurtest ajalehtedest ei olnud ilmselgelt infost huvitatud, sest neile ei lähe korda, et peatselt võib just see kontrollimatu olukord lõppeda haiglates katastroofiga, mille tulemusel on rohkelt surmasid, haiglad ise ülekoormatud ja kõik see, mille eest pannakse vastutus lihtrahvale, ei huvita tegelikult kedagi. Tänaseks on olukord koolides juba üsna kriitiline, kus õpetajad ja klassitäite kaupa õpilased saadetud isolatsiooni, õpetajaid ei jätku, nakkus levib ka mööda vaktsineeritud töötajaid, aga ometiti mängitakse mingit veidrat peitusemängu selleks, et vaktsiini propaganda masinat töös hoida.

Sama nukker seis on juba ka hooldekodudes, kus nakatuvad ja haigestuvad kõik - nii vaktsineerimata kui ka vaktsineeritud töötajad ja elanikud.

Ei pea olema just eriline selgeltnägija mõistmaks, et see olukord tuleb sellisel kujul ka haiglatesse, aga seal võivad tagajärjed olla ikka väga nukrad.

Oluline täiendus loole (20.09 kell 19.43)


Sain hetk tagasi tagasisidet ühelt artikli lugejalt ja pean seda infot piisavalt oluliseks, et ka siin artiklis täiendavalt välja tuua:

"Tere Tarvo. Lugesin Teie kirjutatud lugu sellest, mida vastasid Teile haiglad seoses sellega, et haiglasse minevaid patsiente või päevaravile minnes, tehakse eelnevalt covidi test. Omast käest tean, et PERH kindlasti sedasi ei toimeta. 3 nädalat tagasi läksin oma emaga PERH päevaravi osakonda ning mitte ühtegi testi ei pidanud eelnevalt tegema. Ka mina sain sinna sisse kaasa minna ilma, et keegi oleks minult mingisugust covidi tõendit küsinud. Ja emaga me mõlemad oleme vaktsineerimata.

Lihtsalt tahtsin selle ära mainida, juhul kui PERH ka sellise vastuse andis, siis päris paika ei pea."

See oli PERHi vähihaigete päevaravis, keemiaravi osakonnas.


Saatsin arvamusloo Postimehele ja Eesti Päevalehele juba 11. augustil

Toon Teile täna lugemiseks välja selle arvamusloo, mille edastasin nii Postimehele kui ka Eesti Päevalehele juba 11. augustil. Kumbki ajaleht lugu ei avaldanud, ei vastanud isegi kirjale ega näidanud ka mingil muul moel üles, et neile see teema üldsegi korda läheks.



Kurb tõsiasi: vaktsineeritud haigestuvad ja nakatavad teisi, aga ometi pääsevad haiglatesse ilma ühegi kontrollita

Tänaseks on tulnud juba rohkelt tõenduspõhist infot, et vaktsineeritud inimesed kannavad viirust ja nakatuvad ka teisi. Värsked andmed tõendavad ja kinnitavad seda infot:

„Delta murrab järjesti kergemini läbi ka vaktsineeritutes- nüüdseks on korrigeeritud kiiresti lisanduvate andmete alusel, et kui varasemalt arvate, et vaktsineeritud nakatuvad ca kolm korda harvemini kovidisse, siis nüüd on see vähenenud. Ehk siis vaktsineeritud nakatuvad kaks korda vähem kui mittevaktsineeritud. Vahe väheneb kiiresti.“

https://www.theguardian.com/world/2021/aug/10/delta-variant-renders-herd-immunity-from-covid-mythical

Paraku on aga vaktsiinipassidel põhinev süsteem loodud selliselt, et vaktsineeritud inimesed ei pea kuidagi tõendama enda nakkusohutust. Kõige kriitilisem on olukord aga haiglates, kus vaktsineeritud inimesed pääsevad nii haiglaravile, aga ka teisi patsiente külastama ainult vaktsiinitõendi alusel ja mitte keegi ei kontrolli nende isikute nakkusohtlikkust. Kuigi teaduspõhiselt on teada, et nad võivad täpselt samal moel kanda viirust ja nakatada teisi nagu ka vaktsineerimata isikud.

Kontrollisin seda infot saates kolmele Eesti suurhaiglale järelpärimise, kes ja kuidas peavad tõendama, et nad ei ole nakkusohtlikud. Põhja-Eesti Regionaalhaigla ei soovinud saata vastust kirjalikult, vaid hoopis helistasid ja andsid suusõnalise vastuse, mille sisu oli aga võrdlemisi sarnane nii LTKH kui ka ITK antud kirjalike vastustega.

LTKH vastus oli järgnev:

„Lp Tarvo Alev

Kõikidele COVID-19 suhtes mitteimmuunsetele (vaktsineerimata või läbipõdemata) patsientidele, kes tulevad plaanilisele haigla- või päevaravile, tehakse eelnevalt SARS-CoV-2 test. 

LTKH töötaja võtab  ühendust ja broneerib testimiseks aja.

COVID-19 proov võetakse kuni 72 tundi enne päevaravile/statsionaarsele ravile tulekut. Testi tulemus peab olema negatiivne.

Proovi võtmine toimub kokkulepitud ajal aadressil Merelahe 6 (moodulmaja), mis asub nakkuskliiniku polikliiniku (Paldiski mnt 62) taga.

Covid-19 positiivse tulemusega patsient paigutatakse eraldi osakonda. Täpsemat informatsiooni saab anda raviarst, kes suunab plaanilisele haiglaravile.

Lugupidamisega
Estike Mägi
Administratsiooni sekretär| AS Lääne-Tallinna Keskhaigla“


ITK vastus oli järgnev:

„Lugupeetud Tarvo Alev

Täname Teid kirja eest.

Vastuseks Teie pöördumisele selgitame, et kõiki plaaniliselt statsionaarsele ning päevaravile tulevaid patsiente, kes ei ole täielikult vaktsineeritud ega viimase 8 kuu jooksul COVID-19 viirust läbi põdenud, testitakse kuni 48 tundi enne ravile saabumist. Positiivse COVID-testi tulemuse korral informeeritakse patsienti kinnitunud SARS-CoV-2 positiivsest diagnoosist ning suunatakse ta kodusesse isolatsiooni. Kui COVID-positiivne patsient siiski vajab hospitaliseerimist, suunatakse ta vastavalt COVID-osakonda või isolatsioonipalatisse. Tema käsitlusel kasutatakse asjakohaseid ohutusmeetmeid, et tagada teiste patsientide ning töötajate ohutus.

Lugupidamisega
Ivika Kelder | Kvaliteedispetsialist
Kvaliteediteenistus | Kvaliteediosakond
AS Ida-Tallinna Keskhaigla | Ravi 18, 10138 Tallinn“

Mõlemast kirjalikust vastusest on selgelt väljaloetav, et vaktsineeritud isikud ei pea esitama ühtegi tõendust, et nad ei kannaks viirust. Seega on täiesti võimalik olukord, kus vaktsineeritud haigla külastaja või patsient nakatab terve osakonna seal viibivaid väga hapras tervislikus seisus olevaid teisi patsiente. Praegusel suvisel ajal on veel viiruse levik õnnest suhteliselt madal, kuid sügisesel viirustehooajal on juba väga tõenäoline, et just sellest olukorrast saavad alguse suured ja äärmiselt murettekitavad haiguskolded.

Haiglate võimekus on olnud seni just määravaks argumendiks kõikide reeglite ja piirangute kehtestamisel, kuid praeguses olukorras on just haiglates see kõige suurem nakkuskollete tekkimise võimalus. Seetõttu pöörangi mureliku kodanikuna tähelepanu ja loodan, et nimetatud murepunktile leitakse kiirelt lahendus, sest vastasel juhul pole senistel ponnistustel olnud vähimatki kasutegurit ja jõuludeks oleme taas olukorras, kus kogu riik on suletud, haiglad ülekoormatud ning igapäevased numbrid teevad nukraid rekordeid.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis alljärgnevalt leiad konto andmed, kuhu head inimesed saavad teha     mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Pikemalt sellest: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev


Kommentaarid