EESTI POLITSEI ise teadlikult provotseerib ja õhutab Eestis MÄSSU

 


Viimastel päevadel Tallinna vanalinnas ja kesklinnas toimuvat on isegi üsna keeruline kuidagi mõistlikult kirjeldada. Ma olen oma silmaga nüüd näinud ja kogenud sündmusi, mida ei peaks ühes õigusriigis mitte kunagi juhtuma. Eriti veel olukorras, kus meil on oma riigi politsei, kes on loodud selleks, et meil oleks õiglus, oleks turvatunne ja iga inimene saaks tunda end kindlalt.

See, mida ma nägin, tekitas minus aga hirmu ja õudust – kohale oli toodud Eesti kõige hirmuäratavamad jõud – politsei eriüksus, märulipolitsei ja isegi koerad. Kõige kurvem seejuures on see, et ma olen olnud ise koerajuht oma teenistustõust ustava sõbraga, kes nüüd valvab ja tagab mu turvalisust pilvepiiril. Oma koeraga treenisin just sealsamas ja nendesamade treenerite käe all, kes koolitavad ka neid koeri, kes oli nüüd toodud rahumeelsete inimeste ette ainult hirmutamise eesmärgil.

Ma olen käinud iga päev linnas koos oma elukaaslase ja väikese 3-aastase tütrega, kes tänaseks kardab mundris mehi meeletult. Mu tütar kasvab paraku üles kuvandiga, et politsei ja mundriga inimesed on hirmsad ja ohtlikud. Selle hinnangu annab ühe väikese kolmeaastase tütarlapse täiesti puhas hing ainuüksi tunde baasilt, mida ta ise vahetult kogeb. Kui juba tema seda nii koges, siis ei ole enam ühtegi küsimust, kas meie jõustruktuurid käitusid õigesti või mitte.


 

EI KÄITUNUD – see oli julm, see oli valus, see oli nii meeletult ülekohtune.

Ma ei hoia end täna tagasi – täna panen ma oma hinge selle kirjatüki sisse, sest mu hing röögib sees. Mul ongi valus. Minu jaoks on mõne päevaga jalge alla trambitud nii mitmed väärtused ja olulised sümbolid, mida olen alati enda sees kõrgel kohal kandnud. Ainuüksi juba see väärtus, et mu oma väike tütar, kellele tahan kõige paremat ja kõige ilusamat elu, on pidanud mõistma, et me elame kohati nii julmas ja kurjas maailmas. Ma olen ta kaasa võtnud, sest lahenduseks pole see, et ta oleks kodus nelja seina vahel ja võltsteadmises, kuid kui ma õhtul koju tulen, siis ta ju tajuks hetkega, millist valu ma endaga koos kaasa tõin - kui ta ise näeb, siis ehk mõistab paremini.

Ma kirjutasin hetk tagasi pika ja südamliku teksti lugupeetud ja kõrgelt hinnatud muusikamehe – Tõnu Kaljuste sotsiaalmeedia seinale, kus oli teemaks, kas Tõnis Mäe aegumatu ja lausa fantastiline kunstiteos „Koit“ on sobilik mängimiseks praegusel ajal ja meie riigi pealinnas toimuvatel rahva kohtumistel. Püüdsin selgitada taaskord, et tegemist inimestega, kes seisavad millegi eest, mis on sama püha, kui see aegumatu laul.

Kohati on minu jaoks isegi arusaamatu, miks ma üldse pean pidevalt tõestama, et nii mina, kui sajad inimesed, kes viimastel nädalatel minu kõrval viibinud, on elava hingega armastavad elusolendid, kes tõesti hindavad tõeseid ja väga olulisi väärtusi – õiglust, vabadust, inimlikkust, südamlikkust. Miks ma pean Teile ükshaaval tõestama järjepidevates aruteludes, et mind isegi ei huvita, mis kujuga on maakera, sest minu mureks on üks üsna madal ja tasase pinnaga Eestimaa, kus ma olen sündinud, kus ma olen elanud ja kus elavad mu ema ja isa, mu vennad ja mu kaks väikest armast last.

Kas ma päriselt ka pean tõestama, et ka neil on õigus elada vabana ja täisväärtuslikuna sellel maal, kus taevas on sinine, muld on must ja meie hing on puhas ja valge? Küll aga ma teen seda – iga päev – hommikust õhtuni. Ma kirjutan, ma räägin, ma helistan ja vahepealsel ajal diskuteerin ennasttäis argpüksliku ametkonna töötajaga, kes ei julge seista minu ees ei oma nime ega oma näoga. See on tegelikult niivõrd kurb – ma olen oma olemuselt loominguline inimene, ma olen tundeinimene. Ma elan südamega ja seega kohati kogen olukordi mõnevõrra võimendatult. On neid, kes seda mõistavad ja neid, kes ei mõista.

 

Vaikse trummipoisi vahistamine

Nüüd on aga tekkinud reaalselt olukorrad, kus olen seisnud kõrval situatsioonis, kus politsei arreteerib noore ja väga vaikse ning tasase loomuga trummipoisi selle eest, et vaikselt põristas trummi. Ta viidi kongi nagu suur kurjategija ainult selle eest, et paaril ennastäis mundrimehel oli närv must ja nad arvasid, et peaksid oma võimujanu välja elama endast nõrgema peal. Inimese peal, kes ei ohustanud ei neid ega ka ühtegi kõrvalseisjat. Korrakaitse eeskirja süüdistuse alusel – millist korda rikuti? Miks ma üldse küsin – viimasel kahel päeval on saanud selgeks, et meil ei ole enam õigust küsida küsimusi. Inimesi vahistatakse ilma selgituseta. Küsimise peale ei vastata või siis mitmetel olukordadel antakse väga tõrjuvad ja üleolevad vastused. Mõnel juhul on vastaja niivõrd harimatu, et ei saa isegi aru, kui temalt küsitakse tema enda eriala puudutavaid küsimusi.

 


Ma olen kuulnud palju anektoote sellest, et miilits on veidi lihtsameelne. Nüüd olen aga saanud selles ise veenduda. Vähe sellest, et mitmetel ei ole ajul ühtegi konarust, siis tuleb välja, et ka nende südames ei ole ühtegi tegelikku tunnet. Ma tean, et ma olen praegu ise üldistav ja ebaõiglane väga paljude politseinike vastu, kes tõesti teevad oma tööd südamega. Küll aga küsige, miks ja kuidas mul selline arusaam on nüüd paari päevaga tekkinud? Kas keegi saab mulle ette heita, et ma niimoodi tunnen?

 

Rahumeelse härra peal vägivallatsemine

Eile seisin kõrval olukorras, kus üks vanem härrasmees seisis stoilise rahulikkusega üsna eraldatult ja hoidis käes plakatit, millel seisis sõnum „Mendid tulge rahvuste poole üle. Saate ka hinge täis ja Jüripäevaks mõistuse koju“. Tema ette ja ümber koondusid mundrimehed algul seistes vaikides, kuid kui rahvas hakkas plakatit vaatamas käima, seda pildistama, siis ühel hetkel sõitis kohale suur politseibuss. Bussi ümber koondus kümmekond politseinikku ja vanahärrat plakatiga hakati lihtsalt jõuga vedama bussi suunas. Mees aga soovis veel rahvale esitada oma sõnumit ja muret tuues välja, et ta on ise endine politseitöötaja. Seepeale muutus olukord järjest nukramaks ja jõhkramaks. Mees lükati toore jõuga politseibussi ja temale järgnesid võimukandjad.




Koheselt seisid õue jäänud mundrikandjad bussi ette tekitades inimmüüri ja keelates inimestel läheneda. Mina püüdsin pildistada, mu elukaaslane filmis - endal käe kõrval mu väike 3-aastane printsess. Politseinikud püüdsid teha kõike selleks, et ei oleks võimalik saada häid kaadreid.

Korrapealt hakkas see suur politseibuss päris jõuliselt rappuma ja seest kostus mehe selged appihüüud. Tegemist oli südamest tulevate karjetega, kus sees oli nii valu kui ka jõuetus. Selgelt oli aru saada, et mitu korrakaitsjat tarvitasid bussis oleva mehe peal toorest jõudu.  Kuigi mehel olid juba eelnevalt käed selja taha raudu pandud. Täna selgus, et talle suruti vastu tema tahtmist näo ette maski, mille kohta on mehel olemas isegi arstitõend, mis ei luba tal hingamisraskuste tõttu maski kanda. Tegemist oli brutaalsete võtetega, mille kohta käib ka meie Põhiseaduse paragrahv nr 18. See oli järjekordne näide sellest, et meie politseinikele ei lähe isegi korda meie riigi seadused. Nad ei hooli inimesest ja nad ei kuula kodanikku, kelle tervislik seisund isegi ei luba kasutada seda totakat närust riidekaltsu, mida meie "julged suured ja tugevad" korrakaitsjad ise kannavad värskes õhus ja mõni isegi kahekaupa korraga, et varjata oma nägu nagu ühed hädised kehkenpüksid kunagi.





Rahvas ümber palus, et mees bussist välja lastaks ja selline jõhker käitumine lõpetataks. Mu elukaaslane püüdis filmida bussi ees nurgast politseiniku kõrval, millele järgnes meeskorrakaitsja poolt löök käega õrna naisterahva rinnapiirkonda. Jah, lugesite õigesti – suur ja tugev mees-politseinik lõi minu naist, kellel käekõrval mu väike tütar.

Minu sõnum on järgmine. Järgmisel korral ma isegi ei hoiata, vaid selles olukorras väga resoluutselt rakendan ja järgin Põhiseaduse paragrahvi nr 54. Igaüks saab ise minna ja lugeda, mis seal kirjas seisab.

Seejärel sõitis buss minema ja üks politseinik väljas lausus sõnad „Seekord jälle üks sündmus läbi“. Nad vist peavad arvet ja kiitlevad, kes kui mitu inimest suutis päeva jooksul maha murda.


Minule teadaolevalt osalesid selles aktsioonis mundritega: Aivar Sepp, Meelis Smitt, Roman Rubinov, Magnus Pitertsev

Magnus, peale seda, kui oled rünnanud minu naist, minu oma väikese tütre nähes, siis loodan, et Sa oma elupäevade lõpuni mäletad, et ööd on meil siin maal jätkuvalt mustad. Kauneid ja rahulikke unenägusid Sulle!

 

Kallis rahvas, mida me ette võtame?


Kogu see vahejuhtum toimus meie Vabaduse platsil, otse meie VABADUSE samba all – ma olin ise seal kõrval ja kogesin seda kõike ise – oma silmaga, kogu oma kehaga, oma hingega.

Tänaseks olen mina seisus, kus ma küsin – kas nüüd on see aeg, kus võiks esitada küsimuse kõikidele päriselt tugevatele ja õiglustundega Eesti meestele, kes Te olete üle kogu riigi. Kas nüüd võiks olla selline koht, kus kõik mehed seavad sammud pealinna, seisavad koos õlg-õla kõrval, ühtsena, rahumeelsetena, täiesti enesekindlatena selleks, et kaitsta meie riigis õiglust, turvalisust ja rahu? Kaitsta meie enda naisi, lapsi ja emasid-isasid. Ma poleks kunagi uskunud, et me vajame kaitset robotiteks muundunud mundrimeeste eest, kes varjavad oma nägusid ja elavad end välja omaenda inimeste peal.

See kõik on nii meeltult kurb. See on valus, see on ebaõiglane ja nii meeletult vale.


Kui soovid saada kiiremini infot, uutest blogis ilmuvatest lugudest, siis mine blogi facebooki lehele ja märgi see meeldivaks või hakka jälgima, siis saad järgmisel korral koheselt teada, kui olen avaldanud uue loo.

https://www.facebook.com/isalugu

Loo autor: Tarvo Alev


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kuna tegutsen selle blogi osas vaid annetuste toel, siis hiljuti panin üles ka oma isikliku pangakonto, kuhu head inimesed saavad teha ka mulle toetusi, kes arvavad, et minu tehtav panus on oluline ja väärib ka mõningast tasustamist.

Pikemalt sellest: https://isalugu.blogspot.com/2021/03/kas-ka-minu-tegevus-oleks-tasustamist.html

Kui oled selle läbi lugenud ja tunned või arvad, et soovid anda oma panuse minu tegevusse, siis kordan siin oma konto andmeid:

Tarvo Alev
EE79 1010 0104 5829 6019

Selgitusse: "Blogi toetus" 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -














Kommentaarid